Met spaarrentes die zelfs negatief kunnen uitvallen, zijn veel mensen op zoek naar alternatieven. Beleggen kan een aantrekkelijke optie zijn, als je weet waar je mee bezig bent! Je hebt je hele leven plezier van kennis van beleggen, maar hoe begin je met beleggen? Deze platformen en tips kunnen je een eindje opweg helpen:

DEGIRO

hoe begin je met beleggen

DEGIRO is het grootste platform in Nederland voor particuliere beleggers. Wereldwijd heeft DEGIRO maar liefst 1 miljoen gebruikers. Bij DEGIRO krijg je toegang tot 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Of je nu het Nederlandse KPN wilt kopen of het Amerikaanse Apple; het is allemaal op DEGIRO te vinden.  DEGIRO hanteert lage tarieven voor elke transactie wat het een heel interessant platform maakt. Als je een account opent bij DEGIRO krijg je op dit moment (augustus 2021) 50 euro gratis transactietegoed. Tip: Op DEGIRO staat veel informatie voor beginnende beleggers gebundeld in de Beleggersacademy. Let wel op met beleggen kan je je inleg verliezen.

Hier kan je een account openen.

Bux Zero 

hoe begin je met beleggen 2

Bux Zero is een onderdeel van Bux. Het heeft als doel om beleggen toegankelijk te maken. Je kan aandelen kopen via de app van Bux Zero. De app is erg overzichtelijk ontworpen, wat het aantrekkelijk maakt voor de beginnende belegger. Ook Bux Zero kent hele lage transacatiekosten. Het aanbod aan producten is wel wat kleiner dan bij DeGiro. Bux Zero heeft een erg leuke actie voor nieuwe klanten. Zo krijg je een gratis aandeel cadeau als je de app download en een storting doet van 5 euro. Je krijgt een aandeel ter waarde van maximaal 100 euro toegewezen, dat is nog eens leuk beginnen met beleggen!

Met deze link open je een account bij Bux Zero en krijg je een gratis aandeel.

Brand New Day

hoe begin je met beleggen

Bij Brand New Day kan je verschillende beleggingsrekeningen openen, bijvoorbeeld speciaal voor pensioen, voor je kind of voor een bepaald doel. Het beleggen en het openen van de rekening gaat op vrijwel dezelfde manier. Het verschil zit hem in bepaalde belastingvoordelen bij bijvoorbeeld pensioenbeleggen. Brand New Day doet aan indexbeleggen. Je kan kiezen uit verschillende indexfondsen waarin je wilt beleggen. Een voorbeeld is een indexfonds die de prestaties van de 2200 grootste bedrijven ter wereld volgt. Zo spreid je automatisch je vermogen. Als je begint met beleggen bij Brand New Day kan kiezen uit een van de vijf risicomodellen en vervolgens wordt dit voor je belegd. Bij Bux Zero of DeGiro kies je alles zelf uit. Bij Brand New Day betaal je 0.44% servicekosten per jaar, naast de fondskosten en stortingskosten.

Je opent een rekening hier.

Peaks

hoe begin je met beleggen

Peaks is de beleggingsapp van de Rabobank. Het is de enige app in Nederland waarmee je kan beleggen met je wisselgeld. Van een broodje van 4,75 euro, gaat bijvoorbeeld 0.25 cent naar Peaks. Je kan ook een verdubellaar instellen of zelf geld bijleggen. Peaks omschrijft zichzelf als de gemakkelijkste app om mee te beleggen. Het heeft inderdaad een erg makkelijk interface en is eenvoudig te installeren. Bij Peaks kies je een risicoprofiel, voordat Peaks in aandelen voor je belegt. Naast de transactiekosten van de aankoop van aandelen betaal je bij Peaks ook pakketkosten en variabele kosten van 0.5% per jaar. De pakketkosten beginnen bij 0.99 cent per maand. Je bent uiteindelijk meer kosten kwijt dan bij BUX Zero of DeGiro, maar daar staat wel gemak tegenover.

Hier download je de Peaks app.

Semmie

hoe begin je met beleggen

Hoe begin je met beleggen? Misschien wel met Semmie. Semmie wilt namelijk beleggen toegankelijk maken voor iedereen. Het is er voor de kleine belegger die (nog) niet genoeg kennis heeft van beleggen en geen grote risico’s wilt nemen. Semmie onderscheidt zich door zich vooral te richten op duurzame beleggingsfondsen. Bedrijven worden beoordeeld op hun inzet voor Environment (milieu), Social (mens en maatschappij) en Governance (behoorlijk bestuur). Semmie heeft een minimale inleg van 500 euro. De beheerkosten bedragen 0,70% per jaar over de waarde van de beleggingen en het saldo op de beleggingsrekening.

Hier download je Semmie.

 

Lees ook:
Zo kan je investeren met weinig geld
De Beste Beleggingsapps

Disclaimer: Dit is geen financieel advies. Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. Op deze pagina staan affiliate links.