Carrièrebeurzen en netwerkevents

Gedurende het jaar vinden er verschillende carrièrebeurzen en netwerkbijeenkomsten plaats. Sommige zijn speciaal gericht op studenten en young professionals, waar andere zich bijvoorbeeld richten op iedereen die werkt zoekt of op ondernemers.

1. Carrièrebeurzen

International Talent Event Amsterdam

carrierebeurzen itea

International Talent Event Amsterdam (ITEA) wordt georganiseerd om studenten en afgestudeerden van de beste Amsterdamse Universiteiten voor te stellen aan bedrijven. Het event wordt georganiseerd door AIESEC Amsterdam. Je vindt hier keynotes, workshops, een banenenmarkt en ook carrierecoaches.

Datum: 12 mei 2022

De Nationale Carrièrebeurs

Carrièrebeurzen

Op de Nationale Carrièrebeurs zijn meer dan 120 werkgevers aanwezig. Via de Match & Meet tool kan je kijken hoe jouw profiel matcht met dat van verschillende werkgevers. Als er een match is, kan je op de beurs zelf op gesprek uitgenodigd worden. Ook worden er zeventig verschillende carrièregerichte en vakinhoudelijke workshops gehouden. Denk hierbij aan succesvol netwerken of het vinden van een baan waar je energie van krijgt.

Tijdens De Nationale Carrièrebeurs zijn onderstaande branches aanwezig:
– De IT-Carrièrebeurs
– De Techniek Carrièrebeurs
– De Carrièrebeurs Overheid
– De Zorg en Welzijn Carrièrebeurs

Hier kan je kennis maken met werkgevers uit een specifieke branch en vakinhoudelijke workshops volgen.

Datum: 22 en 23 april 2022, RAI Amsterdam

De Amsterdamse Carrière Dagen

carrierebeurzenSpeciaal voor de Amsterdamse studenten en iedereen die in Amsterdam wilt werken zijn er de Amsterdamse Carrière Dagen. Het event richt zich op studenten die bijna afstuderen met een achtergrond in een van de volgende studies: Accounting, Business Administration, Econometrics, Economics en Finance. Op de Amsterdamse Carrière Dagen kan je presentaties van bedrijven bijwonen, trainingen volgen en 1 op 1 met werkgevers praten. Er zijn recruiters van verschillende bedrijven aanwezig.

Datum: 7 t/m 11 maart 2022, Amsterdam

Bètabanenmarkt

 

carrierebeurzen

De Bètabanenmarkt is het grootste carrière-evenement van Leiden. Op dit evenement zijn er workshops, speeddates, cv-checks en een LinkedIn fotograaf. Werkgevers die aanwezig zijn, zijn onder andere KPN, Rijksoverheid en Accenture.

Datum: 23 februari 2022, Leiden

Erasmus Recruitment Days

De Erasmus Recruitment Days is het grootste campus event van Europa. Je kan in contact komen met meer dan 100 bedrijven uit verschillende sectoren. De Recruitment Days richten zich op Nederlandse- en internationale studenten. Onder andere Philips, EY, Shell en Unilever zijn aanwezig.

Datum: 25 januari – 11 februari 2022, Rotterdam

Beta Career Event

carrierbeurzen - beta career event

Het Beta Career Event (BCE) is een jaarlijks terugkerende carrièrebeurs in Amsterdam voor beta studenten. Denk aan studenten met een achtergrond in informatice, wiskunde, (bio)medische wetenschappen, farmacie, kunstmatige intelligentie, natuurkunde, econometrie en meer. Ook iedereen met een interesse in beta zijn welkom. Je vindt op het Beta Career Event een informatiemarkt, workshops en je kan ook een op een gesprekken met bedrijven hebben.

Datum: 19 april 2022

Carrièredag Universiteit Utrecht

carrierebeurzen

De Carrièredag Universiteit Utrecht is bedoeld voor alle studenten (bachelor, master, PhD) in Utrecht. Het doel is om studenten te laten oriënteren op het gebied van de arbeidsmarkt en carrièrekansen. Op deze Carrièredag worden workshops, een bedrijvenmarkt, recruitmentlunches en individuele gesprekken aangeboden. Bedrijven die aanwezig zijn, zijn onder andere ABN Amro en A.S.R.

Datum: 8, 9, 10 februari 2022, Utrecht

2. Netwerkevents

JobOn

jobon netwerkevent

JobOn is een landelijke community voor werkzoekenden. JobOn organiseert events en online trainingen. Het wilt laten zien dat de periode zonder werk op een positieve, maatschappelijke en constructieve manier kan worden ingevuld. De events worden door vrijwilligers uit het netwerk van JobOn georganiseerd. Met een account kan je gratis de events en trainingen volgen. Je kan ook doneren aan het platform. Een overzicht van de events vind je hier.

Vacatureluurs

carrierebeurzen en netwerkevents

Vacatureluurs wilt werkzoekenden informeren, motiveren en inspireren in tijden van baanloosheid. Op de site vind je onder andere een agenda met events als sollicitatieworkshops, beurzen, netwerkbijeenkomsten en veel meer. De events vinden plaats in heel Nederland en België en worden georganiseerd door diverse bedrijven, stichtingen en netwerkgroepen.

Young Creators

netwerkbijeenkomst
Young Creators is een community voor jonge ondernemers en makers. De community richt zich op ambitieuze studenten uit Nederland die als droom hebben om hun creativiteit te gebruiken om een verschil te maken. Young Creators wilt toptalent bij elkaar brengen en verder helpen. Dit doen zij onder andere door het organiseren van events.