De Handigste Reisgadgets van 2023 – Onmisbare Gadgets

Handige en onmisbare reisgadgets

Wanneer je veel op reis bent dan heb je er vast wel eens van gehoord. Reisgadgets. Het kan het leven van een reiziger een heel stuk makkelijker maken. Hier vind je reisgadgets die onmisbaar zijn voor je reis: 

 1. Powerbank
 2. Universele stekker
 3. Actiecamera
 4. E-reader
 5. Oortjes
 6. USB-splitter
 7. Waterdicht hoesje
 8. Vacuümzakken
 9. Reisflesjes
 10. Regenkleding
 11. Sneldrogende handdoek
 12. Slotje
 13. EHBO doosje

Zorg voor power

Op reis is het superhandig om een powerbank mee te nemen. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om bijvoorbeeld je telefoon op te laden en wil je wel bereikbaar zijn dan kan je dit via een powerbank doen. Je moet er dan wel voor zorgen dat jij je powerbank opgeladen meeneemt. 

Ga je op reis naar het buitenland dan is een universele stekker ook erg handig om mee te nemen.

Leg je reis vast

Hou je ervan om je reis ook visueel vast te leggen en maak je graag foto’s? Dan is een actiecamera echt iets voor jou! Er zijn verschillende Go Pro camera’s te koop die kwalitatief zeer goede actiefoto’s kunnen maken. Het grote voordeel is dat zo een camera ook lekker compact is en dus niet veel ruimte in beslag neemt.

Ontspannen tijdens het reizen

Zit je tijdens je reis veel in het openbaar vervoer of een ander vervoersmiddel? Lees je graag maar geen zin in die zware boeken die je dan mee moet gaan sjouwen? Dan is een e-reader echt iets voor jou. Je kunt hierop vaak meerdere boeken plaatsen zodat je genoeg te lezen hebt. Je kunt zelfs ervoor kiezen om een lidmaatschap te nemen bij een van de aanbieders van e-books.

Je kunt er ook voor kiezen om te luisteren naar een boek. Dit kan je vaak gewoon via je smartphone doen. Het is dan wel handig om oortjes bij je te hebben zodat jouw omgeving er geen hinder van heeft en jij op je gemak kunt luisteren naar het boek.

Splits het op

Het kan zijn dat jij tijdens je reis niet altijd in de gelegenheid bent om de apparaten die je bij je hebt een voor een op te laden. Het is dan handig wanneer je een usb-splitter bij je hebt. Je kunt dan meerdere apparaten tegelijk opladen. Dit scheelt je aanzienlijk tijd.

Nog meer reisgadgets

Waterdichte hoesjes

Ben jij tijdens je reis veel buiten? Wandel je veel of fiets je veel? Dan is het handig om waterdichte hoesjes bij je te hebben. Hierin kun je dan belangrijke dingen beschermen tegen vocht en water. Denk bijvoorbeeld aan je paspoort en andere belangrijke papieren maar ook aan je telefoon, e-reader, je camera of andere elektrische dingen die je bij je hebt.

Bespaar op ruimte

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk ruimte besparen. Zeker wanneer je maar weinig mee kunt nemen is dit van groot belang. Ben je een echte backpacker dan heb je alles graag zo compact mogelijk bij je. Je kunt dan bijvoorbeeld voor je kleding gebruik maken van vacuümzakken. Door deze zakken vermindert het volume van je kleding drastisch, maar vergis je niet: het gewicht vermindert er niet door!

Een andere manier om ruimte te besparen is door gebruik te maken van reisflesjes. Deze reisgadgets zijn echt superhandig. Je kunt dan gewoon je eigen producten zoals shampoo en douchegel meenemen maar je hoeft niet de grote flessen mee te dragen. Je giet gewoon wat over in handige reisflesjes.

Hou het droog

Zorg ervoor dat je zelf droog blijft. Neem regenkleding mee! Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van opvouwbare poncho’s. Deze zijn reuze handig voor op reis. Wist je dat je voor je rugzak ook speciale hoezen kunt kopen zodat deze niet ontzettend nat wordt? Zeker wanneer je als backpacker er op uit gaat trekken is dit een echte aanrader. Het zou niet mogen ontbreken tussen jouw reisgadgets.

Een ander artikel om jezelf droog mee te maken is een handdoek. Je zult nu misschien denken maar die neem je toch gewoon mee, zo bijzonder is dat toch niet? Wist je dat je tegenwoordig handdoeken hebt die gemaakt zijn van speciaal materiaal waardoor ze snel drogen? Deze handdoeken zijn wel tot zes keer sneller droog dan een badstof handdoek. Superhandig natuurlijk want zo heb je er niet snel last van dat je met natte was moet gaan slepen.

Keep it safe!

Je wilt natuurlijk niets kwijtraken of verliezen wanneer je aan het reizen bent. Het is dan ook verstandig om alles zo veilig mogelijk op te bergen. In sommige gevallen is het handig wanneer je wat extra slotjes bij je hebt. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om de rits van je tas af te sluiten. Gaat je tas mee in een vliegtuig of in de bus? Dan is jouw tas met zo een hangslotje toch mooi veilig afgesloten!

Niet alleen je spullen wil je veilig houden maar natuurlijk jezelf ook. Toch zit een ongelukje in een klein hoekje. Zorg ervoor dat je een EHBO doosje of tasje bij je hebt waarin je een aantal dingen kwijt kunt zoals bijvoorbeeld pleisters, een rolletje verband en een verbandschaar. Je kunt hier dan ook een doosje paracetamol meenemen zodat je ook dit bij je hebt.

Ga dus goed voorbereid op reis en neem een of meerder van deze handige reisgadgets met jou mee. Je zult zien dat ze zeer zeker van pas gaan komen.

Misschien vind je dit ook leuk:
De Beste Grote Reiskoffers
– De beste handbagage koffers
– Koffers voor 20 KG

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links

2023-03-19T15:18:05+01:00

Deel en/of laat wat van je horen:

Over de auteur:

Oprichtster van Afgestudeerd en Dan?, freelance recruiter en online ondernemer. Woont en werkt vanuit Spanje. Schrijft graag over online inkomen, beleggen en reizen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant