Wil je ook geld verdienen met bloggen? Je kan op veel manieren online geld verdienen. Als je een blog hebt is dit een ideale manier om online inkomsten te genereren. Hier lees je hoe je geld verdient met bloggen in 2023:

geld bloggen

Er zijn vele mogelijkheden om geld te verdienen met bloggen. De inkomsten die je uit je blog haalt hangen af van de niche waarin je blogt, het aantal lezers dat je hebt en je verdienmodel.

Je kan een paar tientjes per maand met je blog verdienen, maar er zijn ook vele voorbeelden van mensen die duizenden euro’s per maand verdienen. Veel mensen zien bloggen nog als iets dat ze ernaast doen, maar het kan dus ook zeker een volwaardige bron van inkomsten zijn.

Daarnaast maak je weinig kosten om een blog op te starten. Het is een interessante manier van online geld verdienen zonder veel startkapitaal.

Hier vind je 10 manieren hoe jij geld kan verdienen met bloggen:

1. Adsense
2.
Affiliate Marketing
3.
Gesponserde Blogs
4.
Je eigen diensten promoten
5.
Schrijven voor anderen
6.
Digitale producten
7.
Evenementen
8.
Abonnement
9.
Donaties
10.
Webshop

1. Adsense

Een van de bekendste manieren om geld te verdienen met je blog is via Google Adsense. Veel bloggers die beginnen met bloggen maken gebruik van Google Adsense. Het is een van de bekendste manieren om geld te verdienen met je blog. Je plaatst op deze manier automatisch advertenties op je blog.

Je hebt wel veel bezoekers nodig om hier ook daadwerkelijk leuk aan te verdienen. Hoeveel je verdient met de advertenties, heeft daarnaas te maken met de categorie waarin je blogt. Adverteerders in de gaming industrie betalen bijvoorbeeld meer dan adverteerders die vallen onder de categorie entertainment of fitness.

Met de Google Adsense Calculator kan je een inschatting maken wat je kan verdienen met je Adsense advertenties op je blog.

Verdiensten: 💵
Tijdsinvestering: 💪

2. Affiliate Marketing

Veel bloggers maken gebruik van affiliate marketing. Je verdient geld met affiliate marketing als een bezoeker via jouw blog een product op een andere website aanschaft.

Om aan affiliate links te komen kan je je aanmelden bij verschillende affiliate bureaus, zoals TradeTracker en Daisycon. Bekende merken zijn hier aangesloten. Grotere websites, zoals Bol.com, maken gebruik van hun eigen affiliate programma.

Voor het promoten van online cursussen en producten kan je je aanmelden bij PayPro. Op online producten zit vaak een hogere commissie.

Affiliate marketing kan een interessante manier zijn om geld met je blog te verdienen, zeker als je een groep vaste bezoekers hebt.

Om meer over affiliate marketing te leren, heeft online ondernemer Jacko de Affiliate Marketing Revolutie geschreven.

Lees ook: Hoe begin je met affiliate marketing?

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

3. Gesponserde Blogs

Als je een flink aantal bezoekers hebt, kan je ook geld verdienen met bloggen door het schrijven van gesponsorde blogs. Je wordt betaald door een bedrijf om een blog over hun product of dienst te schrijven.

Hoeveel je hiermee kan verdienen hangt af van de niche waarin je blogt, het aantal bezoekers en de engagement.

Je kan zelf bedrijven benaderen of je aansluiten bij een mediabureau die samenwerkingen voor je regelen.

Een nadeel van gesponserde posts is dat het eenmalige inkomsten zijn. Voor terugkerende inkomsten zal je dus telkens opzoek moeten naar nieuwe merken die je blog berichten willen sponseren. Het is wel een goede combinatie samen met de andere verdienmodellen voor je blog.

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪

4. Je eigen diensten promoten

Je kan ook je blog gebruiken om je eigen diensten te promoten en te verkopen.

Zo kan bijvoorbeeld een coach bloggen over zijn of haar beroep en daarnaast diensten als coach aanbieden. Elke freelance dienst kan je promoten op een blog, denk aan tekstschrijven, design, online marketing etc.

Een blog is een goede manier om autoriteit op te bouwen en je expertise te tonen. Je maakt het voor potentiële klanten zo makkelijker om je in te huren.

Als je diensten aanbiedt krijg je vaak per uur betaald. Je tijd is maar een keer inzetbaar. Het is dus minder schaalbaar dan bijvoorbeeld het aanbieden van online cursussen, die je meerdere keren kan verkopen.

Je blog kan je helpen met het vinden van je ideale klanten die jouw uurtarief betalen.

Verdiensten: 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

5. Schrijven voor anderen

Een andere manier om geld met bloggen te verdienen, is door te schrijven voor anderen. Zo kan je blogs schrijven voor bijvoorbeeld de website van een bedrijf of voor andere blogs.

Een blog is de ideale manier om te laten zien hoe je schrijft. Potentiële opdrachtgevers zien dus gelijk voorbeelden van je werk.

