Je kan op veel manieren online geld verdienen. Als je een blog hebt is dit een ideale manier om online inkomsten te genereren. Hier lees je hoe je geld verdient met bloggen:

geld bloggen

Adsense

Een van de bekendste manieren om geld te verdienen met je blog is via Google Adsense. Veel bloggers die beginnen met bloggen maken gebruik van Google Adsense. Het is een van de bekendste manieren om geld te verdienen met je blog. Je plaatst op deze manier automatisch advertenties op je blog. Je hebt wel veel bezoekers nodig om hier ook daadwerkelijk leuk aan te verdienen.

Affiliate Marketing 

Veel bloggers maken gebruik van affiliate marketing. Je verdient geld met affiliate marketing als een bezoeker via jouw blog een product op een andere website aanschaft. Je kan je hiervoor aanmelden bij verschillende affiliate bureaus, zoals TradeTracker. Grotere websites, zoals Bol.com, maken gebruik van hun eigen affiliate programma. Affiliate marketing kan een interessante manier zijn om geld met je blog te verdienen, zeker als je een groep vaste bezoekers hebt. Om meer over affiliate marketing te leren, heeft online ondernemer Jacko de Affiliate Marketing Revolutie geschreven.

Gesponsorde Blogs

Als je een flink aantal bezoekers hebt, kan je ook geld verdienen met je blog door het schrijven van gesponsorde blogs. Je wordt betaald door een bedrijf om een blog over hun product of dienst te schrijven. Hoeveel je hiermee kan verdienen hangt af van de niche waarin je blogt, het aantal bezoekers en de engagement. Je kan zelf bedrijven benaderen of je aansluiten bij een mediabureau die samenwerkingen voor je regelen.

Je eigen diensten promoten

Je kan ook je blog gebruiken om je eigen diensten te promoten. Zo kan bijvoorbeeld een coach bloggen over zijn of haar beroep en daarnaast diensten als coach aanbieden. Elke freelance dienst kan je promoten op een blog, denk aan tekstschrijven, design, online marketing etc. Bovendien kan je op je blog ook je skills laten zien.

Schrijven voor anderen

In plaats van dat een bedrijf op jouw blog adverteert, kan je het ook omdraaien. Zo kan je blogs schrijven voor op de website van een bedrijf. Hier kan je een vast bedrag voor vragen. Het voordeel is dat je zelf niet veel bezoekers nodig hebt. Je wordt immers betaald voor het aanleveren van een goede blog.

Bied online producten aan 

Het maken van online producten is een manier om geld te verdienen met je blog. Denk hierbij aan e-books of videocursussen, maar ook software. Dit kost veel tijd om te maken, maar daarna kunnen de producten je wel terugkerende inkomsten opleveren. Je bent zo ook niet afhankelijk van bedrijven.

Evenementen

Door het organiseren van offline evenementen kan je ook geld via je blog verdienen. Het evenement kan je promoten via je blog en je kan geld verdienen door het vragen van een entreeprijs. Je kan ook het evenement gratis houden en het bijvoorbeeld gebruiken om cursussen of coaching te promoten.Abonnement

Oftewel een zogeheten membership-site. Grotere blogs zoals Tweakers of De Corresondent maken al gebruik van dit verdienmodel. Lezers betalen een vast bedrag per maand of per jaar. Ze krijgen toegang tot exclusieve content of zien bijvoorbeeld geen advertenties meer.

Donaties

Vraag om donaties op je blog, bijvoorbeeld door het plaatsen van een PayPal ‘Donation’ knop. Het schrijven van blogs is heel veel werk. Als lezers hier iets aan hebben gehad, kunnen ze zelf bepalen of ze een donatie willen doen. De tools van Patreon kunnen je hierbij helpen.

Webshop

Als je een blog hebt die bezoekers trekt, kan je je bezoekers ook iets in een webshop laten kopen. Verkoop producten die te maken hebben met de dingen waarover je schrijft. Als je en beautyblog hebt, kan je in je webshop beauty artikelen aanbieden. Zo verkoop je producten rechtstreeks aan je publiek.

Lees ook:
– Zo kan je online geld verdienen