Bol.com affiliate programma – Alles wat je moet weten

Miljoenen Nederlanders en Belgen maken dagelijks gebruik van Bol.com. Het grote assortiment, snelle levertijden en goede service maakt Bol.com een van de populairste webwinkels. Wil jij ook een graantje meepikken van het succes van Bol.com? Word dan een Bol.com affiliate. Door middel van het Bol.com affiliate programma kan jij online geld verdienen. Hier lees je alles over het affiliate programma en mijn ervaring:

  1. Wat is affiliate marketing?
  2. Hoe werkt affiliate marketing op Bol.com?
  3. Hoe maak je een affiliate link?
  4. Bol.com affiliate commissie
  5. Hoeveel geld kan je verdienen met affiliate marketing?
  6. Bol.com affiliate zonder website

 

1. Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Als affiliate promoot je diensten of producten van een bedrijf. Als iemand via jouw link een product aanschaft, krijg jij daar een commissie voor. Jij hebt immers de klant aangebracht. Je kan een percentage krijgen van de verkoop of een vast bedrag.

Als affiliate werk je met speciale affiliate links. Deze kan je krijgen door je aan te sluiten bij affiliate netwerken, zoals Daisycon en Tradetracker, en natuurlijk het programma van Bol.com.

Lees ook: Hoe begin je met affiliate marketing? 

2. Hoe werkt affiliate marketing op Bol.com?

Als jij een website hebt met originele en duidelijke content dan kan je je aanmelden voor het affiliate programma van Bol.com. Dat doe je hier. Als je account is goedgekeurd kan je beginnen met het promoten van de Bol.com producten door middel van jouw eigen affiliate links. Als iemand via jouw een bestelling plaats bij Bol.com krijg jij een commissie.

Je hebt geen KvK nummer nodig om aan de slag te gaan als affiliate via Bol.com. Als je het serieus wilt aanpakken is dit echter wel aan te raden.

Een groot voordeel van het affiliate programma van Bol.com is de naamsbekendheid. De meeste mensen hebben weleens een bestelling gedaan bij Bol.com. In mijn ervaring bestelt ongeveer 10% van de mensen die klikt op een affiliate link ook daadwerkelijk wat. Een ander voordeel is dat je commissie krijgt over het totale bestelbedrag van deze persoon.

Affiliate links maken op Bol.com is erg eenvoudig. Wel moet je eerst de sidebar activeren:

1. Log in op je affiliate account
2. Klik op ‘Promotiemateriaal’
3. Klik op ‘Product/Tekst links’
4. Klik op ‘Activeer’

Als je nu naar Bol.com gaat kan je op elke pagina direct affiliate links aanmaken. Je klikt rechts in de sitebar op het bovenste icoontje. Dit krijg ik bijvoorbeeld te zien als ik een affiliate link wil aanmaken:

 

Bol.com affiliate

Bron: Bol.com

 

Je kan nu een link maken met tekst, alleen een link of een link met een producttitel en plaatje. Je kopieert de link en plakt deze op de plek waar jij Bol.com producten gaat promoten.

Een ander voordeel van het affiliate programma van Bol.com is het goede promotiemateriaal. Je kan kiezen uit tekstlinks, banners en productfeeds.

4. Bol.com affiliate commissie

Hoeveel commissie kan je verdienen op de verkoop van producten? Dit verschilt per product categorie en kan oplopen tot 7%. Hier vind je de verschillende product categorieën en de commissie:

Bol.com affiliate

Bron: Bol.com

 

Het affiliate programma hanteert een cookie-tijd van vijf dagen. Je krijgt dus ook nog commissie als iemand pas vijf dagen na het klikken op jouw link iets aanschaft.

5. Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Je hebt je Bol.com account, je affiliate links en deze netjes op je website geplaatst. Hoeveel geld kan je nu gaan verdienen? Dit hangt helemaal samen met het product dat je promoot, hoeveel bezoekers je hebt en hoeveel van je bezoekers daadwerkelijk iets kopen.

Er zit geen limiet op het bedrag dat je kan verdienen met affiliate marketing. Er zijn mensen die duizenden euro’s per maand verdienen, maar ook mensen die een paar tientjes per maand verdienen.

De top affiliates van Bol.com verdienen meer dan 10,000 euro per maand. Gemiddeld zal iemand tussen de paar honderd en paar duizend euro per jaar met het programma verdienen. Zelf verdien ik rond de 100 euro per maand met het Bol.com affiliate programma.

Er zijn verschillende manieren hoe je de affiliate links kan verwerken en welke artikelen goed werken. Denk bijvoorbeeld aan review artikelen of top 10 lijstjes. Je lost een probleem op van de bezoeker, bijvoorbeeld ‘Wat zijn de beste pannen om mee te koken?’. Vervolgens geef je een eerlijke review van de verschillende pannen. Ook zet je hier de links naar Bol.com als de lezer wilt overgaan tot het kopen van een pan. Zelf zet ik altijd bij een artikel als deze affiliate links bevatten.

Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende affiliate programma’s en commissie percentages. Waar je bij Bol.com maximaal 7% commissie kan verdienen, ligt dit bij digitale producten een stuk hoger. Dit kan wel oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Bij affiliate netwerk PayPro kan je digitale producten vinden.

Bol.com affiliate zonder website

Je hebt geen website nodig om affiliate partner van Bol.com te zijn. Ook met een following op Instagram, Facebook of YouTube kan je aanmelding goedgekeurd worden. Hier lees je alles over de affiliate mogelijkheden als influencer.

Het is niet de bedoeling dat je je persoonlijke social media-account voor de promotie van Bol.com gebruikt. Bol.com keurt je account goed als je waarde toevoegt door middel van content.

Lees ook: Affiliate marketing zonder website

Misschien vind je dit ook leuk:
Affiliate Marketing Cursus 
Hoe begin je met affiliate marketing?
Affiliate marketing zonder website

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links

2023-12-27T19:35:54+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter, carrière coach en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant