Je CV is de eerste indruk die je bij werkgevers achterlaat. Het is een bepalende factor of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Een recruiter heeft echter maar kort de tijd om de vele CV’s door te nemen, het is dus belangrijk om op te vallen met een goed CV! Dit is niet altijd makkelijk, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen op de markt. CV templates kunnen je helpen met de indeling en vormgeving van je CV.

Een CV template helpt je met het bepalen van de indeling van je CV, bijvoorbeeld hoeveel en welke secties je kan opnemen. Daarnaast kan het ook helpen met de vormgeving, bijvoorbeeld welk lettertype te gebruiken en hoeveel afstand er tussen de verschillende secties moet zitten. Een CV template is een goed begin voor het maken van je CV. Denk er wel aan dat je zelf de nodige informatie nog moet invullen om je CV persoonlijk te maken. Daarnaast kan je je CV ook per vacature waarop je solliciteert aanpassen.

De volgende CV templates helpen je een eind op weg:

  1. Word Templates 

Word heeft standaard een aantal CV templates voor je klaarstaan. Om deze te openen doe je het volgende:
1. Ga naar bestand
2. Klik op ‘nieuw’
3. Vervolgens kan je onder ‘sjablonen’ kiezen voor een CV sjabloon

Daarnaast kan je op deze pagina van Microsoft gratis verschillende CV’s downloaden. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

2. Overige CV templates 

Canva is een ontwerpprogramma met veel verschillende CV templates. Je kan kiezen uit verschillende stijlen, zoals creatief, minimalistisch en zakelijk.

Creddle is een programma waarmee je zelf gratis je CV kan samenstellen. Je kiest een template en kan vervolgens zelf aan de slag met de indeling en vormgeving. Daarnaast is je CV ook via een unieke link online te bekijken.

Etsy is de marktplaats voor handgemaakte producten. Voor een paar euro vind je hier een uniek CV template.


Tip: CV en LinkedIn advies van een recruiter

Na mijn eigen afstuderen heb ik deze website opgericht om anderen te helpen met alle mogelijkheden na de studie. Inmiddels ben ik zelf al een aantal jaren werkzaam als recruiter. Dagelijks help ik mensen dus aan het vinden van nieuwe werk! Daarnaast bied ik ook CV en LinkedIn advies aan.

Wil jij je CV laten beoordelen door de ogen van een recruiter? Zelf benaderd worden voor banen op LinkedIn in plaats van afwijzingen krijgen? Stuur een berichtje naar: info@afgestudeerdendan.nl of neem een kijkje op mijn andere website: Job in The Netherlands