Hoe kan je online geld verdienen? Je tijd zelf indelen. Je inkomsten zelf in de hand hebben. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom online geld verdienen heel interessant kan zijn. Met de digitalisering wordt online geld verdienen ook steeds makkelijker. Hieronder vind je verschillende manieren voor betrouwbare online bijverdiensten:

Je wilt online geld verdienen, maar misschien weet je niet waar je moet beginnen. Misschien wil je je eigen Etsy shop opstarten. Of snel wat extra online bijverdienen door les te geven.

Hoe je het beste online geld kan verdienen, ligt helemaal aan jou en wat bij je past. Hieronder vind je de nodige inspiratie voor verdienmodellen online:

  1. Virtuele Assistent
  2. Affiliate Marketing
  3. Online Winkelen
  4. Cryptocurrency
  5. Proeflezer
  6. Dropshipping
  7. Online Enquêtes
  8. Foto’s Verkopen
  9. Podcast
  10. Etsy shop
  11. Online Cursus
  12. Grafisch Designer
  13. Les Geven
  14. Artikelen Schrijven
  15. Denktanks
  16. Sociale Media
  17. Customer Service

afstudeercadeauTip: Neem ook eens een kijkje bij de Money Mastermind cursus van Jelline Brands. Hier leer je over online geld verdienen van 15 Nederlandse ondernemers en miljonairs.


 

1. Virtuele assistent

Een virtuele assistent is een persoonlijke assistent, maar dan op afstand. Als virtueel assistent kan je een breed scala aan taken uitvoeren, meestal zijn het administratieve werkzaamheden zoals agendabeheer of het betalen van facturen.

Een voordeel is dat je geen specifieke kwalificaties nodig hebt om als virtuele assistent aan de slag te gaan. Wel moet je nauwkeurig zijn en heel georganiseerd.

Je kan je diensten als assistent aanbieden op freelance platformen als Fiverr.

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

2. Affiliate marketing

Met affiliate marketing verdien geld als iemand via jouw link een product koopt. Je plaatst advertenties of links van bepaalde producten op jouw website of sociale media en verdient een commissie als jouw bezoeker besluit dat product te kopen.

Als je een website met veel bezoeker hebt kan je geld verdienen door middel van affiliate marketing. Je hebt echter geen website nodig om hier geld mee te verdienen. Affiliate marketing zonder website is ook mogelijk door middel van kanalen als Pinterest, YouTube en Google Ads.

Een voordeel van affiliate marketing is dat je zelf geen product hoeft te maken. Je hebt dus niet te maken met voorraden of mensen die het product retour sturen. Dat wordt allemaal gergeld door de partij waarvan jij het product aanbiedt. Je bent als het ware een tussenpersoon.

Een ander voordeel van affiliate marketing is dat je weinig startkapitaal nodig hebt om te beginnen. Het enige wat je nodig hebt is een website met content of een social media kanaal met een following. Lees ook: Hoe begin je met affiliate marketing?


Tip: Jacko Meijaard is een bekende affiliate marketing specialist. Hij heeft Affiliate Marketing Revolutie ontwikkeld voor als je meer wilt leren over affiliate marketing.


Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪 💪

3. Online winkelen

Cashbackwebsites als CashbackXL maken het mogelijk om online geld te verdienen door te winkelen.

Je kan een deel van je geld terug krijgen op je online aankopen. Het enige wat je hoeft te doen is de app te gebruiken wanneer je een online aankoop doet. Je krijgt vervolgens een percentage van je aankoopbedrag terug.

Bekende webshops zoals Thuisbezorgd.nl, Nike, Tommy Hilfiger, de Bijenkorf en MediaMarkt zijn allemaal aangesloten bij CashbackXL.

Lees ookCashbackXL Ervaring – Geld verdienen door te winkelen.

Verdiensten: 💵
Tijdsinvestering: 💪

4. Online geld verdienen met Cryptocurrency

Het is geen geheim dat er met cryptocurrencies heel veel geld te verdienen valt. Je kan natuurlijk ook geld verliezen door investeringen en het is belangrijk om je goed in te lezen.

Wist je dat er vele manieren zijn hoe je met cryptocurrencies geld kan verdienen? Je kan investeren in grotere munten zoals Bitcoin en Ethereum en deze voor de lange tijd vasthouden. Of misschien ben je meer geïnteresseerd in kleinere munten en opkomende cryptoprojecten. Deze kan je voor de korte termijn houden en verkopen met winst.

