De Beste Affiliate Programma’s – Verdien Geld met Affiliate Marketing

De Beste Affiliate Programma’s

Anno 2023 zijn er veel verschillende manieren om online geld te verdienen. Een van deze manieren is affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten van bedrijven door het plaatsen van links naar deze producten of diensten. In dit artikel vertellen we jou wat de beste affiliate programma’s van 2023 zijn: 

Wat zijn affiliate programma’s?

Een affiliate programma is een marketingprogramma waarbij een bedrijf andere mensen (affiliates of partners) betaalt om hun producten of diensten te promoten en te verkopen. Via een affiliate programma kan jij producten zoeken en affiliate links op jouw website of blog plaatsen. Als je een verkoop genereert, krijg je een vooraf bepaalde commissie over het uitgegeven bedrag. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage van de verkoopprijs.

Wat zijn affiliate netwerken?

Naast affiliate programma’s heb je affiliate netwerken. Een affiliate netwerk is een platform waar jij je als blogger of online ondernemer voor kunt aanmelden om links te verkrijgen naar de producten of diensten van andere bedrijven. Een affiliate netwerk lijkt op een affiliate programma, maar is gericht op meerdere bedrijven. In tegenstelling tot een affiliate programma, dat maar is gebaseerd op één bedrijf. Wanneer jouw bezoekers op een affiliate link klikken en een aankoop doen krijg jij hierover een vooraf bepaalde commissie over het bedrag dat zij hebben uitgegeven.

Het affiliate netwerk is jouw centrale aanspreekpunt, dus je hoeft niet met afzonderlijke bedrijven contact te onderhouden. Een ander voordeel van affiliate netwerken is dat deze jouw commissie uitbetaalt, dus je krijgt maar één uitbetaling in plaats van allemaal losse betalingen van verschillende bedrijven. Zo blijft het overzichtelijk.

Affiliate programma’s of affiliate netwerken?

Veel affiliate programma’s worden aangeboden door verschillende netwerken. Dit betekent dat er een overlapping bestaat in het aanbod van de programma’s in de netwerken. Wil je weten of een product, dienst of bedrijf waarin jij geïnteresseerd bent is aangesloten bij een affiliate netwerk of een eigen programma heeft? Bij heel veel affiliate netwerken vind je informatie over de deelnemers. Ook kun je kijken op de website van het product, de dienst of het bedrijf. Je mist dus niet per sé iets als jij je niet bij alle affiliate netwerken en programma’s aanmeldt. Om te checken of jouw favoriete merk meedoet aan een affiliate programma of netwerk kun je ook de naam van het merk en het woord ‘affiliate’ opzoeken op Google.

Je aansluiten bij affiliate netwerken levert misschien vele voordelen op, maar de commissie is wel aanmerkelijk lager. Mocht je willen profiteren van de maximale commissie, onderzoek dan of de bedrijven een eigen affiliate programma hebben. Het kost je wel meer moeite, maar het is zeker de moeite waard.

PayPro

PayPro is een betalingsnetwerk voor online ondernemers, maar om hun klanten beter te kunnen bedienen besloot PayPro een affiliate netwerk op te starten. Je promoot via Paypro voornamelijk online producten zoals E-Books en online cursussen. Het promoten van digitale producten heeft vele voordelen. Zo hebben ze een grote marge waardoor de commissie soms wel kan oplopen tot 50 procent.

TradeTracker

TradeTracker is een affiliate netwerk met veel uiteenlopende affiliate programma’s. TradeTracker heeft met 1668 affiliate programma’s het grootste aanbod van Nederland. De grootste categorieën van TradeTracker zijn huis en tuin, wonen, sieraden en mode en reizen en vakantie. Omdat TradeTracker een zeer uitgebreid affiliate netwerk is vind je er vast wel iets wat relevant is voor jouw website.

Daisycon

Daisycon is een van de grootste affiliate netwerken van Nederland en Europa. Daisycon heeft meer dan 1500 campagnes van adverteerders om te promoten. Ook biedt het programma ondersteuning bij het opzetten van campagnes en uitgebreide rapportages.

Pictory

Pictory is een AI tool die wordt gebruikt om video’s te bewerken zodat ze kunnen worden geüpload op verschillende sociale media kanalen en websites. Wanneer jij je aanmeldt voor het affiliate programma van Pictory kun je geld verdienen door deze slimme tool te promoten.

Awin

Awin is een groot affiliate netwerk met een Nederlandse afdeling. Doordat Awin wereldwijd opereert, maar een Nederlandse afdeling heeft, kun je er enorm veel producten en diensten vinden om te promoten. Awin bied je internationaal meer dan 20,000 adverteerders, dus het moet nogal gek verlopen als je hier niets vindt. Een groot voordeel van Awin is dat je echt wordt geholpen om het meeste uit je affiliate links te halen. Wanneer jij je aanmeldt bij Awin word je gevraagd om een kleine borg te betalen die later weer wordt verrekend met je eerste betaling.

Nog Meer Beste Affiliate Programma’s:

Bol.com

Bol.com is één van de bekendste webshops en affiliate programma’s. Bol.com biedt miljoenen aan producten die je bijna allemaal kunt promoten. Het loont dus zeker om je aan te melden voor het affiliate programma van Bol.com. Het percentage dat je krijgt voor de aankopen ligt niet hoog, maar het is wel goed om te weten dat je een commissie krijgt over alle producten die worden gekocht via jouw affiliate link.

Lees ook: Bol.com affiliate programma – Alles wat je moet weten 

Fiverr

Fiverr is een affiliate netwerk waarmee jij freelancers kunt promoten. Bij Fiverr vind je freelancers in allerlei branches en door deze diensten te promoten kun jij een mooie commissie verdienen. Naast services van freelancers kun je met dit affiliate programma ook Fiverr WorkSpace en online cursussen promoten. De commissies kunnen afhankelijk van je commissieplan aardig hoog oplopen.

Plug&Pay

Plug&Pay lijkt een beetje op PayPro, want je kunt er online producten en diensten promoten. Hierbij kun je denken aan online cursussen. Plug&Pay is net als PayPro een betalingsnetwerk, maar wanneer je een account hebt bij deze dienst kun je de producten van andere bedrijven ook promoten in ruil voor een mooie commissie.

Wehkamp

Dit affiliate programma lijkt veel op dat van Bol.com. Wehkamp biedt eveneens tal van producten die jij kunt promoten. Het aanbod van Wehkamp is ruim, dus er zit zeker wel iets bij dat bij jouw doelgroep past.

Enormail

Met dit affiliate programma kun je software voor e-mailmarketing promoten. Ben je enthousiast over Enormail? Dan kun je het aan anderen promoten in ruil voor een mooie commissie. Je kunt maandelijks geld verdienen aan één klik omdat je een commissie krijgt zolang de klant lid blijft. Omdat het hier om een e-mailmarketing programma gaat zal de klant waarschijnlijk heel lang lid blijven. Dit kan dus lekker oplopen!

Wil je meer leren over affiliate marketing?

Het is verstandig om een online cursus te volgen over affiliate marketing. Op die manier kom jij goed beslagen ten ijs als jij jouw eerste stappen zet in affiliate land.

Om een vliegende start te maken met affiliate marketing, kijk eens naar Affiliate Marketing Revolutie. Hier legt Jacko uit hoe hij 10,000 per maand met affiliate marketing verdient.

Misschien vind je dit ook leuk:
– Hoe begin je met affiliate marketing?
– Affiliate marketing zonder website

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links

2023-04-30T14:39:16+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant