Hoe kan je online geld verdienen?

//Hoe kan je online geld verdienen?

Hoe kan je online geld verdienen?

Je tijd zelf indelen. Je inkomsten zelf in de hand hebben. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom online geld verdienen heel interessant kan zijn. Met de digitalisering wordt online geld verdienen ook steeds makkelijker. Hieronder vind je verschillende manieren:

Werk als virtuele assistent

Een virtuele assistent is een persoonlijke assistent, maar dan op afstand. Als virtueel assistent kan je een breed scala aan taken uitvoeren, meestal zijn het administratieve werkzaamheden zoals agendabeheer. Een voordeel is dat je geen specifieke kwalificaties nodig hebt om als virtuele assistent aan de slag te gaan. Je kan je diensten als assistent aanbieden op freelance platformen als freelancespecialisten.nl of Upwork.

Verdien als proeflezer 

Als proeflezer lees je een boek, artikel of tekst na. Je kan je specialiseren in specifieke teksten, zoals wetenschappelijke artikelen of fictie, of als allround proeflezer aan de slag gaan. Je moet in staat zijn om grammaticale fouten en stijlfouten uit teksten te halen. Op fiverr of freelancespecialisten.nl kan je je diensten als proeflezer aanbieden.

Verkoop je foto’s

Als je mooie foto’s maakt en goed bent in fotografie kan je je foto’s verkopen. Shutterstock, iStock en Getty Images zijn websites die foto’s afnemen. Je krijgt betaald als iemand jouw foto koopt en kan zo dus een continue stroom van inkomsten genereren. Je kan ook betaald krijgen om foto’s van anderen te reviewen.

Affiliate marketing

Als je een website hebt met bezoekers kan je geld verdienen door middel van affiliate marketing. Je plaatst advertenties of links van bepaalde producten op je website en verdient een commissie als jouw bezoeker besluit dat product te kopen. Een voordeel is dat je zelf geen product hoeft te maken, je bent als het ware een tussenpersoon.

Creëer een online cursus 

Als je een bepaalde skill of expertise hebt, kan je deze delen door middel van een online cursus of training. Op het platform Udemy kan je je kennis in de vorm van een online training aanbieden. Je begint inkomsten te genereren als mensen betalen om jouw cursus te volgen.

Werk als grafisch vormgever

Als je een creatief bent en affiniteit hebt met computers, kan je als grafisch designer makkelijk wat bijverdienen. Op de website 99Designs kan je meedoen aan design wedstrijden. Als jouw ontwerp wordt gekozen verdien je geld. Als je toch liever eerst voor een bedrijf aan de slag wilt kan je hier kijken voor vacatures.

Open een Etsy shop

Op Etsy kan je je eigengemaakte creaties verkopen, denk aan zelfgemaakte kleding, tassen en sieraden. Maar zo zijn er ook knutselaars die glaskralen verkopen, naaipatronen of zelfgebakken koekjes. Wat kan jij zelf maken waar anderen voor willen betalen? Een account aanmaken op Etsy is gratis. Je betaalt per aangeboden artikel 0.20 cent aan Etsy en een commissie per verkoop van 3.5%.

Schrijf artikelen

Je kan je eigen blog of website beginnen en daar artikelen plaatsen, of je aansluiten bij een website als Infonu. Google Adsense maakt het mogelijk om geld te verdienen door het schrijven van artikelen. Google Adsense is een online advertentieplatform. Via het netwerk plaats je advertenties bij je artikelen. Je krijgt betaald per klik op de advertentie. Hoe meer bezoekers hoe meer inkomsten je zal hebben.

Verdien met social media

Social media, vooral Instagram, zijn populair bij merken die hun producten willen promoten. Als jij zelf veel volgers hebt kan je benaderd worden door merken die je betalen om hun producten op je pagina te tonen. Je kan ook online geld verdienen door werkzaam te zijn als social media marketeer. Je kan bedrijven benaderen of je hun sociale accounts kan managen of een kijkje nemen bij openstaande vacatures.

Geef je mening in online enquetes 

Je kan online geld verdienen door je mening te geven over producten en diensten. Dit doe je door het invullen van enquetes. Bij sommige bedrijven verdien je een paar euro per ingevulde enquete, bij andere kan je sparen voor cadeaus. Je kan je inschrijven bij Globaltestmarket en Opinieland. Bij de website UserTesting krijg je 10 dollar per 20 minuten dat je een website evalueert.

Customer Service medewerker

Als customer service medewerker hoef je allang niet meer aanwezig te zijn op een kantoor. Steeds meer bedrijven nemen customer service medewerkers aan die thuis vanachter hun computer de werkzaamheden uitvoeren. De posities kunnen parttime of fulltime zijn met verschillende werktijden. Hier kan je customer service functies vinden.

Nog meer inspiratie nodig?

  • Vind hier verschillende manieren hoe je geld kan bijverdienen
2018-06-03T12:31:35+00:00

Leave A Comment