Ook kan je daytraden, je crypto staken, games spalen in ruil voor crypto, meedoen aan airdrops en nog veel meer. Misschien denk je nu ‘Waar gaat dit over?’. Een manier om meer te weten over de wereld van cryptocurrencies is via de Cryptocurrency Beginnerscursus. Hier kan je ook gratis trainingen volgen.

Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

5. Proeflezer 

Een proeflezer is iemand die een boek, artikel of tekst naleest en ook corrigeert. Je haalt bijvoorbeeld grammaticale fouten en stijlfouten uit de tekst.

Je kan je specialiseren in specifieke teksten, zoals wetenschappelijke artikelen of fictie, of als allround proeflezer aan de slag gaan. Het is een plus als je meerdere talen spreekt. Zo is er veel vraag naar proeflezers die vloeiend zijn in Engels of Spaans, maar ook kan je je diensten als Nederlandse proeflezer aanbieden.

Op Fiverr kan je je diensten als proeflezer aanbieden.

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

6. Dropshipping

Dropshipping betekent doorverkoop. Je koopt producten in en verkoopt deze voor een hogere prijs weer door. Een voorbeeld is het inkopen van producten uit China en het doorverkopen van deze producten aan de Nederlandse markt via Bol.com.

Ook kan je een eigen webshop oprichten om de producten te verkopen en echt je eigen merk opbouwen. Je kan letterlijk van alles verkopen; sieraden, prullenbakken, paraplu’s, hondenmanden. Je kan het zo gek niet bedenken.

Wel moet je goed opletten dat er marge zit op het product dat je inkoopt. Je hebt namelijk niet alleen de kosten van de inkoop, maar ook voor de verzending naar Nederland, de verzending naar de klant, voorraadkosten, je belastingen etc. Als dit bedrag lager is dan de prijs waarvoor je het product verkoopt, verdien je online geld.

Dropshipping kan wat inspanning en uitzoekwerk vergen om mee te beginnen, maar je kan wel echt iets voor de lange termijn opbouwen waar je goed online mee kan verdienen.

Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

7. Online enquêtes 

Je kan online geld verdienen door je mening te geven over producten en diensten. Dit doe je door het invullen van enquêtes. Je kan enquêtes invullen op je laptop, maar vaak ook op je telefoon.

Je kan je inschrijven bij bijvoorbeeld GfK Panel (NL), Opinieland of Maximiles voor toegang tot de enquêtes. Een bekende app waarmee je geld kan verdienen met enquêtes is QuickThoughts.

Afhankelijk van het onderzoeksbureau krijg je uitbetaald in geld of in cadeaubonnen. Deze cadeaubonnen kan je inwisselen bij bekende winkels zoals Bol.com, Zalando en Thuisbezorgd.nl.

Hoeveel je verdient hangt af van het aantal beschikbare onderzoeken en de vergoeding per onderzoek. Het is aan te raden je bij meerdere onderzoeksbureaus aan te melden, om zo ook meer te verdienen.

Verdiensten: 💵
Tijdsinvestering: 💪

8. Online geld verdienen met Foto’s verkopen

Als je mooie foto’s maakt en goed bent in fotografie kan je je foto’s verkopen.

Shutterstock en Getty Images zijn websites die foto’s afnemen. Je krijgt betaald als iemand jouw foto koopt en kan zo dus een continue stroom van inkomsten genereren.

Ook met de app Scoopshot kan je geld verdienen met jouw foto’s. In de app vind je opdrachten van bedrijven die opzoek zijn naar materiaal voor bijvoorbeeld hun sociale media, website of reclamecampagne. Als jouw foto wordt uitgekozen krijg je hier een vergoeding voor.

Het is eenvoudig om je foto’s te uploaden op bovenstaande platformen. Vaak zijn er wel toelatingseisen en moeten je foto’s eerst worden goedgekeurd. Daarnaast is er ook veel aanbod van andere fotografen. Hoeveel je verdient met je foto’s, hangt af van het aantal verkopen dat je doet en de vergoeding die je per foto krijgt.

Verdiensten: 💵
Tijdsinvestering: 💪

9. Podcast

Podcasts worden steeds populairder. Ook steeds meer bedrijven raken geïnteresseerd in het bereiken van publiek via podcasts. Er zijn vele verschillende manieren hoe je geld kan verdienen met een podcast.

Een van de meeste bekende manieren om geld te verdienen met je podcast is door middel van advertenties. Ook kan je je podcast laten sponseren. Zo kan je een bedrijf vinden die bij jouw podcast past en deze vermelden in de aflevering en in de show notes. Misschien kan je ook nog wel een leuke kortingscode voor je luisteraars regelen.

