Werken in het buitenland is voor veel mensen een aantrekkelijke optie. Zo kunnen er meer baankansen zijn op je vakgebied en leer je een nieuw land kennen. Maar met zoveel verschillende landen en mogelijkheden kan het lastig zijn de perfecte plek te vinden.

Volgens onderzoek van HSBC Expat is Singapore het beste land om te wonen en werken. De landen worden beoordeeld op hoe de bewoners denken over de economische situatie, hun ervaringen en het gezinsleven. In totaal werden er 27.587 expats uit 159 landen gevraagd naar hun bevindingen.

Dit zijn de 10 beste landen om te werken in het buitenland:

1. Singapore

Expats geven aan dat de kwaliteit van leven beter is dan thuis en er betere verdien kansen zijn. Expats in Singapore zagen een gemiddelde stijging van 42% in hun inkomen.

2. Noorwegen

De werk/prive-balans van mensen die in Noorwegen werken is veelal beter dan in hun thuisland. 

3. Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland scoort hoog op kwaliteit van leven, met veel verschillende activiteiten om te ondernemen en prachtige natuur.

4. Duitsland

Expats geven aan dat Duitsland veel economische kansen biedt. Het scoort ook hoog voor expats met families.

5. Nederland

Ons eigen land is verkozen tot beste land om te wonen met een familie vanwege de kwaliteit van het onderwijs.

6. Canada

Expats in Canada geven aan hun nieuwe hometown stabiel, veilig en heel vriendelijk te vinden. Canada staat erom bekend een tolerant en open land te zijn.

7. Australië

Veel mensen verhuizen naar Australië vanwege het goede weer en de baankansen. Expats geven aan goed te integreren in de cultuur en een levendig sociaal leven te hebben.

8. Zweden

Zweden is net als Nederland een populair land voor expats met gezinnen.

9. Oostenrijk

Oostenrijk scoort hoog in de categorieën ‘economische vooruitzichten’ en ‘ervaringen’.

10. Verenigde Arabische Emiraten

Een derde van de expats geeft aan meer te kunnen verdienen in de rijke olie staat dan in hun eigen land. Veel Europeanen en mensen uit Azië verhuizen hierheen.