Geld verdienen met YouTube zonder je eigen video’s? En ook zonder je gezicht te laten zien? Het kan met een YouTube Cash Cow kanaal. Hier lees je alles over deze manier van online geld verdienen:

youtube cash cow

Wat is een YouTube Cash Cow Channel?

Een YouTube Cash Cow kanaal kan worden omschreven als een YouTube kanaal dat geautomatiseerd is en constant geld voor je binnenhaalt. Door zoveel mogelijk weergaven te verkijgen haal je advertentieinkomsten binnen.

De video’s op een Cash Cow kanaal hoeven helemaal niet door jouzelf gemaakt te worden! Hier kan je namelijk anderen voor inhuren. Dit is makkelijker dan het klinkt. Op websites zoals Fiverr en OnlineJobs bieden freelancers speciale cash cow diensten aan, zoals het editen van je video’s of het schrijven van de video tekst. Hier zie je bijvoorbeeld kant en klare cash cow services op Fiverr:

Het is alleen aan jou om je niche te verzinnen en de aangeleverde video’s online te plaatsen.

Het is geen nieuwe manier om geld online te verdienen, maar het neemt wel snel aan populariteit toe. Dat is ook niet zo gek, het kan namelijk een hele lucuratieve en passieve manier zijn om online inkomsten te verdienen.

Tip: Zelf heb ik veel geleerd van de ‘Cash Cow Academy’ van Jelline Brands, maar helaas is deze nu gesloten. Ook ben ik lid van het membership van Rowena Roussea over passief inkomen online. Je kan al vanaf €14,95 per maand hier lid worden. Krijg 20% korting op de eerste maand met de code XA8HUIW

Geld verdienen met YouTube zonder je gezicht te laten zien

Een YouTube Cash Cow kanaal is een manier om video’s op YouTube te plaatsen zonder je gezicht te laten zien. Denk hierbij aan Cash Cow channels met video’s als ‘Top 10 duurste auto’s ter wereld‘, ‘Wie zijn de rijkste mensen op aarde?‘ of ‘Zo kan je vanuit huis geld verdienen’. Dit zijn allemaal video’s die veel bekeken worden.

Een voorbeeld van een Cash Cow kanaal is ‘King Luxury‘. Op dit YouTube kanaal vind je alles wat met een miljardairs lifestyle te maken heeft, zoals een kijkje op het duurste jacht ter wereld:

Bovenstaande video is meer dan 4,5 miljoen keer bekeken binnen een jaar tijd. Reken maar uit je inkomsten!

Waarom zou je een Cash Cow kanaal beginnen?

YouTube is, na Facebook, het een na grootste sociale media kanaal ter wereld. Elke dag wordt er meer dan een miljard uur aan video gekeken! Er is dus heel veel potentie voor jou om op dit platform kijkers te trekken en daarmee geld te verdienen.

Het hebben van een Cash Cow kanaal is een manier om passieve inkomsten online te verdienen. Zolang jouw video’s online op YouTube staan en kijkers trekken verdien je hier geld mee.

Daarnaast is het volledig te automatiseren. Je hebt geen kennis nodig van het editen van video’s, je hoeft geen teksten te schrijven of kennis te hebben van camera apparatuur. Je werkt met freelancers die dit voor jou doen. Je bent er niet meer dan een paar uur per week mee bezig.

Ook zijn cash cow kanalen heel schaalbaar. Je kan constant meer verdienen door het uploaden van nieuwe video’s of door het openen van nieuwe kanalen.

Het kan even duren voordat je je kanaal hebt opgebouwd, maar als jouw kanaal eenmaal staat heb je hier je hele leven plezier van.

Wanneer ga je geld verdienen met YouTube?

Om geld te verdienen met YouTube en dus met je video’s moet je YouTube partner zijn. Je kan je aanmelden als YouTube partner als je 1000 abonnees hebt en 4000 uur aan kijktijd van video’s.

Als YouTube partner kan je geld verdienen door middel van reclameinkomsten. Dit gebeurt door advertenties die worden weergegeven tijdens je video’s. De advertenties komen van Google Adsense.

Je krijg reclameinkomsten via Google Adense per 1,000 views (CPM) of per klik (CPC). Hoeveel je verdient met YouTube video’s hangt dus samen met het aantal kijkers, het aantal kijkers dat klikt op advertenies, maar ook met de niche waarin je video’s plaatst. Adverteerders in de gaming industrie betalen bijvoorbeeld meer dan adverteerders die vallen onder de categorie entertainment of fitness.

Niet alleen kan je geld verdienen door middel van advertenties, maar ook door affiliate marketing, sponserships, de verkoop van producten op je kanaal en zelfs donaties. Lees ook: Geld Verdienen met YouTube – 2023 Guide

1 Miljoen views kan je 20,000 dollar opleveren

Althans dat is wat YouTuber Bryan Elloitt onlangs liet weten aan Inc Magazine. Nu heeft hij geen Cash Cow kanaal, maar het principe is hetzelfde. Zolang jij video’s hebt die worden bekeken op YouTube kan je daar geld mee verdienen.

Dit geef je ook een idee wat je kan verdienen met een YouTube Cash Cow kanaal. Als jij een succesvol kanaal opbouwt met vele kijkers, kan je zo duizenden euro’s per maand hiermee verdienen.

Jelline Brandt heeft de Cash Cow Academy opgericht. Op haar website zijn verhalen te lezen van studenten die konden stoppen met hun 9-5 baan en van een student die tienduizend euro per maand hiermee verdient. Ook is Jelline zelf heel open over haar inkomsten. Zo heeft ze met haar Cash Cow kanaal met 19,3 miljoen weergaven meer dan $157,000 verdiend.

Hoe begin je een YouTube Cash Cow kanaal?

Enthousiast geworden? Het is eenvoudig om een Cash Cow kanaal op te starten. Je gaat naar YouTube en opent een nieuw kanaal. Denk vantevoren na over de naam van je account en watvoor video’s je gaat uploaden. Je niche is erg belangrijk!

Maak je YouTube kanaal persoonlijk door een banner te uploaden en noem waar het over gaat. Hier kan je ook keywords noemen, zodat je kanaal in het algoritme van YouTube wordt opgepikt.

Nu kan je beginnen met het uploaden van je eerste video’s!

Een kenmerk van een YouTube Cash Cow kanaal is dat alles geautomatiseerd is. Je hoeft dus zelf geen video’s te maken, dat laat je voor je doen. Hoe kom je nu aan een geschikt team?
1. Ga naar een website als Fiverr of OnlineJobs
2. Maak een account aan en ga opzoek naar jouw teamleden

Je hebt een editor, scriptschrijver en een thumbnail designer nodig voor jouw video’s. De totale prijs per video hangt onder andere af van de lengte van je video’s.

Meer leren over online inkomen?

Bekijk hier het membership van Rowena Roussea waar je alles leert over passief en online inkomen. Krijg 20% korting op de eerste maand met de code XA8HUIW.

Deze pagina maakt gebruikt van affiliate links