Pinterest Affiliate Marketing – Mijn resultaat na 6 maanden

Wil je beginnen met affiliate marketing? Pinterest kan een ideaal platform voor je zijn! Pinterest heeft miljoenen gebruikers en deze zijn vaak in een shopping mindset! Bovendien heb je geen website nodig.

Pinterest is zeker een heel interessant platform als je online geld wilt verdienen. Als je de social media moet geloven kan je met dit platform duizenden euro’s per maand mee verdienen:

Is dit ook echt zo? Ik probeerde het voor je uit! Hint die duizenden euro’s laten nog op zich wachten 🙂

1. Beginnen met Pinterest Affiliate Marketing

1.Het openen van een Pinterest account
Om te beginnen met Pinterest affiliate marketing heb je natuurlijk een Pinterest account nodig. Misschien heb je al een website en maak je een Pinterest account met dezelfde naam, maar ook zonder website kan je een Pinterest account maken.

Zelf heb ik een Pinterest account voor mijn website Afgestudeerd en Dan?.

2. Het bepalen van je niche 
Ook ga je je niche bepalen. Waar wil jij over pinnen? Het is ideaal als je zelf natuurlijk iets met het onderwerp hebt, maar er moet ook op gezocht worden. Pinterest Trends is een handige tool om te kijken wat populair is op Pinterest.

Het publiek van Pinterest is voornamelijk vrouw. Hier komen vrouwen om bijvoorbeeld inspiratie op te doen voor het interieur, kleding of leuke cadeautjes.

Een voorbeeld van wat ik zelf promoot op Pinterest zijn leuke (afstudeer)cadeautjes. Hier zie je een voorbeeld affiliate pin dat plantjes van Plantje.nl als cadeautje promoot. Als iemand op de pin klikt en een aankoop bij Plantje.nl doet krijg ik een percentage van het aankoopbedrag.

pinterest affiliate marketing

3. Pins maken 
Nu ga je content maken! Dit kan je zelf doen, maar je kan het ook uitbesteden. Zelf heb ik het uitbesteed. Ik heb iemand aangenomen via OnlineJobs.ph. Zij maakte dagelijks voor mij pins en plande deze ook in. Ook kan je iemand aannemen via Fiverr.

Je kan iemand aannemen die alleen pins maakt, maar ook iemand die ze voor je plaatst en echt meedenkt over de strategie. Een Pinterest manager. Voor het aannemen van de juiste persoon kan je vragen om een portfolio. Hieraan staan voorbeeld Pins en ook resultaten.

Dit zijn voorbeelden van de pins die mijn freelancer voor me maakte:

Hoewel ik zelf met Canva kan omgaan, zou ik het nooit zo mooi kunnen maken. Bovendien kost het veel tijd om het zelf te doen. Zeker als je regelmatig wilt pinnen. Daarom heb ik het uitbesteed.

2. Hoe kom je aan affiliate producten?

Hoe kom je aan producten om te promoten op je Pinterest account? Dat kan via affiliate programma’s of affiliate netwerken.

Een affiliate programma is een marketingprogramma waarbij een bedrijf andere mensen (affiliates of partners) betaalt om hun producten of diensten te promoten en te verkopen. Dit zijn populaire affiliate programma’s:

1. Bol Affiliate programma

Bol heeft een van de bekendste  affiliate programma’s. De populaire webshop biedt miljoenen aan producten die je bijna allemaal kunt promoten. Let op om producten van Bol op Pinterest te promoten heb je wel een account met minimaal 500 volgers nodig. Lees ookBol.com affiliate programma – Alles wat je moet weten

2. Fiverr Affiliate programma 

Fiverr is een affiliate netwerk waarmee jij freelancers kunt promoten. Bij Fiverr vind je freelancers in allerlei branches en door deze diensten te promoten kun jij een mooie commissie verdienen. Naast services van freelancers kun je met dit affiliate programma ook Fiverr WorkSpace en online cursussen promoten.

3. Wehkamp Affiliate programma 

Dit affiliate programma lijkt veel op dat van Bol.com. Wehkamp biedt eveneens tal van producten die jij kunt promoten. Het aanbod van Wehkamp is ruim, dus er zit zeker wel iets bij dat bij jouw doelgroep past.

