Geld verdienen met Pinterest?

Pinterest wordt al door vele bedrijven gebruikt om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen. Het is niet alleen een social media platform, maar je kunt er ook eenvoudig geld mee verdienen. Wat Pinterest is, wat je ermee kunt en hoe je geld kunt verdienen met Pinterest lees je in dit artikel:

Wat is Pinterest?

Pinterest is een social media platform waarmee gebruikers afbeeldingen en video’s kunnen ontdekken, opslaan en delen die hen interesseren. Pinterest is een platform dat werkt door het laten maken van pins door de gebruikers. Een pin bestaat meestal uit een afbeelding of een video met een link naar een externe website. Als je die links op een goede manier leert te gebruiken kun je gemakkelijk geld verdienen op Pinterest.

geld verdienen met Pinterest

Pinterest wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor het verkrijgen van interieur inspiratie

Hoe kun je geld verdienen met Pinterest?

Wanneer je geld wilt verdienen met Pinterest is het belangrijk dat je begint met het maken van een goede planning. Begin met het aanmaken van een Pinterest Business account. Nu is het belangrijk om te bedenken hoe je de bezoekers van Pinterest wilt doorsturen naar jouw website, blog of andere bestemming. En natuurlijk waarover jij wilt pinnen.

Er zijn verschillende manieren hoe je geld kan verdienen met Pinterest:

1. Word Pinterest Virtual Assistant

Als Pinterest Virtual Assistant beheer je accounts van andere gebruikers zoals bedrijven en merken. Je kunt pins voor ze maken, promoten en inplannen.

Wanneer je aan de slag wilt als Pinterest Virtual Assistant maak je eerst zelf een Pinterest account aan. Dit wordt jouw portfolio waarop jij laat zien wat je kunt. Vervolgens breng je jouw Pinterest account onder de aandacht via een eigen website of bied je jouw diensten aan merken aan.

2. Maak gebruik van Affiliate Marketing

Affiliate Marketing werkt niet alleen op websites en YouTube, maar kan ook heel goed worden gebruikt op Pinterest. Je maakt pins met relevante informatie en links naar producten of diensten. Wanneer gebruikers op deze link klikken en een aankoop doen via jouw link krijg jij hier een vooraf bepaalde commissie over het uitgegeven bedrag voor.

Je kunt affiliate links plaatsen in je pins door je eerst aan te melden voor affiliate programma’s. Meld je aan voor de Affiliate programma’s van jouw favoriete merken of registreer je bij verschillende affiliate Netwerken. Vanaf nu kun jij affiliate links toevoegen aan al jouw pins op Pinterest.

3. Samenwerken met merken

Je kunt ook direct met merken samenwerken. Je promoot dan hun producten of diensten door het plaatsen van pins met shop ideeën. Op deze manier werken betekent meestal wel dat je flink wat volgers en veel verkeer op jouw Pinterest account moet hebben. Geld verdienen doe je door tarieven te berekenen voor het promoten.

4. Word Pinterest adviseur

Wanneer jij al veel ervaring hebt met het gebruiken van Pinterest en jouw strategie werkt, dan kun je andere merken en bedrijven adviseren over het opbouwen van hun Pinterest strategie.

Wanneer je dit wilt gaan doen is het wel belangrijk dat je allereerst laat zien wat je kunt. Je moet laten zien hoe het je lukt om mensen door te sturen naar je eigen website. Er moet dus daadwerkelijk resultaat te zien zijn van het gebruik van jouw Pinterest account.

Geld verdienen doe je door het berekenen van tarieven voor jouw adviezen.

5. Genereer meer verkopen voor je webshop

Wanneer je een webshop hebt kun je Pinterest heel eenvoudig gebruiken om mensen naar je eigen website te sturen. Het gebruiken van Pinterest kan de naamsbekendheid van jouw bedrijf en website sterk vergroten. Maak pins met een foto en een link naar de producten die je onder de aandacht wilt brengen. Zo kunnen mensen na het zien van je product gemakkelijk een aankoop doen bij jouw webshop.

6. Genereer meer bezoekers voor je blog

Heb je een eigen blog? Dan kun je Pinterest gebruiken om meer bezoekers naar je blog te brengen. Je kunt hier geld mee verdienen als je gesponsorde berichten of affiliate links op je blog hebt staan. Als je nog geen blog hebt is het verstandig om eerst een blog op te starten voordat je een Pinterest account aanmaakt.

7. Pinterest sjablonen verkopen

Heb jij een Pinterest format dat goed werkt? Dan kun je jouw sjabloon verkopen. Veel pins bestaan uit een afbeelding met een tekst erover. Je kunt jouw sjabloon verkopen als basisformat waar alleen maar afbeeldingen en koppelingen aan toegevoegd hoeven worden. 

8. Geef online Pinterest cursussen

Ben jij een Pinterest expert en weet je er heel veel van? Maak dan jouw eigen online cursus en ga deze verkopen. Start je eigen website waar mensen de cursus kunnen kopen. Wanneer je ook ervaring hebt met andere sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en YouTube kan je deze onderwerpen ook opnemen in je online cursus. Zo geef je heel eenvoudig jouw kennis door en kun je geld verdienen met Pinterest.

Je kunt jouw online cursus ook via Pinterest onder de aandacht brengen. Maak pins over de online cursus met een link die bezoekers doorstuurt naar jouw verkooppagina.

Geld verdienen met Pinterest – Tips voor meer bereik met Pinterest

Als je één of meerdere van bovenstaande tips hebt toegepast ben je er helaas nog niet. Het is belangrijk dat je op Pinterest consequent een nieuwe pin plaatst en jouw Pinterest account onder de aandacht blijft brengen. Op die manier blijft jouw Pinterest account up-to-date en kun je inkomsten blijven genereren. Hieronder vind je enkele manieren om meer bereik te genereren en te zorgen voor meer inkomsten via Pinterest.

Vind een geschikt onderwerp

Voordat je een Pinterest account gaat aanmaken is het belangrijk om een geschikt onderwerp te vinden. Dit is later ook belangrijk om te weten met welke merken je wilt samenwerken. Als jouw Pinterest account over één onderwerp gaat of op zijn minst heel gericht is wordt de kans groter op een grote groep aan toegewijde volgers.

Gebruik duidelijke trefwoorden in je inhoud

Bedrijfsaccounts op Pinterest worden meestal ook gevonden via Google. Het is belangrijk dat je goede trefwoorden in je inhoud gebruikt zodat zoekers jouw account makkelijk kunnen vinden. Trefwoorden zijn ook wel bekend als zoekwoorden. Dit is één van de technieken die worden gebruikt bij zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie kan jou helpen bij het beter vindbaar maken van jouw Pinterest account.

Heb jij ervaring met geld verdienen op Pinterest?

Meer inspiratie nodig?

Geld bijverdienen
– Zo kan je online geld verdienen 
– Zo verdien je geld met bloggen