Wat geef je aan iemand die geslaagd is?

Afstuderen is een bijzondere gelegenheid. Veel bloed, zweet en tranen zit er in het behalen van het diploma. Dit moet natuurlijk beloont worden! Maar wat geef je aan iemand die geslaagd is?

Wat je geeft hangt natuurlijk ook af van de relatie tot de afgestudeerde. Als ouder geef je waarschijnlijk een groter cadeau dan als vriend of vriendin. Ook hangt het cadeau af van de gelegenheid. Wat neem je bijvoorbeeld mee naar de diploma-uitreiking? Of een examenfeest? Toch zijn er een aantal cadeaus die het altijd goed doen bij iemand die geslaagd is.

Vaak gaat het er bij cadeaus om dat je erover hebt nagedacht. Maak het zo persoonlijk mogelijk en leef je in in diegene die geslaagd is. Wat zou hij of zij leuk vinden om te krijgen? De onderstaande cadeaus zijn altijd goed, maar je kan het natuurljk zo origineel en persoonlijk maken als je zelf wilt:

Cadeaubon

Wat geef je aan iemand die geslaagd is?

Een cadeaubon is persoonlijker dan geld. Een van de meest favoriete cadeaubonnen van Nederland is die van Bol.com. Ze hebben ook een speciale feestelijke cadeaubon. Dit past goed bij een feestelijke gelegenheid als afstuderen! Je vindt de cadeaubon hier. Andere populaire cadeaubonnen zijn bonnen die je kan besteden aan de sauna, een etentje of aan kleding. Het handige aan cadeaubonnen is dat de persoon zelf iets kan uitzoeken wat bij hem of haar past.

Een mooi kaart

Of je nu een vriendin, buurman, broer of zus bent van de afgestudeerde; een mooie kaart is altijd een gepast cadeau. Je kan een kaartje versturen, maar ook een kaart geven samen met een bos bloemen of een ander mooi cadeau. Bij Kaartje2go kan je leuke kaarten vinden, maar ook op Bol.com. Je kan natuurlijk een zelf een kaart maken of bijvoorbeeld foto’s van jou en de afgestudeerde op de kaart laten afdrukken.

Bloemen

Als je naar de diploma-uitreiking gaat is het gepast om bloemen mee te nemen om de geslaagde te feliciteren. Maar ook als je niet naar de uitreiking gaat is dit een mooi cadeau. Je kan een mooie, fleurige bos bloemen laten maken voor speciale gelegenheden. Ook heb je tegenwoordig brievenbusbloemen. Als je de geslaagde niet persoonlijk ziet, kan je alsnog mooie bloemen met een kaartje versturen.  Je kan bijvoorbeeld bij Topbloemen en Fleurop bloemen bestellen en deze laten bezorgen.

Taart

geslaagd versiering

Wat geef je aan iemand die geslaagd is? Een taart natuurlijk! Een taart hoort bij een feestelijke gelegenheid als afstuderen. Kom erachter wat de lieveingsstaart is van de afgestudeerde en verras hem of haar hiermee! Om het nog persoonlijker te maken kan je ook een eigen foto laten bedrukken op de taart. HEMA heeft zogenaamde fototaarten. De taart bestaat uit een luchtige cake met banketvulling, frambozen jam en natuurlijk jouw persoonlijke foto of tekening. Hier kan je de taart bestellen.

Boek

Afstuderen is een bijzonder moment. Er verandert tegelijk ook veel in het leven van de afgestudeerde. Gaat iemand gelijk werken? En watvoor werk dan? Of misschien wel eerst op reis? Een mooi boek dat past bij deze periode is een persoonlijk afstudeercadeau waar iemand ook echt wat aan heeft. Een aantal boeken die passen bij de periode na het afstuderen zijn bijvoorbeeld:

  • Start Where You Are – Boek dat je laat nadenken over het leven door opdrachten te maken
  • Take a Break – Leuke tips en voorbeelden voor een tussenjaar of iedereen die even een break wilt
  • Het Bucketlist boek – 500 dingen die je gedaan moet hebben

Versiering

Als je met iemand samenwoont die afgestudeerd is, is het leuk om het huis te versieren. Zo laat je zien dat je aan deze persoon denkt en dat het gevierd mag worden! Denk aan slingers, balonnen, confetti, stickers of zelfs een vlag of een sjerp met ‘geslaagd’ erop. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Bij winkels als HEMA, Xenos en Action vind je vaak leuke versiering. Voor inspiratie lees ook: De leukste versiering voor jouw diplomauitreiking

Afstudeerhoed

afstudeerhoed

Een afstudeerhoed wordt gedragen tijdens de diploma uitreiking, maar bijvoorbeeld ook op een examenfeest. Het is vooral populair in Amerika en Engeland, maar in Nederland wint het ook aan populariteit. Het maakt de ceremonie een stukje officieler en het staat natuurlijk leuk op de foto. Je kan een afstudeerhoed geven aan iemand die geslaagd is. Of waarom niet gelijk hoedjes voor de hele klas als een afstudeercadeau geven? Je kan de hoedjes hier bestellen of het zelf maken.

Reisje

Na het afstuderen komt ontspanning! Een heel mooi cadeau is om de afgestudeerde bijvoorbeeld mee te nemen voor een weekendje weg. Je kan hier zoveel geld aan besteden als je wilt. Wat dacht je van een vriendinnentrip naar Barcelona of een moeder en dochter overnachting in een mooi wellness hotel in Nederland. Als je de afgestudeerde niet zo goed kent, kan je ook een waardebon voor een hotel geven.

Lees ook:
De Leukste Afstudeercadeaus voor elk budget 

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links.

2023-06-28T09:17:46+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant