Wil je meer weten over Peaks beleggen? Kan je echt rijk worden van je wisselgeld? Een laagdrempelige manier om te beleggen voor beginners is met Peaks. Ik beleg op deze manier ongemerkt rond de 50 euro per maand, met een heel leuk rendement van 20%. Hier lees je mijn ervaringen met Peaks:


Samenvatting Peaks Review 

+ Betrouwbaar Nederlands platform
+ Makkelijk in gebruik
+ Ideaal voor de beginnende belegger
+ Ongemerkt en automatisch beleggen
+/- Maandelijkse kosten aan de hoge kant


We weten inmiddels allemaal dat sparen op de bank je niks oplevert. Sterker nog, in de meeste gevallen mag je de bank nu betalen om je geld daar te stallen.

Ik ben een voorstander van geld voor je laten werken in plaats van werken voor je geld. Dit kan bijvoorbeeld door te beleggen.

Soms denken mensen dat je veel geld nodig hebt om te gaan beleggen maar hoeft helemaal niet zo te zijn. Een laagdrempelige manier om te beleggen voor beginners is met Peaks.

Wat is Peaks?

Peaks is een app waarmee je je wisselgeld belegt. Je koopt bijvoorbeeld een kopje koffie voor voor 2,60 en dan geef je de app (vooraf) toestemming om het af te ronden naar 3 euro en gaat er dus 40 cent naar je Peaks portfolio.

Zet dit geen zoden aan de dijk? Je kunt ook een wisseldgeldverdubbelaar aanzetten, waardoor er in dit voorbeeld 80 cent naar Peaks zou gaan.

Voordelen van Peaks zijn dus dat je (eigenlijk ongemerkt) geld opzij zet en dit geld laat beleggen en het is volledig passief.

Peaks is een Nederlands bedrijf. Het is in 2016 opgericht door Tom Arends, Rutger Beens en Sijbrand Tieleman.

Peaks Beleggen – Portfolio’s

Je kunt zelf kiezen hoeveel risico je neemt in je portfolio. Er zijn opties ‘voorzichtig’, ‘gebalanceerd’, ‘ondernemend’, en ‘avontuurlijk’.

Ik heb gekozen voor “avontuurlijk”. Hoe avontuurlijker, hoe meer aandelenfondsen in je portfolio ten opzichte van indexfondsen en hoe meer risico je dus neemt. Bij ‘avontuurlijk’ is de verhouding 90% aandelenfondsen en 10% indexfondsen.

Meer aandelenfondsen betekent potentieel meer geld, maar ook meer risico om je inleg te verliezen. Denk er dus goed over na wat je doel is als je gaat beleggen.

Crypto beleggen

Met Peaks kan je ook in Bitcoin en Ethereum beleggen. Door beleggen in crypto kan je je portfolio spreiden.

Je belegt in crypto via Exchange Traded Products (ETP’s). ETP’s volgen de waarde van cryptocurrencies. Het werkt dus vrij vergelijkbaar als beleggen in een indexfonds.

Een voordeel is dat je geen aparte crypto app nodig hebt. Een nadeel is dat je zelf geen crypto bezit. Ik zou er zelf altijd voor kiezen om ook echt de eigenaar van je crypto te zijn.

Hoe veilig is Peaks?

Hoe zit het met de veiligheid van Peaks? Peaks heeft verschillende maatregelen genomen om te zorgen dat jouw geld veilig is. Zo is je account beveiligd met je eigen pincode. Wil je je geld van de app af halen? Dit kan alleen naar een rekening die op jouw naam staat. Jij bent dus de enige die toegang heeft tot de app en je beleggingen.

Daarnaast staat Peaks onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB). Dat betekent dat ze zich aan regels moeten houden om de veiligheid te waarborgen.

Het proces van inschrijven en de app toestemming geven om contact te maken met je bank voelt ontzettend intuïtief. Alle stappen die je doorloopt zijn versleuteld via een extreem beveiligde verbinding.

De banktransacties voor afronden van je wisselgeld worden 2 weken bewaard en daarna automatisch verwijderd.

Geld van Peaks afhalen

Je kan bij Peaks op ieder moment je geld opnemen. Je hoeft hier niet voor te betalen. Als je voor 13:00 geld opneemt, wordt dit dezelfde dag verwerkt. Dit staat dan de dag daarna op je rekening.

Hoeveel winst met Peaks?

Ik beleg via Peaks ongemerkt rond de 50 euro per maand. Dit geeft me een rendement van 20%.

Update 2023: De aandelenmarkt deed het heel goed op het moment dat ik belegde bij Peaks (2021). In 2022 heb ik niet deze rendementen gehaald. De aandelenmarkt is aan het terugkomen van een grote dip. Gemiddeld genomen en over een langere tijd zijn de rendementen op de aandelenmarkt altijd positief geweest. Het is dus eigenlijk nu, met de lage aandelenprijzen, een heel goed moment om te beginnen met beleggen.

Op de website van Peaks kan je per portfolio zien wat het verwachte rendement is. Ook kan je met een handige calculator zien wat Peaks beleggen je kan opleveren.

beleggen met peaks

Bron: Peaks.nl

Wat kost Peaks?

Heel leuk allemaal maar wat kost Peaks nou eigenlijk? Het goede nieuws is dat de app de eerste 3 maanden gratis is, en daarna zijn de kosten ook wel te overzien. Peaks heeft verschillende paketten:

Start-pakket€1,99 per maand0,5% op jaarbasis
Compleet-pakket€2,99 per maand0,4% op jaarbasis
Premium-pakket€4,99 per maand0,25% op jaarbasis

 

Naast de kosten voor de app gelden er jaarlijks fondskosten voor de indexfondsen waar je in belegt. Dit is tussen de 0,15% en 0,22% per jaar en wordt verrekend in de koersen. Deze kosten betaal je aan de aanbieders van de indexfondsen en dus niet aan Peaks.

Je betaalt bij Peaks geen transactiekosten of kosten voor storten of opnemen.

Peaks Beleggen – Alternatief

Is er ook nog een alternatief voor Peaks? Ja dat is er, Bux Zero is een vergelijkbare app die je inleg voor je belegt. Echter kies je bij Bux Zero zelf hoeveel je inlegt, het is niet geautomatiseerd zoals bij Peaks.

Bux Zero heeft een leuke actie waarbij ze je gratis aandelen geven als je via de link van een vriend een account aanmaakt. Soms heb je mazzel en is je aandeel best veel waard!

Nadelen Peaks

Zijn er ook nadelen aan Peaks? Ja, het kost iets meer om te beleggen via Peaks dan als je het zelf via een platform zoals DeGiro zou doen.

Ik vind het echter volledig de moeite waard om te starten met Peaks als je beginnend belegger bent. Ook als je al meer ervaring hebt als belegger bouw je ongemerkt een leuk potje op.

Inmiddels ben ik zelf meer bezig mijn portfolio zelf te beheren op DeGiro, maar Peaks laat ik nog steeds aan staan en ik kijk af en toe wat het rendement is. Oja, en als je gaat starten met Peaks, kijk dan of je een actiecode kan vinden, zonde om gratis geld te laten liggen!

Meer weten over beleggen bij Peaks? Kijk dan hier

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Dit artikel maakt gebruik van affiliate links