Naast affiliate programma’s heb je affiliate netwerken. Een affiliate netwerk is een platform waar jij je kan aanmelden om links te verkrijgen naar de producten of diensten van andere bedrijven. Een affiliate netwerk lijkt op een affiliate programma, maar is gericht op meerdere bedrijven.

1. TradeTracker

TradeTracker is een affiliate netwerk met veel uiteenlopende affiliate programma’s. TradeTracker heeft met 1668 affiliate programma’s het grootste aanbod van Nederland. De grootste categorieën van TradeTracker zijn huis en tuin, wonen, sieraden en mode en reizen en vakantie. Omdat TradeTracker een zeer uitgebreid affiliate netwerk is vind je er vast wel iets wat relevant is voor jouw Pinterest.

2. Daisycon

Daisycon is een van de grootste affiliate netwerken van Nederland en Europa. Daisycon heeft meer dan 1500 campagnes van adverteerders om te promoten. Ook biedt het programma ondersteuning bij het opzetten van campagnes en uitgebreide rapportages.

3. Awin

Awin is een groot affiliate netwerk met een Nederlandse afdeling. Doordat Awin wereldwijd opereert, maar een Nederlandse afdeling heeft, kun je er enorm veel producten en diensten vinden om te promoten. Awin bied je internationaal meer dan 20,000 adverteerders.

3. Mijn resultaten na 6 maanden Pinterest Affiliate Marketing

Begin juni 2023 startte ik met Pinterest affiliate marketing. Ik heb dit tot eind september 2023 gedaan – 4 maanden lang is meerdere keren per dag mijn Pinterest account bijgehouden. Nu, 6 maanden nadat ik begon, ga ik terugblikken:

Ik had al een aantal jaar een Pinterest account, maar ik deed daar verder niks mee. Tijd om daar verandering in te brengen!

De freelancer waarmee ik werkte maakte pins voor mij, plande deze in en dacht ook na over verbeteringen. Ik zocht affiliate producten uit voor de pins en het kon beginnen!

De Pinterest strategie:
– Meerdere keren per dag posten met unieke pins en video pins
– Mix van ‘normale’ pins en affiliate pins
– Posten op groepborden
– Maandelijks bijhouden van de statistieken

Laten we kijken naar de resultaten:

1.Impressies

Gemiddeld zagen zo’n 400 mensen per dag mijn pins, met uitschieters van 4,600 en en 3,200. Je ziet dat de views vrij stabiel blijven, ook al is er sinds september niks nieuws gepost. Dit is zeker een voordeel van Pinterest. Je pins blijven altijd op het platform staan en kunnen dus telkens opnieuw door mensen gevonden worden.

pinterest affiliate marketing

2. Uitgaande klikken 

Uiteindelijk gaat het om de uitgaande klikken. Dit zijn namelijk de mensen die op een affiliate link klikken. Zelf heb ik een mix van links naar mijn blog artikelen en affiliate producten. Gemiddeld klikken zo’n 5 mensen door naar affiliate links of blogs. Vanaf het moment dat ik met de freelancer ging werken zijn de uitgaande klikken omhoog gegaan. Je ziet dat het nog steeds vrij stabiel blijft.

pinterest affiliate marketing

3. Inkomsten 

En dan natuurlijk de inkomsten! Kan je echt geld verdienen met Pinterest affiliate marketing? Eerlijk, ik heb er geen geld mee verdiend. Om het voorbeeld van Plantje.nl te nemen: er hebben meer dan 1300 (!) mensen Plantje.nl via mijn links bezocht. Alleen heeft niemand iets gekocht.

Voor mij is Pinterest zeker een manier om traffic naar mijn website te krijgen. Ik heb tussen de 100 en 200 bezoekers naar Afgestudeerd en Dan? die via Pinterest komen. Deze bezoekers kunnen natuurlijk ook via mijn blog artikeken iets aanschaffen via een affiliate link, maar deze data heb ik niet.

Ik heb geen succes gehad met de Pinterest affiliate pins. Misschien zie ik iets over het hoofd? Moet ik andere affiliate programma’s proberen? Heb jij nog tips? Laat het dan weten!

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links.

2024-02-11T15:51:02+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter, carrière coach en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant