Je tijd zelf indelen. Je inkomsten zelf in de hand hebben. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom online geld verdienen heel interessant kan zijn. Met de digitalisering wordt online geld verdienen ook steeds makkelijker. Hieronder vind je verschillende manieren:

Werk als virtuele assistent

Een virtuele assistent is een persoonlijke assistent, maar dan op afstand. Als virtueel assistent kan je een breed scala aan taken uitvoeren, meestal zijn het administratieve werkzaamheden zoals agendabeheer. Een voordeel is dat je geen specifieke kwalificaties nodig hebt om als virtuele assistent aan de slag te gaan. Je kan je diensten als assistent aanbieden op freelance platformen als freelancespecialisten.nl of Upwork.

Affiliate marketing

Als je een website hebt met bezoekers kan je geld verdienen door middel van affiliate marketing. Je plaatst advertenties of links van bepaalde producten op je website en verdient een commissie als jouw bezoeker besluit dat product te kopen. Een voordeel is dat je zelf geen product hoeft te maken, je bent als het ware een tussenpersoon. Affiliate marketing en hoe je hiermee passief geld kan verdienen wordt duidelijk uitgelegd in deze cursus.

bijverdienen

Investeer in cryptocurrency

Cryptocurrency zijn digitale betaalmiddelen, zoals Bitcoin. Er zijn mensen die heel goed hebben verdiend door te investeren in cryptocurrency. Met de juiste kennis en training is het een interessante manier om bij te verdienen. Het investeren in cryptocurrency brengt risico met zich mee. De Cryptocurrency Beginnerscursus legt je stap voor stap uit hoe je je eerste geld met cryptocurrency kan verdienen.

Verdien als proeflezer 

Als proeflezer lees je een boek, artikel of tekst na. Je kan je specialiseren in specifieke teksten, zoals wetenschappelijke artikelen of fictie, of als allround proeflezer aan de slag gaan. Je moet in staat zijn om grammaticale fouten en stijlfouten uit teksten te halen. Op fiverr of freelancespecialisten.nl kan je je diensten als proeflezer aanbieden.

Dropshipping

Dropshipping betekent doorverkoop. Je koopt producten in en verkoopt deze voor een hogere prijs weer door. Een voorbeeld is het inkopen van producten uit China en het doorverkopen van deze producten aan de Nederlandse markt via Bol.com. Ook kan je een eigen webshop oprichten om de producten te verkopen. Doordat je producten goedkoper inkoopt dan dat je ze verkoopt, verdien je online geld.

Verkoop je foto’s

Als je mooie foto’s maakt en goed bent in fotografie kan je je foto’s verkopen. Shutterstock, iStock en Getty Images zijn websites die foto’s afnemen. Je krijgt betaald als iemand jouw foto koopt en kan zo dus een continue stroom van inkomsten genereren. Je kan ook betaald krijgen om foto’s van anderen te reviewen.

Begin een podcast

Een podcast is een soort radioprogramma dat je overal en on demand kan beluisteren. Zo zijn er podcast over ondernemen, marketing, psychologie etc. Als je een podcast hebt met veel luisteraars kan je geld verdienen door samenwerkingen met bedrijven. Bedrijven betalen jou om een product of dienst in de podcast te promoten.

Creëer een online cursus 

Als je een bepaalde skill of expertise hebt, kan je deze delen door middel van een online cursus of training. Op het platform Udemy kan je je kennis in de vorm van een online training aanbieden. Je begint inkomsten te genereren als mensen betalen om jouw cursus te volgen.

Werk als grafisch vormgever

Als je een creatief bent en affiniteit hebt met computers, kan je als grafisch designer makkelijk wat bijverdienen. Op de website 99Designs kan je meedoen aan design wedstrijden. Als jouw ontwerp wordt gekozen verdien je geld. Als je toch liever eerst voor een bedrijf aan de slag wilt kan je hier kijken voor vacatures.

Open een Etsy shop

Op Etsy kan je je eigengemaakte creaties verkopen, denk aan zelfgemaakte kleding, tassen en sieraden. Maar zo zijn er ook knutselaars die glaskralen verkopen, naaipatronen of zelfgebakken koekjes. Wat kan jij zelf maken waar anderen voor willen betalen? Een account aanmaken op Etsy is gratis. Je betaalt per aangeboden artikel 0.20 cent aan Etsy en een commissie per verkoop van 3.5%.

Schrijf artikelen

Je kan je eigen blog of website beginnen en daar artikelen plaatsen, of je aansluiten bij een website als Infonu. Google Adsense maakt het mogelijk om geld te verdienen door het schrijven van artikelen. Google Adsense is een online advertentieplatform. Via het netwerk plaats je advertenties bij je artikelen. Je krijgt betaald per klik op de advertentie. Hoe meer bezoekers hoe meer inkomsten je zal hebben.

Geef online Engelse les

Online vanuit huis je geld verdienen? En dan ook nog eens met kinderen over de hele wereld werken? Er zijn veel platformen die Engelse docenten aannemen om online les te geven aan kinderen uit China, zoals 51Talk en Vipkid. Bij de laatste verdien je tussen de 14 en 22 dollar per uur. Kijk wel goed naar de vereisten voordat je je aanmeld. Bij sommige organisaties moet je in een Engelstalig land geboren zijn.

Doe mee aan een denktank

In een denktank denk je samen met andere mensen mee aan een probleemstuk. Vaak is dit een maatschappelijk probleemstuk. Het meedoen aan een denktank kan ook vanuit huis. Kijk eens bij de challenges van Battle of Concepts welke nu openstaan. Als jij het winnende idee hebt kan je zomaar €5,000 rijker zijn!

Verdien met social media

Social media, vooral Instagram, zijn populair bij merken die hun producten willen promoten. Als jij zelf veel volgers hebt kan je benaderd worden door merken die je betalen om hun producten op je pagina te tonen. Je kan ook online geld verdienen door werkzaam te zijn als social media marketeer. Je kan bedrijven benaderen of je hun sociale accounts kan managen of een kijkje nemen bij openstaande vacatures.

Geef je mening in online enquêtes 

Je kan online geld verdienen door je mening te geven over producten en diensten. Dit doe je door het invullen van enquêtes. Bij sommige bedrijven verdien je een paar euro per ingevulde enquête, bij andere kan je sparen voor cadeaus. Je kan je inschrijven bij GfK Panel (NL) en Opinieland voor toegang tot de enquetes. Bij Toluna krijg je punten voor het invullen van enquetes. Deze punten kan je inwisselen voor bonnen van bijvoorbeeld Bol.com en Douglas.

Customer Service medewerker

Als customer service medewerker hoef je allang niet meer aanwezig te zijn op een kantoor. Steeds meer bedrijven nemen customer service medewerkers aan die thuis vanachter hun computer de werkzaamheden uitvoeren. De posities kunnen parttime of fulltime zijn met verschillende werktijden. Hier kan je customer service functies vinden.

Nog meer inspiratie nodig?