GFK Panel review – lekker bijverdienen met online enquêtes

Wil jij ook enquêtes invullen voor geld? Onderzoeksbureaus zoals GFK Panel maken dit mogelijk. Maar kan je er ook echt iets mee verdienen? En is het betrouwbaar? Hier lees je mijn GFK panel review:


Samenvatting GFK panel review 

+ Grootste marktonderzoeksbureau van Nederland
+ Betrouwbaar
+ Hoge punten per enquête
+ Veel aanbod van enquêtes als je je profiel up to date houdt

+/- Geen uitbetaling in geld, maar in cadeaubonnen


 Wat is GFK Panel?

GFK Panel is een van de grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld. Het is in 1934 (!) opgericht in Duitsland. GFK staat voor Gesellschaft für Konsumforschung, oftewel Vereniging voor Consumentenonderzoek.

GFK Panel is actief in maar liefst 100 landen, waaronder dus Nederland. GFK Panel verzamelt gegevens over consumentengedrag. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt door bedrijven, overheden en andere organisaties om beslissingen te nemen.

Hoe werkt GFK Panel?

Je schrijft je vrijblijvend in en vult zo veel mogelijk profielkenmerken in zodat je uitgenodigd wordt voor onderzoeken die echt bij je passen. Als je namelijk niet binnen de doelgroep past word je soms halverwege de vragenlijst bedankt voor de moeite en dat is natuurlijk zonde van je tijd. Dit kun je vermijden door je profiel zo compleet mogelijk te maken.

Er zijn heel veel enquêtes die meestal maximaal 20 minuten duren. De enquêtes hebben verschillende beloningen in de vorm van punten. Zodra je de punten wil laten uitbetalen wissel je ze in bij de GFK panel cadeaushop voor cadeaubonnen van o.a. Bol.com, Pathe en Ticketmaster.

De punten kunnen bij 2000 punten omgewisseld worden voor een bon van 10 euro. Je dient dus voldoende punten bij elkaar te sparen voordat je deze kunt omwisselen. Ook kun je je verdiensten doneren aan goede doelen als Villa Pardoes, Kika en het Rode Kruis. In dat geval kun je elk aantal punten doneren en hoef je niet door te sparen. 

GFK panel review

Vragenlijsten

De vragenlijsten bij GFK zijn prettig in gebruik. Ze zijn niet te lang en de vragen zijn zorgvuldig opgesteld waardoor je geen tijd verdoet met nalezen om te begrijpen wat er nou precies bedoeld wordt. Dit lijkt misschien logisch, maar soms zijn enquêtes bij marktonderzoeksbureaus vertaald uit een andere taal waardoor de zinsbouw en woordkeuze niet altijd even goed werkt.

Soms zijn er korte vragenlijsten waar je een lagere beloning voor krijgt, deze doe ik graag even tussendoor. Elke dag krijg ik e-mails met nieuwe vragenlijsten die ik kan invullen. De punten variëren meestal van 140 tot 260 per vragenlijst, maar er zijn ook uitschieters. Daarom is het van belang snel te reageren, er is vaak namelijk een maximaal aantal deelnemers en zodra dit bereikt is gaat de lijst dicht. 

Hier kan jij ook GFK Panel proberen

GFK ConsumerScan

Een andere leuke manier om wat te verdienen is door boodschappen te scannen via de app van GFK. Deze app heet GFK ConsumerScan en als je binnen het profiel past kun je deze app op je telefoon installeren. Vervolgens scan je je boodschappen en verdien je hier punten mee. Deze punten kun je niet omwisselen voor geld, maar wel gebruiken voor aankopen (zoals een powerbank) of je kunt ze ook omwisselen voor cadeaubonnen. 

Hoeveel verdien je?

Als je je inschrijft krijg je een welkomstbonus en daarnaast ontvang je ook punten voor het invullen van je profiel. Zo heb je al wat punten verzameld voordat je je eerste enquête hebt ingevuld. De beloning die je ontvangt is verschillend per onderzoek. Voor een kort onderzoek van 5 minuten krijg je minder punten dan een gedetailleerd onderzoek van 20 minuten.

Hoe actiever je bent, hoe meer je uiteraard verdient. Echter hangt het er wel een beetje van af of er onderzoeken beschikbaar zijn die binnen jouw profiel passen. Maar als je actief bent is het zeker mogelijk tussen de 10 en 20 euro per maand te verdienen.

Als je meer wilt verdienen zou ik je aanraden je ook in te schrijven bij andere panels zoals Toluna, op die manier verdien je daar ook punten die je ook kunt omwisselen voor cadeaubonnen. 

GFK panel review

De welkomstbonus van GFK panel 

Is GFK Panel betrouwbaar?

Ja, het is zeker een betrouwbare naam. GFK Panel is een marktonderzoeksbureau dat al jarenlang actief is in landen over de hele wereld. De Nederlandse tak heeft meer dan 100.000 leden.

Je antwoorden worden altijd anoniem gedeeld met opdrachtgevers. Op de website staat een uitgebreide privacy verklaring hoe er met je gegevens wordt omgegaan.

Doen of niet doen?

Doen. GFK panel is een betrouwbare naam. Je tijd hieraan besteden is een leuke bijverdienste maar je zal er waarschijnlijke niet heel rijk van worden. Je kunt echter wel je onbenutte uurtjes voor je laten werken door enquêtes in te vullen en langzaam telt het toch allemaal op. Als je je bij meerdere bureaus inschrijft kun je dubbel zo veel enquêtes invullen en zo gaan die Bol.com bonnen wel hard.

Misschien vind je dit ook leuk:

Deze pagina maakt gebruikt van affiliate links

2023-02-07T13:49:25+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant