Werken in het buitenland tijdens je tussenjaar

Na je middelbare school kan je een tussenjaar nemen, maar ook na het afronden van je studie. Zo kan je voordat het werkende leven begint er nog even tussenuit! Of waarom niet het beste van beide werelden combineren? Hier vind je manieren hoe je kan werken in het buitenland tijdens je tussenjaar:

Werken in het buitenland tussenjaar

Werken in de zorg op Aruba

Als je een achtergrond in de zorg hebt kan je aan de slag in een ziekenhuis op Aruba. Hier is veel vraag naar medisch specialisten, verpleegkundigen en artsen. Voordeel is dat je gewoon Nederlands kan blijven spreken, maar dat wel in een tropische omgeving! De minimale periode varieert van 1 maand tot 6 maanden. Het is mogelijk dat je je vlucht en appartement vergoed krijgt. Dit is bovenop het loon dat je van het ziekenhuis krijgt.

Run een Airbnb op Ibiza

In Spanje zijn er geregeld vacatures voor het overnemen van een Airbnb. Dit kan voor een paar maanden zijn, maar ook langer! Op 24around kan je bijvoorbeeld Airbnb vacatures op Ibiza vinden. Je werkt een aantal uur per dag en in ruil daarvoor krijg je kost- en inwoning. Je checkt mensen in, maakt ontbijt en zorgt ervoor dat de kamers worden schoongemaakt. Vaak kan je dit ook samen met een vriend of vriendin doen!

Au Pair in Australië

Als je van kinderen houdt kan je in het buitenland werkzaam zijn als au pair. Als au pair leef je bij een gastgezin en krijg je kost en inwoning in ruil voor het passen op de kinderen. Daarbovenop krijg je nog een klein salaris. Een voordeel is dat je veel van de cultuur van een ander land meemaakt. Lees ook: Sophie werkte 6 maanden als au pair in Sydney

Hier en hier kan gratis brochures aanvragen over werken als au pair in het buitenland

Pluk druiven op het Franse platteland

In september kan je helpen bij de Franse druivenpluk. Je handen uit de mouwen steken en verblijven in prachtige wijn- en olijfgaarden; dat klinkt niet verkeerd! Je werkt in de natuur en neemt deel aan het eeuwenoude proces van het maken van wijn of olijfolie. Je krijgt vaak het minimumloon betaalt.

Verkoop tickets voor feesten op Albufeira

Werken in het buitenland tussenjaar

Werken in de zon, geld verdienen en feesten? Het bedrijf Summer Events zoekt elke zomer medewerkers die helpen om hun feesten een succes te maken! Je verkoopt tickets voor feesten in Albufeira. Ervaring is niet noodzakelijk, maar enthousiasme, een vlotte babbel en leergierigheid wel. Je werkt gemiddeld 8 uur per dag en je verdient gemiddeld 150 euro per dag.

Nog meer werken in het buitenland tussenjaar

Geef citytours in Barcelona

Of elke andere populaire toeristenstad. In veel steden heb je de zogenaamde free walking tours. De groep geeft na afloop een fooi aan de tourguide. Met een groep van zo’n 20 mensen kan dit toch al snel oplopen! Zeker leuk als je van geschiedenis houdt en mensen graag meeneement in verhalen over de stad.

Kok in Oostenrijk

Als je over kookkunsten bezit kan je op veel plekken in het buitenland aan de slag. Op de Facebook groep ‘Werken in het buitenland‘ vind je bijvoorbeeld verschillende vacatures voor koks in Oostenrijk. Je kan zo aan de slag bij een familiehotel of juist een luxe resort.

Werk in een hostel in Costa Rica

Werken in het buitenland tussenjaar

Op Workaway vind je verschillende mogelijkheden om te werken op Costa Rica. Een voorbeeld is het werken in een hostel of hotel. Je kan hierbij denken aan receptiewerk, het schoonmaken van de kamers of klusjes rondom het hostel. Vaak krijg je in ruil voor je hulp kost- en inwoning of een kleine vergoeding.

Geef Engelse les in Krakow

Met het programma van Angloville kan je in verschillende Poolse steden Engelse les geven. Dit zijn vooral conversatielessen en je hebt hier geen certificaten voor nodig. Je kan hier zelfs een opleiding van 3 weken doen en je TEFL (Teaching English as a Foreign Language) certificaat behalen. Handig als je vaker in het buitenland Engelse les wilt geven! Angloville biedt je accommodatie en alle maaltijden aan.

Tip: The Lonely Planet

Er zijn wereldwijd vele mogelijkheden om je tussenjaar in te vullen. Vooral de boeken van The Lonely Planet kunnen handig zijn met het voorbereiden van zo’n reis:

The Lonely Planet: the Big Trip

The Lonely Planet: Ultieme Reisplanner

The Lonely Planet: Ultieme Bestemmingen

Misschien vind je dit ook leuk:
Werken in het buitenland
Werken tijdens je tussenjaar
10 x Ideeën voor je Tussenjaar in het Buitenland

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links.

2023-02-13T23:24:44+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant