Ben je op zoek naar een leuk afstudeercadeau voor een vriend of vriendin? Of misschien studeer je zelf af en heb je wat cadeau inspiratie nodig. Afstuderen is een bijzonder moment in het leven en hier hoort een origineel en persoonlijk cadeau bij. In dit artikel vind je originele tips en ideeën voor het perfecte afstudeercadeau voor elk budget:

Afstudeercadeaus onder de €25
Afstudeercadeaus onder de €50
Afstudeercadeaus onder de €100

 

Afstudeercadeaus onder de €25

Lightbox

De lightbox is het perfecte persoonlijke cadeau. De light box wordt geleverd met letters die je eenvoudig in de drie rijen kan verplaatsen. Je kan voordat je de box inpakt een persoonlijke boodschap in de rijen plaatsen.  De lightbox kan je neerzetten, maar ook aan de muur hangen. Je kan de lightbox voor €19.95 hier bestellen.

 

Scratch map

Voor de wereldreizigers is dit het ultieme cadeau. Op de scratch map kan je bijhouden welke steden en landen je hebt bezocht. Onder de goudkleurige kraslaag worden de landen in mooie kleuren zichtbaar. Het wordt geleverd in een cadeauverpakking met koker. Je kan de scratch map voor €18.99 hier bestellen.

 

Boek Lonely Planet the Big Trip 

afstudeercadeaus

Voor de afstudeerders die na hun studie op reis gaan, of inspiratie op willen doen voor een volgende trip is dit het perfecte cadeau. Lonely Planet heeft de ultieme guide samengesteld speciaal voor mensen die op reis gaan in een tussenjaar. Het boek wordt omschreven als ‘the one-stop guide to planning a trip of a lifetime’. Je kan het boek The Big Trip voor €20 hier bestellen.

 

Een doosje vol geluk 

Een passend en symbolisch afstudeercadeau is een doosje vol geluk. Uit een doosje vol geluk kan je elke dag op gevoel een mooie spreuk halen. Laat je inspireren door het gevonden geluk. Het cadeau is handgemaakt in Thailand. Het papier is afkomstig van de moerbeiboom en vervaardigd zonder het milieu te verstoren of de boom om te hakken. Een doosje vol geluk kan je voor €12,50 hier bestellen.

 

Geslaagd knuffel beertje

Hoe lief is dit knuffel beertje? Het beertje draagt een afstudeerhoedje en houdt een diploma in de hand. Ideaal om iemand die is afgestudeerd mee te verrassen. Het beertje is voor €10,75 hier te bestellen.

 

Confetti Ballonnen

afstudeercadeau

Bij afstuderen horen natuurlijk ballonnen! Deze extra grote ballonnen zijn gevuld met confetti dat blijft zweven in de ballon. De confetti ballonnen zijn voor €16,95 hier te bestellen.

Het Bucketlist-boek 

afstudeercadeau

In het Bucketlist-boek vind je 500 dingen die je gedaan móet hebben. Een leuk cadeau voor afgestudeerden. De periode na de studie is immers de ideale tijd om dingen van je bucketlist af te vinken! Een boek schrijven, op de top van een berg staan of kussen onder de Eifeltoren zijn slechts een aantal van de 500 ideeën in dit boek. Je kan het voor €15,99 hier kopen.

 

Hangit Fotolijst 


Met deze fotolijst heb je zeker een origineel afstudeercadeau. Om het persoonlijker te maken kan je de leukste foto’s ophangen van jou samen met de persoon die afstudeert. De foto’s kan je ophangen met kleine wasknijpers die worden meegeleverd. Deze fotolijst kan je voor €25 hier bestellen.

 

Blond Amsterdam Geslaagd Mok

Een mok van Blond is altijd een leuk en handig cadeau om te geven. Zeker als deze mok in het teken staat van afstuderen. De mok is kleurrijk en op de beker staan verschillende vrouwen afgebeeld die vieren dat ze geslaagd zijn. Voor 9,95 bestel je de mok hier.

 

Boek: De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt 

afstudeercadeau

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Klinkt als een ideaal cadeau voor de periode na het afstuderen, waarin veel verandert. Het boek is voor 15,99 euro hier te koop.

