Op het moment dat ik dit schrijf (juni 2022) ligt de aandelenmarkt aardig op z’n gat. Mensen hebben duizenden euro’s verloren en veel (beginnende) beleggers zijn in panic mode. Niet zo gek dus dat veel mensen ver weg blijven van de “onstuimige” aandelenmarkt. Maar is dit juist een goed moment om in te stappen? Zijn aandelen nu in de uitverkoop?

1 van Robert Kiyosaki’s mantra’s is “Je verdient geld op het moment dat je iets koopt, niet zodra je het verkoopt”. Natuurlijk doet het even zeer als ik naar mijn portfolio kijk, maar ik zie ook mogelijkheden. Daarom gebruik ik sinds dit jaar naast Peaks ook Bux Zero, een super gebruiksvriendelijke app die je aandelen en crypto (!) inzichtelijk maakt. En ze geven je een gratis aandeel met een waarde tot 200 euro, wie wil dat nou niet … 

Hoe werkt het?

Super simpel, je meldt je aan (met deze link) en je zet een paar euro op je account. Binnen 24 uur ontvang je je gratis aandeel met een waarde tot 200 euro. Dit is een soort loterij, meestal krijg je een aandeel met een waarde rond de 20 euro (toch gratis geld). Ik kreeg bijvoorbeeld GoPro en PG&E. Vervolgens kun je een bedrag overmaken naar de app via IDeal of Tikkie en aandelen of crypto kopen. Als je geld van je Bux Zero wil opnemen kan dit ook heel eenvoudig via je eigen account. Het wordt dan overgemaakt naar je bankrekening. 

bux zero ervaringen

Waar in beleggen?

Bij Bux Zero kun je kiezen uit aandelen in specifieke bedrijven zoals Apple, GoPro, Tesla en ETFs (Exchange Traded Funds). Aandelen in een bedrijf worden over het algemeen als higher risk gezien dan ETF’s omdat een ETF bestaat uit meerdere bedrijven (=risicospreiding). Het rendement is doorgaans dan ook lager. Het hangt vooral van je beleggingsdoel af waar je voor kiest. Wil je snel rendement behalen en neem je hoger risico voor lief? Dan zul je eerder voor aandelen kiezen. Is het voor de lange termijn? Dan zijn ETF’s wellicht een goede optie. 

Crypto

Bux Zero heeft sindskort ook crypto in het assortiment. Super handig, om alles in 1 overzicht te hebben. Je kunt de meeste bekende coins kopen en verhandelen in Bux Zero. 

bux zero ervaringen

Wat kost het?

Bux Zero maakt reclame voor commisievrij beleggen. Maar betekent dit dat het gratis is? Niet helemaal .. alleen de Zero orders zijn gratis. Het verschil met deze orders is dat ze allemaal tegelijk in 1x op een bepaald moment per dag worden afgehandeld. Het voordeel is dus dat het gratis is, maar je weet niet precies wat de prijs van de order is op het moment van verhandelen, dus het is minder transparant. Meer transparant en alsnog goedkoop zijn de normale limit orders. Deze kosten 1 euro. 

Is het veilig?

Net als DeGiro staat Bux Zero gewoon onder toezicht van de AFM. Je beleggingsrekening bij Bux Zero valt onder het beleggerscompensatiestelsel en is dus tot 20.000 euro beschermd. Het geld dat je op Bux Zero hebt staan in euro’s (nog geen aandelen of ETF’s van gekocht) staat in principe bij ABN AMRO en is tot 100.000 euro beschermd. 

Belasting

Over investeringen betaal je gewoon belasting. Het behoort echter wel in box 3 dus het tarief is niet zo hoog als je loonbelasting. Ook investeringen die je hebt in apps als Bux Zero en Peaks dien je aan te geven bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. 

Doen of niet?

In het kort: ja doen! Bux Zero is een super gebruiksvriendelijke app die perfect is voor beginnende beleggers. De kosten zijn laag en ze geven je een gratis aandeel als je je aanmeldt. Hier kan je een account aanmaken.