Met een YouTube Cash Cow channel kan je geld verdienen met YouTube zonder je eigen video’s. En ook zonder je gezicht te laten zien! Hoe begin je een YouTube cash cow channel? Hoe werkt het precies? En kan je er ook echt geld mee verdienen? Je leest hier mijn ervaring:

Een YouTube Cash Cow channel kan worden omschreven als een YouTube kanaal dat geautomatiseerd is en constant geld voor je binnenhaalt. Door zoveel mogelijk weergaven te verkijgen haal je advertentieinkomsten binnen.

De video’s op een Cash Cow kanaal kan je door anderen laten maken. Dit kan bijvoorbeeld op een website zoals Fiverr. Ook hoef je niet je eigen gezicht te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan video’s zoals ‘Top 10 duurste auto’s ter wereld‘ en ‘Wie zijn de rijkste mensen op aarde?‘.

Het hebben van een Cash Cow kanaal is een manier om passieve inkomsten online te verdienen. Daarnaast is het volledig te automatiseren. Je hebt geen kennis nodig van het editen van video’s, je hoeft geen teksten te schrijven of kennis te hebben van camera apparatuur. Ook zijn cash cow kanalen heel schaalbaar. Je kan constant meer verdienen door het uploaden van nieuwe video’s of door het openen van nieuwe kanalen. Enthousiast geworden? Lees hier hoe je een YouTube cash cow channel begint:

Tip: Jelline Brands legt alles uit over cash cow channels in haar populaire cursus ‘Cash Cow Academy’. Vul de code ‘ANOUK’  hier in en krijg ook nog eens 200 euro korting. 

Hoe begin je een YouTube Cash Cow channel?

1. Kies een Winstgevende Niche

Een van de eerste en belangrijkste stappen bij het opbouwen van een YouTube cash cow-channel is het kiezen van een winstgevende niche. Vind een onderwerp waar mensen veel op zoeken en waar veel interesse in is. Zo kan je een groot publiek bereiken. Hoe meer mensen je video’s bekijken hoe meer inkomsten je verdient. Als je daarnaast zelf ook geinteresseerd bent in het onderwerp is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Hoe vind je een niche? Er zijn verschillende manieren om onderzoek te doen naar niches:

1. Klik rechtsbovenin op ‘YouTube Studio

hoe begin je een youtube cash cow kanaal

2. Klik links op ‘Analytics‘. Nu kan je zien welke zoekopdrachten op YouTube populair zijn. Vul verschillende zoektermen in en kijk of er veel naar gezocht wordt. Ook wil je dat er niet al heel veel verschenen is op YouTube over dit onderwerp.

 

hoe begin je een youtube cash cow kanaal

2. Open je YouTube channel

Het aanmaken van een YouTube kanaal is gratis en makkelijk. Verzin een naam voor je account en zorg dat het makkelijk blijft hangen en makkelijk te spellen is. Inspiratie voor een naam nodig? Vraag het aan ChatGPT:

hoe begin je een youtube cash cow kanaal

Nu je je naam hebt, maak je eerst een Gmail account aan. Deze heb je nodig voor het openen van een YouTube kanaal. Je kan natuurlijk ook je eigen Gmail account gebruiken, maar ik kies er voor om alles gescheiden te houden. Als mogelijke adverteerders of sponsers je willen benaderen in de toekomst, is het ook professioneel om een bijpassende email te hebben.

3. Maak je Logo en Banner

Na het aanmaken van je account kan je deze personaliseren. Zelf heb ik eenvoudig een logo gemaakt met Canva. Ik deed dit met de betaalde versie, maar ook in de gratis versie heb je vele mogelijkheden. Denk hier niet te lang over na. Als je wilt kan je ook gelijk een banner maken en toevoegen aan je account. Voeg ook een omschrijving toe aan je account. In je beschrijving zet je zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.

3. Het Aannemen van je Team 

Een kenmerk van een YouTube cash cow channel is dat je het volledig kan uitbesteden. Je hoeft op deze manier zelf geen kennis te hebben over het maken van video’s. Tenzij je dit natuurlijk zelf wilt leren.

