Soms zit ik lekker op de bank even op Instagram te scrollen en ineens realiseer ik me dat het een uur later is. Dan had ik in die tijd eigelijk liever een boek gelezen of nog beter, geld verdiend. Dat kan met Toluna Influencers. Benieuwd hoe het werkt? Lees verder voor een Toluna review:


Samenvatting Toluna Review 

+ Leuke enquêtes invullen
+ Veel enquêtes beschikbaar
+ J
ouw mening draagt bij aan het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten
+ Ook makkelijk via de app enquêtes invullen
+ Betrouwbaar onderzoeksbureau


Wat is Toluna Influencers?

Toluna Influencers is een onderzoekspanel en online community waar je in essentie betaald wordt om je mening te geven. Het is een van de grootste bedrijven wereldwijd dat marktonderzoek verricht. Het platform heeft meer dan 21 miljoen leden in 50 landen.

Hoe werkt Toluna Influencers?

Het werkt eigenlijk heel simpel. Je schrijft je in en dan krijg je e-mails met onderzoeken die binnen je profiel passen (en een welkomstbonus, altijd fijn). Bedrijven willen namelijk heel graag weten wat consumenten van hun producten of diensten vinden en daar hebben ze veel geld voor over. Voor opdrachtgevers is het aantrekkelijk om zo veel mogelijk mensen enquêtes in te laten vullen omdat ze zo veel meningen krijgen en een goed beeld kunnen vormen voor hun marktonderzoek.

De enquêtes van Toluna kunnen overal over gaan. Ik heb enquêtes ingevuld over hypotheken, zuivelproducten, klantenservice van electronica, alcoholische dranken en ga zo maar door. Het is een goed idee om je profielkenmerken in te vullen op Toluna. Je verdient daar ook punten mee en het zorgt ervoor dat je enquêtes toegestuurd krijgt die binnen je profiel passen. Zo kom je er niet halverwege de enquête achter dat je toch niet binnen de doelgroep past (en krijg je altijd je punten). 

Toluna review

Toluna is een van de grootste online panels dus zijn ontzettend veel enquêtes beschikbaar. Je kunt er dus meerdere per dag invullen, afhankelijk van of je binnen het profiel van het specifieke onderzoek past.

Hoe werkt de uitbetaling?

De onderzoeken zijn meestal tussen de 5 en 20 minuten lang en je verdient er punten mee. Deze punten kun je weer omzetten in cadeaubonnen voor bijvoorbeeld Bol, Zalando en Primark. Ook zijn er loterijen, waar je automatisch aan meedoet als je actief bent, en je flink veel punten mee kunt verdienen. Belangrijk om te weten is dat de punten niet eeuwig houdbaar zijn. Na 16 maanden vervallen ze als je ze niet omwisselt. Het is dus van belang actief te blijven en je punten om te wisselen zodra je er genoeg hebt gespaard.

Hoeveel verdien je met Toluna?

Ik vul enquêtes in als ik een momentje ‘downtime’ heb, bijvoorbeeld als ik onderweg ben met het OV. Vaak zijn het leuke enquêtes die me laten nadenken over verschillende onderwerpen. Ik vind wel dat het sparen niet echt op schiet. Voor een onderzoek van 20 minuten krijg je doorgaans rond de 2000 punten, maar een voucher van Bol van 10 euro is 40.000 punten. Je moet dus 20 enquetes van 20 minuten invullen om 10 euro te verdienen. Dat is meer dan 6,5 uur werk voor 10 euro. Rijk ga je er dus niet van worden.

Toluna review

Is Toluna Influencers betrouwbaar?

Ik kan uit eigen ervaring spreken dat Toluna een betrouwbaar bedrijf is. De punten worden steeds netjes bijgeschreven in mijn account en het omwisselen van de punten is eenvoudig. Ook de interface is gebruiksvriendelijk. De enquêtes kunnen vrijwel allemaal via mobiel ingevuld worden en elke enquête heeft een eigen vormgeving. De laadtijd is ook snel. 

Toluna review: Doen of niet doen?

Als je doel is om snel geld te verdienen is Toluna misschien niet de eerste optie maar als je het leuk vindt om je mening te geven en zo ‘ongemerkt’ te sparen voor een zakcentje, zeker doen! 

Misschien vind je dit ook leuk:

Deze pagina maakt gebruikt van affiliate links