Afstudeercadeaus onder de €50

E-cursus ‘Vind je ideale baan’

afstudeercadeau

Een bekende Nederlandse loopbaancoach is Frank de Moei. Hij heeft een cursus ontwikkeld voor het vinden van je ideale baan. De cursus gaat in op het vinden van je talenten en passies en hoe je deze kan omzetten naar jouw droombaan. Het perfecte cadeau voor afstudeerders die nog niet goed weten welk werk ze willen doen. Je kan de cursus voor €49 hier bestellen.

Gepersonaliseerde glastrofee

Bij een bijzondere prestatie, zoals afstuderen, hoort natuurlijk een trofee. Overhandig deze trofee als blijk van waardering. Je kan de trofee voorzien van een design naar keuze en een persoonlijke gravure. Je kan de trofee voor €25,90 hier bestellen.

 

Een dagje uit

Een dagje wellness, snowboarden of toch liever een golfclinic cadeau geven? Met een dagje uit geef je een persoonlijke belevenis. Ook ideaal om te ontspannen na alle stress van het afstuderen. Op actievandedag.nl vind je verschillende aanbiedingen voor dagjes uit.

Rituals Geschenkset 

afstudeercadeau

Met een Rituals geschenkset zit je altijd goed. Dit is zeker een geschikt cadeau voor afgestudeerden die wel wat ontspanning kunnen gebruiken. Het pakket bevat een doucheschuim, bodyscrub, bodycrème en handzeep op basis van kersenbloesem en rijstmelk. De geschenkset is voor 29,50 hier te bestellen.

Een mooi sieraad doet het altijd goed als afstudeercadeau. Om het sieraad persoonlijker te maken kan je ook een speciale boodschap erin laten graveren. De afgebeelde armband is van het merk Zinzi en hier te verkrijgen voor €38,50.

 

Na alle stress van het afstuderen, is het ultieme cadeau misschien wel een vliegticket naar een warme bestemming. Vliegtickets heb je al voor onder de 50 euro, bijvoorbeeld naar het zonnige Barcelona. Op Skyscanner of Vliegwinkel.nl kan je vliegtickets met elkaar vergelijken en boeken.

Afstudeercadeaus onder de €100

Horloge

Een horloge is een tijdloos cadeau wat goed past bij een speciale gelegenheid zoals afstuderen. Een horloge kan ook goed van pas komen bij het nieuwe werkende leven. Uitslapen na een avondje stappen kan nu immers alleen nog maar in het weekend. Dit horloge van Casio is voor €87 hier te bestellen.

Wonderbox Cadeaubon

afstudeercadeau

 

Met de Wonderbox kan je een belevenis cadeau geven. Je hebt keuze uit maar liefst 12,500 belevenissen in Nederland en Europa. Denk bijvoorbeeld aan een diner, een overnachting in een kasteel of een saunabezoek. Leuk om samen met de afgestudeerde te doen! Je kan de Wonderbox voor €60 hier bestellen.

 

E-reader

afstudeercadeau

Een mooi afstudeercadeau is een e-reader. Zeker voor mensen die van lezen houden of bijvoorbeeld lang moeten reizen in de trein naar hun baan. Deze e-reader van Kobo heeft een geheugen van 6.000 e-books, ingebouwde wife en speciale schermverlichting. De e-reader kan je voor €129,99 hier bestellen.

 

Studiebeurs voor een meisje

Niet iedereen in de wereld heeft toegang tot onderwijs zoals we dat hier in Nederland gewend zijn. Hoe mooi is het om een meisje in Mozambique een studiebeurs cadeau te doen en haar de mogelijkheid geven om af te studeren. Via Oxfam Novib kan je voor €60 hier een studiebeurs kopen.

 

Verrassingstrip naar Europese stad

Hoe leuk is een verrassingstrip, een stedentrip zonder dat je weet waar je naartoe gaat. Extra speciaal om te geven als afstudeercadeau. Vaak is een verrassingstrip 3 of 4 dagen en vliegtickets en hotel wordt voor je geregeld.

 

Ray-Ban Zonnebril

Een luxe afstudeercadeau zijn de zonnebrillen van Ray-Ban. Ray-Ban heeft vele klassieke zonnebrillen geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een cadeau waar iemand nog lang plezier van zal beleven. Het afgebeelde model is voor €94,50 hier te koop.