In vastgoed investeren met weinig startkapitaal? Het investeren in garageboxen kan weleens een uitkomst bieden! Vanaf 15,000 euro heb je namelijk al een garagebox dat jou passief inkomen kan opleveren. Het is een unieke manier om geld te verdienen zonder dat je er veel tijd in hoeft te steken. Hoe kan je investeren in garageboxen?

 

Investeren in garageboxen

Een garagebox is een afgesloten ruimte die wordt verhuurd aan mensen die geen plek hebben voor hun auto, fiets of opslag. Zo kan een box gebruikt worden als parkeerplek, maar ook om bijvoorbeeld de voorraad op te slaan van iemand die een verfwinkel heeft.

Waarom investeren in garageboxen?

Als eigenaar van een garagebox, verhuur je deze aan mensen of bedrijven voor een maandelijkse huur. Dit is dus een ideale vorm van passief inkomen. Je werkt immers niet actief voor je geld, maar je krijg wel maandelijks huur overgemaakt.

Het is een ideale manier om in vastgoed te beginnen, zonder dat je veel eigen vermogen nodig hebt. De bedragen die in garageboxen omgaan zijn een stuk lager dan de huizenmarkt, maar de rendementen zijn vergelijkbaar. Het kan een mooie aanvulling zijn op je beleggingsportfolio en zo je risico spreiden.

Ook stijgen de prijzen van garageboxen met de prijzen van woningen mee. Op de lange termijn kan je dus grote winst maken op je investering.

Het is een tastbare en stabiele belegging. Er is veel vraag naar opslagruimte. De verwachting is dat dit blijft toenemen, omdat er niet veel gebouwd wordt. Mensen zullen dus bereid zijn te betalen voor een ruimte om hun spullen op te slaan.

Daarnaast hebben garageboxen lage onderhoudskosten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over hoge kosten voor reparaties en onderhoud.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat er ook risico’s zijn verbonden aan het investeren in garageboxen, zoals het vinden van huurders of veranderde wetgeving. Lees je altijd goed in voordat je besluit om een garagebox aan te schaffen.

Waar vind je garageboxen om in te investeren?

Op de website Funda in Business kan je zien welke garageboxen te koop staan. Hier vind je bijvoorbeeld garageboxen die in een woonwijk staan.

Daarnaast zijn er ook aanbieders zoals Boxx, Garagepark en Boxcomplex. Dit zijn garageboxen die op een garagepark staan. Deze aanbieders bieden ook andere services aan zoals het vinden van verhuurders en de aanwezigheid van een parkbeheerder.

Met welke kosten moet je rekening houden?

De grootste kosten die je maakt bovenop de aankoopprijs van je garagebox is de overdrachtsbelasting. Dit is namelijk 8% van de koopprijs. Als je een nieuwe garagebox koopt, bijvoorbeeld op een garagebox park, betaal je geen overdrachtsbelasting.

Daarnaast heb je ook de kosten van de notaris, de kosten van de VVV, onderhoudskosten en gemeentelijke belastingen.

Hoeveel huur kan je vragen voor een garagebox?

De huurprijs voor een garagebox hangt af van verschillende factoren zoals locatie, grootte, staat van onderhoud en extra’s zoals verwarming of elektriciteit. In Nederland is de gemiddelde huurprijs voor een garagebox zo’n € 50 tot € 150 per maand.

Je kan je voorstellen dat de huurprijzen in bijvoorbeeld Utrecht of Amsterdam hoger zijn dan in landelijke gebieden. Op Funda.nl kan je kijken wat de vraagprijs is voor een garagebox in het gebied waar jij wilt investeren.

Hoeveel rendement heb je op een garagebox?

Het rendement op garageboxen kan liggen tussen de 6 en 9%. Je rendement hangt samen met de aankoopprijs en de verhuurprijs van je garagebox.

Een manier om te bepalen of je garagebox een goede investering is, is om de BAR te berekenen. BAR staat voor bruto aanvangsrendement. Je berekent dit door de bruto jaarhuur te delen door de totale aankoopsom en te vermenigvuldigen met 100%.

Tot slot,

Het investeren in garageboxen is een interessante manier om passief inkomen te verdienen. Lees je eerst goed in, bepaal in watvoor garagebox jij wilt investeren en ook wat de mogelijke risico’s zijn. Als je de huurders voor je garagebox hebt gevonden, heb je een stabiele vorm van inkomsten die jarenlang kan doorgaan.

Misschien vind je dit ook leuk:
Geld bijverdienen
Passief inkomen genereren