Je CV is de eerste indruk die je bij werkgevers achterlaat. Het is een bepalende factor of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Een recruiter heeft echter maar kort de tijd om de vele CV’s door te nemen, het is dus belangrijk om op te vallen met een goed CV! Dit is niet altijd makkelijk, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen op de markt. CV templates kunnen je helpen met de indeling en vormgeving van je CV.

Een CV template helpt je met het bepalen van de indeling van je CV, bijvoorbeeld hoeveel en welke secties je kan opnemen. Daarnaast kan het ook helpen met de vormgeving, bijvoorbeeld welk lettertype te gebruiken en hoeveel afstand er tussen de verschillende secties moet zitten. Een CV template is een goed begin voor het maken van je CV. Denk er wel aan dat je zelf de nodige informatie nog moet invullen om je CV persoonlijk te maken. Daarnaast kan je je CV ook per vacature waarop je solliciteert aanpassen.

De volgende CV templates helpen je een eind op weg:

CVSter.nl

Bij CVSter.nl maak je binnen 5 minuten een CV. Je kiest een template, vult je gegevens in en downloadt je nieuwe CV. De templates zitten vol met handige tools zoals tekstsuggesties, mooie ontwerpen en een spellingchecker.

cv templates

CV’s die beschikbaar zijn op CVster.nl

Lees ook: CVSter Review – Gratis CV Templates maken. Of toch niet?

Word Templates 

Word heeft standaard een aantal CV templates voor je klaarstaan. Om deze te openen doe je het volgende:
1. Ga naar bestand
2. Klik op ‘nieuw’
3. Vervolgens kan je onder ‘sjablonen’ kiezen voor een CV sjabloon

Daarnaast kan je op deze pagina van Microsoft gratis verschillende CV’s downloaden. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

Overige CV templates 

Canva is een ontwerpprogramma met veel verschillende CV templates. Je kan kiezen uit verschillende stijlen, zoals creatief, minimalistisch en zakelijk.

Creddle is een programma waarmee je zelf gratis je CV kan samenstellen. Je kiest een template en kan vervolgens zelf aan de slag met de indeling en vormgeving. Daarnaast is je CV ook via een unieke link online te bekijken.

Etsy is de marktplaats voor handgemaakte producten. Voor een paar euro vind je hier een uniek CV template.