Ook kan je je luisteraars vragen om een donatie of een betaald lidmaatschap aanbieden. Zo krijgen je luisteraars bijvoorbeeld toegang tot speciale content en afleveringen.

Een podcast is ook een goed kanaal voor affiliate marketing. Zo kan je producten van anderen aanbieden, waarvoor jij een kleine vergoeding krijgt als je luisteraars dit aanschaffen. Je kan natuurlijk ook zelf producten of diensten aanbieden en via je podcast verkopen.

Het kan even tijd kosten om je podcast op te starten, afleveringen te maken en een bereik op te bouwen. Als het echter eenmaal staat heb je wel vele manieren hoe je online met je podcast geld kan verdienen. kan je weleens een ideale manier hebben om

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪 💪

10. Open een Etsy shop

Etsy is een populaire online marktplaats voor handgemaakte creaties, denk aan zelfgemaakte kleding, tassen en sieraden. Maar zo zijn er ook knutselaars die glaskralen verkopen, naaipatronen of zelfgebakken koekjes. Wat kan jij zelf maken waar anderen voor willen betalen?

Een account aanmaken op Etsy is eenvoudig en gratis. Na het aanmaken van een account kan je beginnen met verkopen. Je betaalt per aangeboden artikel 0.20 cent aan Etsy en een commissie per verkoop van 3.5%.

Om succesvol geld te verdienen met een Etsy shop, is het belangrijk om een uniek en verkoopbaar product te hebben, de juiste prijs te bepalen en je producten aantrekkelijk te presenteren. Dit doe je door middel van goede foto’s en productbeschrijvingen.

Tip: je kan ook online producten aanbieden op Etsy, downloadables. Zo heb je geen voorraadkosten en verzendkosten en is je winstmarge vaak een stuk hoger dan bij fysieke producten.

Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪 💪

11. Online cursus 

Het creëren en aanbieden van online cursussen een populaire manier om online geld te verdienen. Als je een bepaalde skill of expertise hebt, kan je deze delen door middel van een online cursus of training.

Je kan je cursus aanbieden via je eigen website, social media kanalen of via een platform zoals Udemy of Coursera. Een voordeel van zulke platformen is, dat er al een publiek is dat opzoek is naar cursussen. Een nadeel is, dat je een percentage van je winst afstaat.

Je begint inkomsten te genereren als mensen betalen om jouw cursus te volgen.

Om te beginnen, moet je natuurlijk eerst de cursus ontwikkelen. Je moet nadenken over je doelgroep en hoe je waarde kan toevoegen. Denk ook na over de manier van presenatie van je cursus en hoe je deze gaat verkopen. Als je cursus eenmaal staat, is dit een manier om over een lange tijd stabiele inkomsten online te genereren.

Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪 💪

12. Online geld verdienen als Grafisch Designer

Een grafisch designer creërt ontwerpen voor bijvoorbeeld websites, advertenties, brochures, logo’s en andere vormen van marketing. Als grafisch designer zijn er vele manieren om online geld te verdienen.

Misschien kan je als grafisch designer wel aan de slag bij een bedrijf dat volledig remote werkt. Zo kan je je werk als designer online en vanuit huis uitvoeren.

Ook zijn er veel grafisch designers die voor zichzelf werken en hun diensten online aanbieden. Op Fiverr is er veel vraag naar grafisch designers en kan je makkelijk je diensten en portfolio aan potentiele klanten laten zien.

Op de website 99Designs kan je meedoen aan design wedstrijden. Als jouw ontwerp wordt gekozen verdien je geld. Dit is een andere leuke manier om online geld te verdienen als je kennis hebt van design.

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪 💪

13. Online les geven

Online vanuit huis je geld verdienen? En met mensen van over de hele wereld werken? Dit kan door middel van het geven van online taallessen.

Een bekend platform waar jij je lessen kan aanbieden is Preply. Dit kunnen Nederlandse lessen zijn, maar ook elke andere taal. Zo is er altijd veel vraag naar Engelse, Spaanse en Chinese tutoren. Je lessen kunnen 1 op 1 zijn, maar ook klasikaal.

Ook zijn er platformen die specifiek Engelse tutoren aannemen om online les te geven aan kinderen uit China, zoals 51Talk en Vipkid. Bij de laatste verdien je tussen de 14 en 22 dollar per uur. Kijk wel goed naar de vereisten voordat je je aanmeld. Bij sommige organisaties moet je in een Engelstalig land geboren zijn.

