Melisa startte na haar studie haar eigen borduurbedrijf Melwear NL. De kleding met handgemaakte borduursels wordt door mensen over de hele wereld gekocht. Sinds twee jaar verkoopt Melisa ook op Etsy. Ik spreek Melisa over geld verdienen met Etsy:

Hoe ben je op het idee gekomen een Etsy shop te beginnen? 

Ik wilde graag een specifiek design op een sweater. Dit kon ik helaas nergens vinden. Dus besloot ik om een borduurmachine aan te schaffen om mijn eigen sweaters te borduren. 

Ik postte mijn eerste sweater op Facebook en ik kreeg enorm veel positieve reacties. Iedereen was geïnteresseerd waardoor ik begon met verkopen. 

Een tijdje later kwam ik per toeval Etsy tegen. Ik maakte eerst een aantal listings aan ‘als grap’. Kort daarna kreeg ik ineens bestellingen binnen van over de hele wereld.


Tip: Wil je ook beginnen met Etsy? Rowena Roussea legt in haar populaire cursus uit hoe jij in 6 weken een succesvolle Etsy store hebt. Bekijk het hier


Wat zijn je bestsellers? 

De Romeinse cijfers sweaters, de koppel sweaters zijn mijn bestsellers!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melwear NL (@melwearnl)

Hoeveel uur per week werk je? 

In het begin werkte ik 7 dagen in de week. Ik kreeg veel bestellingen, waar ik niet op had gerekend. Op TikTok ging mijn video viraal waardoor ik in een korte tijd honderden berichten ontving via Instagram. Hierdoor had ik weinig tijd om alles op orde te zetten en werkte ik 7 dagen in een week. 

Nu werk ik 5 dagen in de week. Ik heb een aantal dingen veranderd wat mij tijd bespaart. Bijvoorbeeld labels automatiseren, meest gestelde vragen op mijn website, betere productinformatie en extra machines om sneller sweaters te produceren. Ook heb ik nu een vaste vervoerder en een vaste leverancier. Dat scheelt ook zoekwerk!

@melwearnl A day at work #workday #embroiderybusiness #melwear #fyp #businessowner ♬ eredeti hang – 𝐷🏹

Kan je er goed van rondkomen?

Ik kan zeker rondkomen met mijn Etsy shop. Dit is mijn full-time baan.

Hoe word je succesvol op Etsy? 

Belangrijk is dat je goede foto’s gebruikt en het zo simpel en duidelijk mogelijk houdt voor de klant. Ook is het belangrijk dat je ideeën uniek zijn, aangezien er enorm veel concurrentie is op Etsy.

Hoe heb je je Etsy shop laten groeien? 

Dat is eigenlijk vanzelf gegaan. Het is het belangrijkste om uniek te zijn. Als het eenmaal raak is, dan gaat het heel hard.

Ik maak wel gebruik van TikTok Marketing. Dit heeft voor enorm veel klanten wereldwijd gezorgd. Aangezien Etsy ook wereldwijd bekend is, vertrouwen buitenlandse klanten mij meer. Een TikTok zien is 1 ding, maar het vertrouwen van een buitenlandse webshop is het ander. 

Ook extra adverteren op Etsy helpt. Het enige wat je hoeft te doen, is een bedrag opstellen en Etsy regelt de rest!

@melwearnl Our embroidery business story #melwearnl #embroiderystore #embroiderybusiness #foryoupage #embroidering ♬ Glue – Bicep

Wat heb je nodig om een Etsy shop te beginnen?

Om te beginnen heb je geen KVK inschrijving nodig. Etsy kan namelijk ook hobbymatig worden gebruikt. Zelf had ik al een KVK-inschrijving, aangezien ik al mijn bedrijf was gestart. 

Om te beginnen heb je niks anders nodig dan je creativiteit. Een listing plaatsen kost maar 20 cent. De prijzen vallen dus reuze mee als je wilt beginnen.

Wat zijn de voordelen van een eigen Etsy shop? 

Etsy regelt de marketing. Dit is een van de grootste voordelen die ze hebben. Zij brengen de klanten naar jou toe. Ook heb je wereldwijd bereik waardoor je winkel in een korte tijd wereldwijde klanten kan hebben.

Wat zijn de nadelen van verkopen op Etsy? 

De kosten kunnen best oplopen naar mate je bestellingen krijgt. Per verkochte item betaal je 6,5% aan Etsy. Daarop komen ook listingkosten van 20 cent, transactie kosten van 35 cent etc. Ook worden de advertenties voor je aangezet als je meer dan 10.000 dollar aan omzet hebt gemaakt. Dit kan je helaas niet uitzetten waardoor er extra kosten bijkomen. Ook zijn er veel mensen op Etsy die je idee kunnen stelen. Dit gebeurt vaak bij Best Sellers.

Heb je tips voor anderen die ook succesvol op Etsy willen verkopen? 

Je kan badges verdienen op Etsy die alle bezoekers kunnen zien. Je hebt een goede recensie badge, goede klantenservice badge en snelheid van verzending badge. Zorg ervoor dat je dat op orde hebt. Of op z’n minst 1 daarvan. Dat trekt vertrouwen op! Wees uniek, gebruik je creativiteit en geniet van het maken van je bestellingen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melwear NL (@melwearnl)

Tot slot, wat zijn jouw dromen voor de toekomst? 

Ondernemen zit in mijn hart. Dit wil ik het liefst voor altijd blijven doen. Voor nu is dat mijn borduurbedrijf. Ik hoop ook in de toekomst meer beginnende ondernemers te helpen zodat zij niet dezelfde fouten maken die ik heb gemaakt. Toen ik begon, kon ik niet opkijken naar iemand. Ik had geen voorbeeld, ik wist niet waar ik aan begon en hoe ik verder moest. Ik wil anderen dit besparen door mijn ervaringen te delen.

Ook beginnen met Etsy? Volg de cursus van Rowena Roussea hier

Dit artikel bevat affiliate links