CVSter Review – Gratis CV Templates Maken. Of toch niet?

Geen gedoe meer met de lay-out van je CV in Word. Geen waardevolle informatie meer verliezen en geen writer’s block. Althans, dat is wat CVSter belooft als je via hun een CV aanmaakt. ‘Onze missie is om werkzoekenden te helpen carrière te maken.’ Hier lees je mijn review over CVSter. Is het betrouwbaar? Kan je echt gratis je CV maken? Je leest het hier:


Samenvatting CVSter Review 

+ Intuïf en makkelijk in gebruik
+ Mooie en moderne CV templates
+ Handige blog met CV-tips
+ Gratis één CV en sollicitatiebrief maken
+ Veel gratis CV en sollicitatiebrief voorbeelden
+ Toegang tot premium functies voor slechts €2,95
+ 7 daagse geld-terug garantie

+/- Met de gratis versie heb alleen txt downloads en toegang tot één CV en sollicitiebrief
+/- Als je betaalt en toegang wilt tot alle functionaliteiten ga je automatisch een 7-daags premium proefabonnement aan. Als je dit niet wilt, moet je optijd opzeggen.

CVSter is een bedrijf dat vele mensen helpt aan mooie en professionele CV’s. Met de templates en editor maak je eenvoudig en snel jouw nieuwe CV. Er is de optie om een gratis CV te maken, maar voor toegang tot alle functies moet je betalen.


Wat is CV Ster?

CVSter is een website die je kan helpen met het maken van je CV. CVSter heeft als doel om het proces van het maken van een CV zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Of je nu op zoek bent naar je eerste baan, een carrièreswitch overweegt of gewoon je CV wilt updaten, CVster.nl biedt een handige en professionele oplossing.

Het bedrijf is in 2012 opgericht door Nederlandse ondernemer Menno Olsthoorn. CVSter.nl is in 2021 overgenomen door het Amerikaaanse bedrijf Talent. Onder het bedrijf Talent vallen ook andere merken, zoals TopResume, TopCV, ResumeRabbit en TopInterview.

Op CVSter kan je niet alleen CV’s maken, maar de website heeft ook templates voor motivatiebrieven. Een bepaalde opbouw en regels kunnen jou een streepje voor geven bij recruiters. Dit is allemaal verwerkt in de templates.

Dat CVSter populair is, blijkt wel uit het gegeven dat sinds de oprichting er al meer dan 25 miljoen CV’s zijn gemaakt!

Hoe werkt CVSter?

Het maken van je CV begint met het kiezen van een CV template. De templates zijn onderverdeeld in de categorieën: simpel, modern, creatief en professioneel. Handig als je je CV wilt afstemmen op de functie waarop je solliciteert. Daarnaast zie je ook CV templates voor verschillende beroepen; van accountant tot logistiek manager.

Vervulgens vul je je persoonlijke gegevens in, zoals je naam, contactgegevens en je werkervaring. Dit kan ook automatisch worden overgenomen van je CV of LinkedIn profiel. Met behulp van de editor kan je je CV maken hoe jij het wilt. CVSter heeft ook een automatische spellingscontrole en tekstsuggesties.

Als je CV klaar is, kun je deze opslaan en downloaden als PDF, DOC of TXT bestand, zodat je het eenvoudig kunt versturen naar potentiële werkgevers of recruiters. Het is ook mogelijk om je CV te delen via een link of deze direct te plaatsen op jouw LinkedIn-profiel.

Het maken van een sollicitatiebrief werkt hetzelfde. Ook kan je deze in dezelfde stijl maken als je CV.

Daarnaast zijn er gratis handige pagina’s voor CV inspiratie, zoals de vele voorbeeld cv’s.

CVSter Review: Is CVSter gratis?

Het is mogeijk om CVSter helemaal gratis te gebruiken. Zonder je creditcard gegevens in te hoeven vullen.

Met een gratis account kan de CV-tool gebruiken en één CV en sollicitiebrief schrijven. Je kan deze downloaden als tekstbestand en delen via jouw link.

Voor € 2,95 kan je upgraden naar een proefversie van een premium account. Zo kan je meerdere versies van jouw CV maken en een PDF-bestand van jouw CV en sollicitatiebrief downloaden.

Tijdens de proefperiode heb je 7 dagen lang toegang tot premium functies. Let op, na deze 7 dagen wordt de proefperiode automatisch verlengd tot een maandelijks abonnement. Je kunt het account op elk moment annuleren.

Hier vind je de verschillende opties op CVSter te gebruiken:

CVSter Review

Bron: CVSter.nl

Je ziet dat een Premium abonnement je toegang geeft tot ongelimiteerd aantal cv’s en sollicitatiebrieven maken, toegang tot alle CV-voorbeelden en kleuren en ongelimiteerd aantal PDF downloads.

Geld-terug Garantie

CVSter biedt een geld-terug garantie. Binnen de eerste 7 dagen van een premium proefabonnement kan je je geld terug vragen. Je hoeft hier geen reden voor op te geven.

Op de website valt te lezen dat ze willen dat klanten tevreden zijn en dat CVSter je oplevert wat je verwacht.

Is CVSter betrouwbaar?

CVSter krijgt op Trustpilot een 4,4 van de 5. Dit is op basis van meer dan 6,000 reviews. Een erg hoge score dus! De gebruikers noemen de moderne templates en hoe eenvoudig CVSter is in gebruik. Het is snel, gemakkelijk en geeft je veel tips hoe je je CV kan verbeteren. Echter noemen leden ook dat ze niet verwacht hadden dat het 7 dagen proefabonemment automatisch verlengd wordt.

CVSter heeft ook een Support team die snel bij jou terug komt als je vragen hebt.

Hoe kan je CVSter opzeggen?

Je abonemment op CVSter kan je eenvoudig opzeggen via de Contact pagina. Je ziet hier direct de optie om je abonnement te annuleren:

CVSter review

Daar zie je de optie om te zoeken naar jouw account aan de hand van je e-mailadres. Nu klik je op de knop ‘Abonnement annuleren’. Je krijgt een e-mail ter bevestiging. Je moet nog wel je annulering bevestigen door de stappen te volgen uit de e-mail.

Conclusie CVSter Review

CVSter is een handige en gebruiksvriendelijke oplossing voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke manier om een professioneel ogend CV te maken.

Deze pagina maakt gebruikt van affiliate links

2023-02-17T14:26:25+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant