COLUMN VAN LOTTE

Lotte, bijna afgestudeerd en baanzoekende, neemt je mee in haar zoektocht:


Deze column heet ‘dagboek van een afgestudeerde’ maar eigenlijk is dat nog niet helemaal waar. Ik ben namelijk nog niet afgestudeerd. En dat had wel gemoeten, want de deadline voor mijn scriptie was een maand geleden.

Maarja, die scriptie. Het allerlaatste wat ik moet doen voordat ik mezelf Master of Arts kan noemen. Toch kan ik mezelf er vaak niet toe zetten om eraan te werken. Er zijn zoveel andere dingen te doen. Als mijn werk me belt, wint het duiveltje op mijn schouder het in no-time van het engeltje. Want zeg nou zelf: leuk werk doen en geld verdienen, of nog een dag ploeteren aan je scriptie? Precies. Dat eerste dus.

‘De scriptie is zo’n beetje mijn laatste prioriteit terwijl het mijn eerste zou moeten zijn’

Daarnaast ben ik drie weken op vakantie geweest (oeps) en ben ik bezig met het zoeken naar leuke banen en het schrijven van sollicitaties. Dat laatste neemt overigens enorm veel tijd in beslag, maar daarover de volgende keer meer.

Het punt is: die scriptie is zo’n beetje mijn laatste prioriteit terwijl het mijn eerste zou moeten zijn. Ik ben bijna klaar, maar als de officiële deadline verstreken is, heb je opeens geen deadline meer. En dan wordt het steeds moeilijker om het af te maken. Zeker omdat ik al maanden met dit onderwerp bezig ben. Inmiddels heb ik een hartgrondige hekel aan het onderwerp gekregen, terwijl ik het eerst zo leuk vond.

‘Ik had ook graag met een diploma in mijn hand de deur uit willen lopen’

Maar toen zat ik afgelopen vrijdag bij mijn eigen diploma-uitreiking. Gelukkig was ik niet de enige zonder diploma, maar toch stak het een beetje om mijn klasgenoten triomfantelijk hun diploma in ontvangst te zien nemen. Ik had ook graag met een diploma in mijn hand de deur uit willen lopen. In plaats daarvan ging ik met lege handen naar huis, waar de scriptie nog steeds op me wachtte.

Gevalletje ‘eigen schuld, dikke bult’ zou mijn oma zeggen. Ik zal toch ergens de motivatie vandaan moeten halen om die scriptie af te krijgen. Voor mezelf heb ik nu de deadline van 1 mei afgesproken. Nu maar hopen dat ik het ga halen. En dat mijn werk niet te vaak belt.. 😉

Liefs Lotte