Je krijgt een vast bedrag per blogpost dat je aanlevert of je krijgt betaald per woord.

Het voordeel is dat je zelf niet veel bezoekers nodig hebt. Je wordt immers betaald voor het aanleveren van een goede blog voor anderen. Een nadeel is dat je ook bij deze manier van geld verdienen geen terugkerende inkomsten hebt.

Verdiensten: 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

Nog Meer Geld Verdienen met Bloggen

6. Bied digitale producten aan 

Het maken van online producten is een manier om geld te verdienen met je blog. Denk hierbij aan e-books, videocursussen, maar ook software, digitale downloads en audiotracks.

Dit kost tijd om te maken, maar daarna kunnen de producten je wel terugkerende inkomsten opleveren. Je bent zo ook niet afhankelijk van bedrijven.

Het is een schaalbare manier om geld te verdienen met je blog. Daarnaast heb je ook niet te maken met voorraden of verzendkosten, wat wel het geval is bij fysieke producten.

Op digitale producten zit vaak een hoge winstmarge.

Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

7. Evenementen

Door het organiseren van evenementen, ofwel summits of conferenties, kan je ook geld via je blog verdienen. Dit kunnen online of offline evenementen zijn.

Een voorbeeld van een online summit is de $100K Launch School van Tom Morkes. In dit geval kan je gratis toegang krijgen tot de lezingen, maar je betaalt als je voor altijd toegang wilt houden tot de content. Je kan natuurlijk ook besluiten om vooraf een entreeprijs te vragen.

Bij offline en online evenementen zijn er vaak meerdere sprekers en Q&A sessies. Je kan samenwerken met influencers in jouw niche om zo een evenement neer te zetten.

Tijdens evenementen kan je ook je eigen producten en diensten verkopen. Denk hierbij aan een lidmaatschap van je blog of een cursus dat je hebt gemaakt.

Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

8. Abonnement

Een membership website heeft een afgesloten gedeelte dat alleen voor leden toegangelijk is. Hier vind je bijvoorbeeld exclusieve artikelen, speciale webinars of de mogelijkheid om met andere members in contact te komen.

Je kan zo een community opbouwen van mensen met interesse in hetzelfde onderwerp. Lezers betalen een vast bedrag per maand of per jaar om toegang te krijgen.

Grotere blogs zoals Tweakers of De Corresondent maken al gebruik van dit verdienmodel.

Je hebt daarnaast niet heel veel lezers nodig om geld te verdienen. Met een paar honderd members die maandelijks betalen heb je al een goed maandelijks inkomen. Bovendien zijn de inkomsten terugkerend.

Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪

9. Donaties

Het schrijven van blogs is heel veel werk. Je kan betaald krijgen voor jouw blogs door middel van donaties. Dit kan op verschillende manieren:

Externe platformen, zoals Patreon, maken het makkelijk voor content makers om betaald te krijgen. Jouw lezers kunnen zich voor een maandelijks bedrag abonneren op Patreon. Zo kunnen ze bijvoorbeeld exclusieve content ontvangen. Gemiddeld doneert iemand $7 per maand. Hiervan houdt Patreon 5% commissie. Een voordeel is de maandelijkse betalingen die je ontvangt.

Een laagdrempelige en leuke manier om donaties te krijgen is via Buy Me A Coffee. In een paar klikken kunnen je lezers je een donatie doen met als waarde een kopje koffie. Je krijgt bovendien direct uitbetaald.

PayPal heeft ook een ‘Donation’ button die je op je site kan zetten.

Je hebt niet veel lezers nodig om donaties te vragen, maar wel een vaste groep lezers die bereid is om te betalen voor jouw content. Hoeveel je verdient hangt wel sterk samen met het aantal lezers dat je hebt.

Verdiensten: 💵
Tijdsinvestering: 💪

10. Webshop

Als je een blog hebt die bezoekers trekt, kan je ook een webshop koppelen aan je blog. Zo kunnen bezoekers niet alleen je blogs lezen, maar ook iets kopen.

Verkoop producten die te maken hebben met de dingen waarover je schrijft. Het kunnen je eigen producten zijn of producten van anderen, waar je een commissie over krijgt als je dit verkoopt.

Als je een beautyblog hebt, kan je in je webshop beauty artikelen aanbieden. Denk ook aan merchandise zoals petten, mokken of t-shirts.

Als je je eigen producten verkoopt, heb je alles zelf in de hand. Zo hoef je geen commissie af te staan aan affiliate partners of Google Adsense. Wel moet je je producten zelf bedenken en ontwerpen.

Op websites zoals Fiverr vind je freelancers die je kunnen helpen met het creëren van producten voor je webshop.

Verdiensten: 💵 💵 💵
Tijdsinvestering: 💪💪💪

Lees ook:
– Zo kan je online geld verdienen
Geld bijverdienen
Geld verdienen met je telefoon
Geld verdienen met YouTube