De Beste Beleggingsapps

De wereld van beleggen is de afgelopen jaren steeds toegankelijker geworden dankzij beleggingsapps. Beleggingsapps maken het mogelijk om gemakkelijk en snel te investeren in aandelen, obligaties en andere financiële producten. Hier lees je alles over beleggingsapps en vooral: wat zijn de beste beleggingsapps?

DeGiro: de beste keuze voor ervaren beleggers

hoe begin je met beleggen
Als ervaren belegger is DeGiro een uitstekende keuze. De app biedt een breed scala aan financiële producten, waaronder aandelen, obligaties en ETF’s. Het handelsplatform is snel en betrouwbaar en biedt een uitgebreide selectie van technische analysetools voor degenen die graag hun eigen analyses uitvoeren. Wat ook handig is, is dat DeGiro lage tarieven hanteert voor transacties en geen kosten in rekening brengt voor het aanhouden van aandelen en ETF’s. Dat betekent dat je meer geld kunt investeren in plaats van te veel te betalen aan commissies. De lage kosten en betrouwbaarheid maken DeGiro tot een van de beste beleggingsapps.

Bux Zero: ideaal voor beginners

hoe begin je met beleggen 2
Voor beginners is Bux Zero een goede optie. De app is eenvoudig te gebruiken en biedt een overzichtelijk aanbod van financiële producten. Het is ook leuk dat je beloningen kunt verdienen voor het uitnodigen van vrienden om ook de app te gebruiken. Een groot voordeel van Bux Zero is dat het geen transactiekosten in rekening brengt voor aandelen en ETF’s. Daarnaast biedt het handige hulpmiddelen zoals de mogelijkheid om te beleggen in fracties van aandelen, wat betekent dat je zelfs kunt beleggen als je niet genoeg geld hebt om een volledig aandeel te kopen. Lees ook: Mijn ervaring met Bux Zero

Peaks: ongemerkt beleggen met je wisselgeld

hoe begin je met beleggen

Peaks is de beleggingsapp van de Rabobank. Het is de enige app in Nederland waarmee je kan beleggen met je wisselgeld. Van een broodje van 4,75 euro, gaat bijvoorbeeld 0.25 cent naar Peaks. Je kan ook een verdubellaar instellen of zelf geld bijleggen. Peaks omschrijft zichzelf als de gemakkelijkste app om mee te beleggen. Het heeft een erg makkelijk interface en is eenvoudig te installeren. Bij Peaks kies je een risicoprofiel, voordat Peaks in aandelen voor je belegt. Naast de transactiekosten van de aankoop van aandelen betaal je bij Peaks ook pakketkosten en variabele kosten van 0.5% per jaar. Je bent uiteindelijk meer kosten kwijt dan bij BUX Zero of DeGiro, maar daar staat wel gemak tegenover. Lees ook: Mijn ervaring met Peaks beleggen

eToro: de app voor sociale beleggers

beste beleggingsapps
Een andere populaire beleggingsapp is eToro. Deze app staat bekend om zijn sociale beleggingsfunctie, waarbij gebruikers in staat zijn om andere succesvolle beleggers te volgen en hun strategieën te kopiëren. Hierdoor is eToro vooral geschikt voor beleggers die willen leren van anderen en niet te veel tijd willen besteden aan het analyseren van markttrends en het maken van handelsbeslissingen. eToro biedt een breed scala aan financiële producten, waaronder aandelen, obligaties, ETF’s, cryptocurrencies en grondstoffen. Ook hier zijn er geen transactiekosten voor aandelen en ETF’s, maar er worden wel kosten in rekening gebracht voor het omzetten van valuta’s en het opnemen van geld.

Capital.com: de app voor AI-gedreven beleggen

beste beleggingsapps capital.comCapital.com is een opkomende beleggingsapp die zich richt op AI-gedreven beleggen. De app maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om trends en patronen te analyseren en handelssignalen te genereren. Dit maakt Capital.com vooral geschikt voor beleggers die geïnteresseerd zijn in technologie en datagedreven beslissingen. Naast aandelen en ETF’s biedt Capital.com ook CFD’s , zogenaamde Contracts for Difference, voor forex, grondstoffen en cryptocurrencies. Het platform is gemakkelijk te gebruiken en biedt uitgebreide educatieve bronnen voor beginners. Hoewel Capital.com hogere transactiekosten hanteert dan DeGiro of Bux Zero, biedt het wel een volledig gratis demo-account waarmee gebruikers het platform kunnen uitproberen voordat ze echt geld investeren. Als je op zoek bent naar een app die gebruik maakt van geavanceerde technologieën om je te helpen bij je beleggingsbeslissingen, dan is Capital.com zeker het proberen waard. Het is echter wel goed om de hogere kosten in overweging te nemen en ervoor te zorgen dat je begrijpt hoe CFD’s werken voordat je besluit om te investeren.

Bitvavo: de app voor cryptocurrency beleggers

beste beleggingsapps bitvavo
Bitvavo is een Nederlandse beleggingsapp die zich voornamelijk richt op cryptocurrency-beleggingen. Het platform biedt meer dan 50 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Bitvavo is vooral geschikt voor beleggers die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency en de bijbehorende technologie. Bitvavo hanteert lage transactiekosten en biedt gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig en snel cryptocurrencies te kopen en verkopen. De app is gebruiksvriendelijk en biedt uitgebreide educatieve bronnen voor beginners. Daarnaast is het mogelijk om cryptocurrency te staken via Bitvavo, waardoor je beloningen kunt verdienen door je cryptocurrency voor langere tijd vast te houden. Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrency-beleggingen en op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke app met lage transactiekosten, dan is Bitvavo zeker het overwegen waard. Vergeet echter niet: cryptocurrency-beleggingen zijn inherent risicovol, en hun populariteit is niet vanwege hun gegarandeerde verdiensten, maar vanwege hun grote fluctuaties in waarde.

Welke app moet je kiezen?

Uiteindelijk hangt de keuze voor een beleggingsapp af van je persoonlijke voorkeuren en beleggingsdoelen. DeGiro en Bux Zero zijn uitstekende keuzes voor beleggers die controle willen hebben over hun portefeuille en willen profiteren van lage transactiekosten. eToro is een goede keuze voor degenen die willen leren van andere beleggers en een breed scala aan financiële producten willen verhandelen. Capital.com is ideaal voor beleggers die geïnteresseerd zijn in technologie en datagedreven beslissingen. Bitvavo is de perfecte app voor cryptocurrency-beleggers. Beleggen brengt risico’s met zich mee en het is verstandig om goed geïnformeerd te zijn voordat je besluit om te investeren. Lees altijd de voorwaarden van de app over de verschillende financiële producten voordat je investeert. Met de juiste kennis en tools kun je op lange termijn succesvol beleggen!

Misschien vind je dit ook leuk:
Hoe begin je met beleggen?

Disclaimer: Dit is geen financieel advies. Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen.

2023-04-07T14:53:56+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant