We weten inmiddels allemaal dat sparen op de bank je niks oplevert. Sterker nog, in de meeste gevallen mag je de bank nu betalen om je geld daar te stallen. Ik ben een voorstander van geld voor je laten werken in plaats van werken voor je geld. Dit kan bijvoorbeeld door te beleggen. Soms denken mensen dat je veel geld nodig hebt om te gaan beleggen maar hoeft helemaal niet zo te zijn. Een laagdrempelige manier om te beleggen voor beginners is met Peaks. Ik beleg op deze manier ongemerkt rond de 50 euro per maand, met een heel leuk rendement van 20%.

Wat is Peaks? Peaks is een app waarmee je je wisselgeld belegt. Je koopt bijvoorbeeld een kopje koffie voor voor 2,60 en dan geef je de app (vooraf) toestemming om het af te ronden naar 3 euro en gaat er dus 40 cent naar je Peaks portfolio. Zet dit geen zoden aan de dijk? Je kunt ook een wisseldgeldverdubbelaar aanzetten, waardoor er in dit voorbeeld 80 cent naar Peaks zou gaan. Voordelen van Peaks zijn dus dat je (eigenlijk ongemerkt) geld opzij zet en dit geld laat beleggen en het is volledig passief. Je kunt zelf kiezen hoeveel risico je neemt in je portfolio. Er zijn opties ‘mild’, ‘pittig’, ‘scherp’, en ‘heet’ (ik heb gekozen voor “heet”). Hoe meer pepers, hoe meer aandelenfondsen in je portfolio ten opzichte van indexfondsen en hoe meer risico je dus neemt. Bij ‘heet’ is de verhouding 90% aandelenfondsen en 10% indexfondsen. Meer aandelenfondsen betekent potentieel meer geld, maar ook meer risico om je inleg te verliezen. Denk er dus goed over na wat je doel is als je gaat beleggen.

peaks beleggen

Hoe zit het met de veiligheid van Peaks? Het proces van inschrijven en de app toestemming geven om contact te maken met je bank voelt ontzettend intuïtief en alle stappen die je doorloopt zijn versleuteld via een extreem beveiligde verbinding. De banktransacties voor afronden van je wisselgeld worden 2 weken bewaard en daarna automatisch verwijderd. Wil je je geld van de app af halen? Dit kan alleen naar een rekening die op jouw naam staat.

Heel leuk allemaal maar wat kost Peaks nou eigenlijk? Het goede nieuws is dat de eerste maand gratis is, en daarna zijn de kosten ook echt wel te overzien. Pas als je portfolio meer dan 2500 euro waard is betaal je per jaar 0,5 procent. Je kosten aan Peaks zijn rond de 10 euro per jaar. Daarnaast zijn er transactiekosten, die betaal je aan de handelaren en heb je altijd hebt als je belegt en omdat Peaks ook met indexfondsen werkt, zijn er ook fondskosten (tussen de 0,15% en 0,23% per jaar, dit wordt verrekend in de koersen). Je kan altijd zonder kosten je geld weer opnemen bij Peaks.

Is er ook nog een alternatief voor Peaks? Ja dat is er, Bux Zero is een vergelijkbare app die je inleg voor je belegt. Echter kies je bij Bux Zero zelf hoeveel je inlegt, het is niet geautomatiseerd zoals bij Peaks. Bux Zero heeft een leuke actie waarbij ze je gratis aandelen geven als je via de link van een vriend een account aanmaakt. Soms heb je mazzel en is je aandeel best veel waard!

Zijn er ook nadelen aan Peaks? Ja, het kost iets meer om te beleggen via Peaks dan als je het zelf via een platform zoals DeGiro zou doen. Ik vind het echter volledig de moeite waard om te starten met Peaks als je beginnend belegger bent. Ook als je al meer ervaring hebt als belegger bouw je ongemerkt een leuk potje op. Inmiddels ben ik zelf meer bezig mijn portfolio zelf te beheren op DeGiro, maar Peaks laat ik nog steeds aan staan en ik kijk af en toe wat het rendement is. Oja, en als je gaat starten met Peaks, kijk dan of je een actiecode kan vinden, zonde om gratis geld te laten liggen!

Meer weten over beleggen bij Peaks? Kijk dan hier

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Dit artikel maakt gebruik van affiliate links