Zelf heb ik ervoor gekozen om te werken met een team uit de Filipijnen. Ik heb een betaald account aangemaakt OnlineJobs. Zo kan je meerdere job postings aanmaken en reageren op sollicitaties die binnen komen. Ik heb een job postings uitgezet voor een thumbnail designer, een video editor en een voice-over. Je kan meerdere versies van je job post maken of de job post om de zoveel dagen plaatsen, om zoveel mogelijk sollicitaties binnen te krijgen.

Voordat ik met iemand ga werken vraag ik om een voorbeeld van het werk van deze persoon. Je kan ook vragen of deze persoon een voorbeeld levert van het werk wat hij of zij voor jou zou doen. Maak ook afspraken over het bedrag per thumbnail of video en het aantal thumbnails en video’s dat je per week wilt hebben.

Ook op Fiverr kan je mensen vinden die dit werk voor je kunnen leveren. Zo is er zelfs een speciale sectie met cash cow diensten.

Vanaf een paar tientjes heb jij al je eerste cash cow video’s! Dit betekent ook dat je zelf niet hoeft te investeren in een goede camera, microfoon en bewerkingssoftware om professioneel uitziende video’s te maken. Daarnaast zorg het uitbesteden van de video’s voor meer snelheid. Zo kan je je kanaal sneller laten groeien dan dat je zelf alles moet doen. Regelmatige en consistente uploads zorgen namelijk voor groei van je kanaal.

Wel heb je natuurlijk nagedacht over je niche en de onderwerpen waarover je video’s wilt.

4. Optimaliseer je Video’s voor Zoekmachines

YouTube is de op één na grootste zoekmachine na Google, dus het is belangrijk om je video’s te optimaliseren voor zoekmachines om meer zichtbaarheid te krijgen. Gebruik relevante zoekwoorden in je titels, beschrijvingen en tags, en voeg ondertiteling toe aan je video’s om je bereik te vergroten. Experimenteer ook met je thumbnails. Op welke thumbnails wordt voor geklikt? Welke kleuren werken goed?

5. Abonnees op je Kanaal 

Het krijgen van abonnees op je kanaal is essentieel voor het succes van je YouTube-kanaal. Om advertenties te krijgen in je YouTube video’s heb je ook minimaal 1000 abonnees nodig. Vanaf 1000 abonnees kan je dus pas beginnen met inkomsten verdienen. Beantwoord opmerkingen van kijkers en vermeld in je video’s dat kijkers zich kunnen abonneren. Promoot ook je kanaal op andere sociale media om meer abonnees te krijgen. Ook helpt het regelmatig en consistent uploaden voor het krijgen van meer abonnees.

6. Andere Inkomstenbronnen

Om van je YouTube-kanaal een echte cash cow te maken, kan je je inkomstenbronnen ook diversifiëren. Naast advertentie-inkomsten kun je ook geld verdienen met sponsoring, affiliate marketing en het verkopen van merchandise. Het hebben van meerdere inkomstenbronnen kan je helpen om een stabiel en passief inkomen op te bouwen met YouTube.

Geld verdienen met YouTube – YouTube Partner

Om geld te verdienen met YouTube en dus met je video’s moet je YouTube partner zijn. Je kan je aanmelden als YouTube partner als je 1000 abonnees hebt en 4000 uur aan kijktijd van video’s.

Als YouTube partner kan je geld verdienen door middel van reclameinkomsten. Dit gebeurt door advertenties die worden weergegeven tijdens je video’s. De advertenties komen van Google Adsense.

Je krijg reclameinkomsten via Google Adense per 1,000 views (CPM) of per klik (CPC). Hoeveel je verdient met YouTube video’s hangt samen met het aantal kijkers, het aantal kijkers dat klikt op advertenies en de niche waarin je video’s plaatst.

Hulp nodig?

Hier kan je een kijkje nemen bij de populaire cursus van Jelline Brands. Vul de code ‘ANOUK’ in bij het afrekenen en krijg ook nog eens 200 euro korting!

Deze pagina maakt gebruikt van affiliate links