Je moet het leuk vinden om met mensen te werken en ook de juiste lesmethoden voor je studenten ontwikkelen. Het is een leuke manier om online geld te verdienen, maar vaak is er wel veel aanbod van docenten en zijn de uurtariefen niet al te hoog. Je verdient meer met 1:1 lessen en je kan natuurlijk altijd een manier bedenken om jezelf goed in te markt te plaatsen en meer te verdienen.

Verdiensten: 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

14. Schrijf artikelen en verdien online geld

Online geld verdienen vanuit huis kan door het schrijven van artikelen. Dit kan op vele manieren:

Je kan opzoek naar vacatures voor schrijvers. Je kan dit immers vaak online doen. Ook kan je je diensten aanbieden op een website als Fiverr. Tot slot kan je zelf je eigen website beginnen en hierop artikelen plaatsen.

Als je je teksten online aanbiedt, krijg je hier vaak een vast bedrag per artikel of een vast bedrag per woord voor. Op je eigen website kan je op vele manieren geld verdienen met je artikelen. Dit kan door middel van advertenties, affiliate marketing, het verkopen van producten etc.

Zo kan je op je eigen website Google Adsense advertenties plaatsen. Dit is een online advertentieplatform. Via het netwerk plaats je advertenties bij je artikelen. Je krijgt betaald per klik op de advertentie. Ook kan je zelf op zoek gaan naar adverteerders. Hoe meer bezoekers hoe meer inkomsten je zal hebben. Lees ook: Zo verdien je geld met je blog

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

15. Denktanks

In een denktank komt een groep mensen, van vaak verschillende expertises, samen om aan een probleemstuk te werken. Vaak is dit een maatschappelijk of politiek probleemstuk.

Je werkt aan business cases en lost problemen van bedrijven op. Dit kan ook online vanuit huis.

Op het platform van Battle of Concepts worden challenges geplaatst. Jij verzint een oplossing en maakt daarmee kans op geldprijzen, (start)kapitaal, een opdracht of partnership. Je kan kijken welke challenges nu openstaan. Als jij het winnende idee hebt kan je zomaar €10,000 rijker zijn!

Verdiensten: 💵. 💵
Tijdsinvestering: 💪 💪

16. Sociale media

Sociale media zijn populair bij merken die hun producten willen promoten. Denk hierbij aan TikTok, Instagram en YouTube. Er zijn heel veel verschillende manieren hoe je geld kan verdienen met sociale media, ook afhankelijk van het platform.

Over het algemeen kan je geld verdienen met sociale media als je veel volgers hebt. Je kan zo samenwerken met bedrijven door middel van gesponsorde posts en advertenties. Ook kan je producten verkopen vie je sociale media kanalen of werken met affiliate links en zo online geld verdienen.

Als je veel kennis hebt van sociale media kan je dit natuurlijk ook als dienst verkopen. Denk hierbij aan het beheren van Facebook advertenties voor je klanten of het opzetten van een Pinterest strategie.

Elk sociale media kanaal heeft zijn eigen mogelijkheden. Bepaal welk kanaal het beste bij je past en onderzoek op welke manier jij hier geld mee kan verdienen.

Lees ook: Geld verdienen met YouTube en Geld verdienen met Pinterest

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪 💪

17. Online geld verdienen in Customer Service

Als customer service medewerker hoef je allang niet meer aanwezig te zijn op een kantoor. Steeds meer bedrijven nemen customer service medewerkers aan die thuis vanachter hun computer de werkzaamheden uitvoeren. Dit kan dus een goede manier zijn om online je geld te verdienen.

In customer service ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen van klanten en het oplossen van hun problemen. Dit doe je via e-mail, chat of telefoon. Je moet het leuk vinden om met mensen te praten en om problemen op te lossen.

De posities kunnen parttime of fulltime zijn met verschillende werktijden. Vaak is het flexibel in te delen. Als je een passie hebt voor klantenservice en online wilt werken kan dit ideaal zijn, maar vaak zijn de verdiensten aan de lagere kant. Denk hierbij aan zo’n 15 euro per uur.

Verdiensten: 💵
Tijdsinvestering: 💪 💪

Meer inspiratie nodig? In de Money Mastermind cusrus leer je alles over online geld verdienen van 15 Nederlandse onlilne ondernemers

Misschien vind je dit ook leuk:

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links.