Miljoenen mensen wonen en werken in het buitenland. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. Er zijn talloze redenen om werk in het buitenland te zoeken. Zo kan het beter zijn voor je carrière en je maakt een nieuwe cultuur mee. Daarnaast zijn er ook mensen die bijvoorbeeld een betere work life balance opzoeken, meer geld willen verdienen of een andere taal willen leren. Wat de reden ook is, deze landen wil je heen voor werk in het buitenland:

1. China 

werk in het buitenland

China is de grootste arbeidsmarkt ter wereld. De lonen zijn er hoog en de kosten van levensonderhoud laag. De meeste expats verhuizen naar China voor betere carrièrekansen en een hogere compensatie. In vergelijking met andere landen zijn de kosten van bijvoorbeeld boodschappen en huur laag.

In China betaal je €4,50 voor een maaltijd in een goedkoop restaurant, in Amsterdam is dit €15! Bron: Numbeo

Om aan werk te komen in China moet je goede ervaring meebrengen. Daarnaast is het een plus als je kan Chinees kan spreken en schrijven. Voor Engelse docenten is het ook makkelijk aan werk te komen in China.

Als je werkervaring in het buitenland op wilt doen, zijn internationale steden als Hong Kong en Shanghai zeker het overwegen waard. In deze steden vind je ook veel hoofdkantoren van multinationals die zich hier vestigen.

2. Dubai 

werk in het buitenland

Medewerkers met een goede opleiding zijn erg geliefd in Dubai, vanwege een tekort aan lokaal talent. Maar liefst 80% van de inwoners zijn expat!

Dubai is een aantrekkelijk land om in te werken vanwege de hoge lonen en lage kosten van levensonderhoud. In Dubai betaal je geen inkomstenbelasting.

In Dubai is er genoeg te beleven. Naast de uitgestrekte stranden zijn er in Dubai talloze restaurants, grote shoppingcentra en parken.

3. Australië

 werken in australie

Of je nu op kantoor zit of werkt op een ranch in de outback, Australië is een van de beste plekken om te werken in het buitenland. De meeste mensen vinden werk bij een van de vele multinationals of hebben tijdelijke baantjes waardoor ze kunnen reizen en werken tegelijk. Vooral werken als au pair of op een ranch of boerderij is populair.

Als je in Australië wilt reizen en werken en tussen de 18-30 jaar bent kan je een Working Holiday Visum aanvragen.

Australiërs hebben een laid back attitude en houden van het buitenleven. Surfen na het werk, anyone?

4. Costa Rica 

werk in het buitenland

Costa Rica is een van de gelukkigste landen ter wereld! De overheid heeft flink geïnvesteerd in scholing, welzijn en pensioenen. Daarnaast zijn sociale relaties in Costa Rica heel belangrijk.

Costa Rica trekt mensen van over de hele wereld aan die la pura vida willen ervaren. Hier word je omgeven door regenwouden, vulkanen en de mooiste stranden met palmbomen.

De kosten van levensonderhoud zijn goedkoper dan in de meeste Europese landen. Je kan hier werken in de toeristenindustrie, Engelse les geven of helpen bij natuurbehoud.

5. Canada 

werk in het buitenland

Heb je voor het vinden van werk in het buitenland weleens aan Canada gedacht? Canada is een van de welvarendste landen ter wereld. Mensen wonen en werken in Canada vanwege de carrière kansen en goede kwaliteit van leven.

Als je je Engels of Frans wilt verbeteren is Canada een goede plek om werk te zoeken. In de steden Montreal en Vancouver wordt Frans gesproken.

De meeste mensen werken in de dienstensector, maar als je niet van het kantoorleven houdt kan je ook ski-instructeur worden!

Meer informatie?

– Wat moet je allemaal regelen voordat je naar het buitenland gaat? Hoe vind je werk? Dat kan je vinden op de pagina werken in het buitenland
– Meer inspiratie nodig? Volgens HSBC Expat zijn dit de beste landen om te werken in het buitenland