Affiliate marketing zonder website

Er komt best wat kijken bij affiliate marketing en soms zijn er ook kosten aan verbonden. Zeker als je dit doet bijvoorbeeld via een blog, vanwege de kosten die je hebt voor het runnen van de website. Denk aan hosting, domeinnaam registeren etc..Als je wil starten met affiliate marketing zonder website heb ik goed nieuws voor je. Het is namelijk niet alleen gratis maar ook ontzettend eenvoudig om social media te gebruiken voor je affiliate marketing.

Je kunt op social media perfect je doelgroep (niche) vinden door te filteren op bepaalde eigenschappen (voorbeeld: jonge mensen met een goede baan die geld over hebben om te investeren in crypto). Als je deze mensen gaat voorzien van content die zij op prijs stellen en waarde toevoegt aan hun online ervaring zullen ze je als expert gaan zien op dit gebied en via jou producten gaan aanschaffen. 

Welke strategie je het beste kunt gebruiken hangt een beetje af van platform dat je kiest. Ook de doelgroepen die je op Facebook vindt, zitten waarschijnlijk niet op TikTok en andersom. Wat vaak goed werkt op social media is een “pay-per-click” programma. De naam zegt het al, elke keer dat iemand op jouw link klikt krijg je een paar cent. Als mensen een aankoop doen krijg je uiteraard meer, dit hangt af van de afspraken die je met de aanbieder hebt.

Maar hoe vinden mensen jouw link? Je kunt deze toevoegen aan content die je maakt (in de beschrijving van een product review video bijvoorbeeld) of je kunt advertenties maken en deze pushen via bijvoorbeeld Facebook Admanager. Je betaalt dan voor de advertentie, ook vaak per klik, maar zolang deze kosten per klik (CPC) lager zijn dan de opbrengsten per klik (EPC) verdien je nog steeds. 

 Affiliate marketing en Pinterest

Pinterest is ook een geweldig platform voor affiliate marketing. Mensen zijn op Pinterest vaak al in de “shopping mindset” en daardoor is de drempel lager om op de advertenties te klikken. Ook heeft Pinterest advertenties zo naadloos geïntegreerd dat gebruikers soms niet eens doorhebben dat ze op een advertentie klikken. Dit zorgt er bij elkaar voor dat Pinterest een hoog conversie gehalte heeft en daardoor is het erg interessant om dit platform te gebruiken voor affiliate marketing. 

Lees ook: Geld Verdienen met Pinterest 

affiliate marketing zonder website

Op Pinterest zijn de advertenties naadloos geintegreerd met de andere content

 Affiliate marketing zonder website op YouTube

Op YouTube kun je bijvoorbeeld product reviews maken waarin je mensen jouw oprechte mening geeft over producten die zij willen kopen (anders hadden ze niet op jouw video geklikt). In de beschrijving van de video staat onder andere jouw affiliate link waardoor je volgers dus direct het product dat jij aanprijst kunnen kopen bij de aanbieder. Als je een flink aantal volgers hebt verzameld, kun je ook in gesprek met de aanbieder om jouw video te sponsoren. Dan krijg je dus betaald voor het maken van de video EN voor elke sale die via jou komt. Meer volgers = meer inkomsten, maar het moeten wel de juiste volgers zijn. Mensen die reageren op je videos, meerdere videos van jouw kanaal bekeken hebben en mensen die zich geabonneerd hebben. 

Lees ook: Geld Verdienen met YouTube

 Affiliate marketing met Google ads

Nog een laatste manier om affiliate marketing te doen zonder eigen website is door gebruik te maken van Google Ads. Bij Google Ads bouw je (net als op Facebook) campagnes die je gebruikt om relevante gebruikers te bereiken. Hoewel deze manier de potentie heeft om heel veel sales te genereren, is het wel een lastigere optie. Google houdt namelijk niet van affiliate marketing, sterker nog, het is in strijd met Google’s policy. Er zijn echter manieren om hier omheen te werken maar het vergt wat onderzoek. 

Als je kiest voor de ‘content maken’ strategie (videos op Youtube bijvoorbeeld) onthoud dan dat mensen zullen veel eerder geneigd zijn een product via jou te kopen als ze je vertrouwen en als expert zien. Je moet dus zorgen dat je waarde toevoegt en niet alleen maar je potentiële klant spamt met links, dit gaat nooit werken.

Als je kiest voor de ‘pay-per-click’ strategie (advertenties op Facebook/Pinterest of via Google Ads), zorg dan dat je je doelgroep heel goed definieert. Je betaalt namelijk per klik dus je wil wel dat de juiste mensen op je link klikken anders kost het je geld. 

Wil je starten met affiliate marketing? Kijk eens naar Affiliate Marketing Revolutie voor handige tips en tricks.

Misschien vind je dit ook leuk:
– Hoe begin je met affiliate marketing?
– De Beste Affiliate Programma’s 

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links

2023-04-08T17:24:53+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter, carrière coach en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant