Beroepentest

//Beroepentest

Beroepentest

Als je net bent afgestudeerd is het niet altijd makkelijk om een baan of beroep te vinden dat bij je past. Een beroepentest kan je inzicht geven in je kwaliteiten. Met veel aanbod is het niet altijd makkelijk een goede beroepentest te vinden. Onderstaande beroepentesten zijn gratis en geven je direct de uitslag:

123test

Bij 123test kan je verschillende gratis tests maken op het gebied van persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Bij de beroepentest moet je aangeven in hoeverre verschillende activiteiten je aanspreken. Er is een kortere, gratis versie van de test. Deze vind je hier. In de uitslag van de mini beroepskeuzetest zie je welk typisch beroep en bijbehorende typische werkzaamheden het beste bij je passen. Ook is er een betaalde versie. Deze test geef een uitgebreide rapportage en wordt ook gebruikt door loopbaanadviseurs en psychologen. De test kost €12,50 en deze vind je hier.

16Personalities

De 16 personalities test is een uitgebreide persoonlijkheidstest die je gratis kan afnemen. De test is gebaseerd op de Myers-Briggs en de Big Five, twee wetenschappelijke persoonlijkheidsmodellen uit de psychologie. Onderdeel van de test is ook inzicht in je carriere en gewoontes op de werkvloer. Zo geeft het een overzicht van verschillende karaktereigenschappen en welke beroepen daarbij passen. De test vind je hier.

NationaleBeroepengids 

NationaleBeroepengids biedt een overzicht en informatie over verschillende beroepen. Ook biedt de website gratis beroepskeuzetesten aan. Er is een beknopte, midellange en een uitgebreide versie. Alle beroepen die op de website staan, meer dan 2400, zijn gekoppeld aan de tests. Je krijgt dus gelijk een handig overzicht van beroepen, inclusief het opleidingsniveau dat je ervoor nodig hebt en het salaris dat je met het beroep kan verdienen. De testen kan je hier vinden.

YoungCapital 

YoungCapital biedt verschillende testen aan in de YoungCapital University. De uitslag van de beroepentest laat zien op welke dimensies van het RIASOC model jij hoog scoort. RIASOC staat voor realistisch, intellectueel, artistiek, sociaal, ondernemend en conventieel. Op basis van de dimensies waarop je scoort, worden verschillende beroepen voorgesteld. De testen kan je hier vinden. Je moet wel ingelogd zijn.

2018-09-03T20:58:45+00:00

Leave A Comment