Vacaturesite

Het vinden van een geschikte baan kan een uitdaging zijn. Een vacaturesite kan je hiermee helpen. Hier vind je de leukste vacaturesites per sector:

Joblift
Good Company
Adzuna
LinkedIn
Nationale vacaturebank
Indeed.nl
Werk.nl
Intermediar.nl
Vacatures.nl
Jooble

Uitzendbureaus met vacatures

Randstad
Manpower
Yacht
Tempo-Team
Unique

Starters Vacatures

YoungCapital starters vacatures
Startervacaturebank.nl
Studentjob

Traineeship Vacatures 

Traineeshipsoverzicht.nl
Traineeship Plaza

Culturele Vacatures

Vacature via Ginny
Culturele Vacatures 
Villamedia

Duurzame Vacatures

Duurzame Vacaturebank
Greenjobs.nl

Juridische Vacatures

Recht.nl
Advocatie

Finance Vacatures

Jobs in Finance
Finance.nl

Horeca Vacatures

Missethoreca
Werkenindehoreca

Zorg Vacatures

Medische Banenbank
MediVacature.nl

Tips – Hoe vind je een baan via een vacaturesite?

1. Filter je zoekresultaten, maar maak het niet te specifiek

Door het gebruiken van zoektermen kan je gericht zoeken op vacatures die bij je passen. Gebruik bijvoorbeeld functietitels en locatie als zoektermen. Als je merkt dat je weinig resultaten krijgt, kan je je zoektocht ook verbreden. Zijn er andere functietitels die gebruikt worden? Heb je weleens aan een andere stad gedacht? Als je een goede zoekopdracht hebt, kan je je aanmelden voor e-mail notificaties. Zo blijf je op de hoogte van de laatste vacatures.

2. Houd je profiel up to date

Soms kan je op een vacaturesite een profiel aanmaken. Zorg ervoor dat hier de laatste versie van je CV staat. Vermeld hier ook duidelijk je contactgegevens en waar je naar op zoek bent. Zo kan je opvallen bij werkgevers. Dit geldt ook voor uitzendbureaus. Als de recruiters van een uitzendbureau de laatste informatie van jou hebben, kunnen ze je benaderen met vacatures die bij je passen.

3. Pas je solliciatie aan per vacature

Het is even werk, maar je krijgt er veel voor terug. Het aanpassen van je sollicitatie per vacature. Met een paar simpele aanpassingen aan je CV en motivatiebrief kan jij al boven de rest van de sollicitatanten uitsteken. Elk bedrijf en elke functie is uniek. Pas je CV en brief hier zo goed mogelijk op aan.

4. Benader bedrijven zelf

Vacaturesites zijn natuurlijk niet de enige manier hoe je aan werk kan komen. Ga zelf ook actief op zoek naar potentiële werkgevers. Neem contact op met bedrijven waar je graag zou willen werken en vraag naar open vacatures.

Lees ook: Hoe vind je een baan die bij je past?