Knutselen, sporttoernooien organiseren en optredens geven; Anne werkt op een vakantiepark. Al een aantal jaar is ze onderdeel van het animatieteam van Roompot vakantieparken. Hoe is het om in het animatieteam van Roompot te werken? Hier deelt ze haar ervaringen:

werken bij roompot

 

Hoe ziet een werkdag bij Roompot eruit?

Het verschilt heel erg, omdat het afhankelijk is van de drukte. Geen dag is hetzelfde. In de winter, zoals nu, is het rustiger door de week dus maken we alles klaar voor de kerstvakantie. Als het drukker is, zoals in de zomer, dan beginnen we gelijk met het programma als we binnenkomen. Vaak beginnen we dan met knutselen en volgen vervolgens de rest van het programma.

Hoeveel uur per week werk je?

32 uur is wat we op contract hebben staan. Alleen werken we in de zomer maanden meer dan in de wintermaanden. Gemiddeld komen we zo aan 32 uur.

Waarom besloot je om bij Roompot te werken?

Dat was eigenlijk heel simpel. 5 jaar geleden heb ik hier stage gelopen en dat is heel goed bevallen. Ik heb veel geleerd. Na de stage heb ik eerst nog animatiewerk elders gedaan. Echter, omdat ik door heel Nederland werkte, kon ik geen band opbouwen met de kinderen. Dat miste ik wel heel erg. Toen ik voor een Mama Mia show op een van de Roompot parken kwam, Bospark Lunsbergen, gaf het Hoofd Animatie aan dat hij nog steeds een plekje voor mij vrij had. Dus toen ben ik heel snel aan de slag gegaan.

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
We maken eigenlijk heel erg veel mee. De ouders vragen regelmatig of we op de kinderen kunnen passen, ook als er geen programma is. Daarnaast maken we ook heel veel verliefde papa’s mee. Dit kan soms heel vervelend zijn, maar is ook wel weer grappig. We gaan er gewoon niet op in.

We maken ook veel verliefde papa’s mee

Wat vind je leuk en minder leuk aan je werk?

Het leuke zijn natuurlijk echt de kinderen! Voor hen doen we dit werk. Het minder leuke is het schoonmaken, maar dat hoort er bij. Vooral als ze met glitters hebben gewerkt! Dan ligt echt alles er onder, helaas.

Kan iedereen bij Roompot werken?

Ja echt iedereen kan bij Roompot werken, als je maar gemotiveerd bent. Je moet natuurlijk wel laten zien dat je graag wilt en je beste beentje voor zetten.

Heb je leuke werkvoorwaarden? Mag je bijvoorbeeld weleens in een vakantiehuisje slapen?

Ja die zijn prima. We hebben personeelswoningen op het park. Als we lange dagen hebben en veel achter elkaar moeten werken, dan blijven we regelmatig slapen. Dan hoeven we niet helemaal terug naar huis te rijden. Daarnaast komen we ook wel eens op andere parken, die kunnen we met personeelskorting boeken en vaak kunnen we gratis gebruik maken van faciliteiten zoals het zwembad of de bowlingbaan.

Heb je tips voor mensen die ook bij Roompot willen werken?

Neem altijd je glimlach mee, blijf lekker jezelf en ga jezelf niet anders voor doen.

Tot slot, zien we jou de komende tijd nog bij Roompot werken?

Jazeker, ik voel me hier thuis: het werk is leuk en de collega’s ook. En ook heel belangrijk: ik kan hier samen met mijn vriendin werken. Dat is voor mij ook zeker een reden om hier te blijven werken.