Meer dan 13,000 mensen volgen Evelina’s liefde voor mode, minimalisme en alles marmer. Op haar Instagram @eveslife inspireert ze haar volgers authentiek te zijn in een wereld vol make belief. Hoe is het om een groot Instagram account te managen? En kan je ook je geld verdienen met Instagram? Ik vraag het aan Evelina:

Hoelang ben je al bezig met je Instagram?

Ik heb altijd al een liefde gehad voor mode en bloggers. Op een gegeven moment wilde ik zelf mijn passie voor mode en minimalistische outfits delen.

Twee jaar geleden ben ik mij serieuzer op Instagram en mijn profiel gaan richten. Welke content wil ik delen? Hoe bereik ik mensen? Hoe bouw ik een band op met mijn volgers?

Wat deel je op je Instagram? 

Ik deel outfits en veel lifestyle. Ik houd van minimalisme. Op mijn Instagram vind je vooral tijdloze outfits. Ik maak de foto’s het meeste in Amsterdam. Ik zoek dan uit dat bijvoorbeeld de gebouwen en omgeving goed passen bij mijn outfit. Simpele kleuren en strakke lijnen. Ook vind je op mijn Instagram dingen die ik meemaak en die mij inspireren, zoals koffie met vriendinnen, mooie bloemen, de Amsterdamse grachten etc.

Op mijn foto’s lijkt het misschien alsof alles perfect is, maar ik vind het juist heel belangrijk om eerlijk en authentiek te zijn. In de captions deel ik altijd hoe ik me voel, ook al laat ik hierdoor mijn kwetsbaarheden zien. Ik deel mijn onzekerheden en echte situaties uit mijn leven. Niet alles is perfect.

In het begin dacht ik dat ik het perfecte plaatje moest neerzetten. Dat werkt voor mij niet. Het putte mij uit om een show neer te zetten. Stukje bij beetje deel ik meer over mezelf en wie ik ben. Ik heb nu juist mensen die mij volgen om wie ik ben en niet om wat voor plaatje ik neerzet.

Het perfecte plaatje neerzetten voor Instagram putte mij uit

Welke posts doen het het beste? 

Mijn outfit foto’s doen het vaak het beste. Mijn meeste gelikte foto kreeg 1,700 likes en bereikte meer dan 8,000 mensen. Deze foto is een portret foto van mijzelf. Ik deel in de beschrijving hoe het met me gaat. Ik praat over het vinden van balans. Ik ben niet bang om te delen als ik een slechte dag heb, maar de toon van mijn berichten is altijd positief. Ik wil mensen inspireren om hun eigen pad te volgen in een wereld waarin het lijkt alsof altijd alles perfect is.

Welke boodschap wil je meegeven aan je volgers? 

Blijf bij jezelf. Streef je eigen passies en idealen na. Laat wie je bent niet vervagen door hoe iemand anders jou het liefste ziet.

Hoeveel tijd gaat er in je Instagram zitten? 

Ik ben er dagelijks mee bezig. Ik bedenk de content die ik wil plaatsen, maak vervolgens de foto’s, bewerk deze en ik plan het in.

Er gaat vooral veel tijd zitten in het maken en het bewerken van de foto’s. Naast mijn fulltime baan probeer ik twee keer in de week foto’s te maken. Ik update ongeveer 4 tot 5 keer in de week mijn Instagram.

Daarnaast vind ik het belangrijk om te reageren op vragen en opmerkingen die ik van volgers krijg. Ze vragen bijvoorbeeld waar ik een bepaald jurkje heb gekocht of zeggen dat ze inspiratie hebben gehaald uit het bijschrift van mijn foto. Ik wil aan mijn volgers laten zien dat ik elke comment die ik krijg waardeer. Ik wil mijn volgers leren kennen. Door Instagram heb ik zelfs hechte vriendschappen opgebouwd. Dit is ook handig als je samen foto’s wilt maken haha!

Krijg je ook weleens rare opmerkingen?

Vaak genoeg. Mijn profiel is openbaar, daardoor denken mannen dat ze ongepaste opmerkingen kunnen maken. Ik kreeg laatst het verzoek van iemand die vroeg of ik meeging naar Indonesië om daar met hem te trouwen. Gelukkig heeft Instagram een filter voor je inbox.

Ga je samenwerkingen met bedrijven aan? 

Ik word vaak benaderd door bedrijven die met me willen samenwerken. Alleen als ik achter een merk en een product sta ga ik een samenwerking aan. Voorbeelden van bedrijven waarmee ik samenwerkingen heb zijn DKNY, Manfield en Cluse.

Waarom willen bedrijven samenwerkingen aangaan met grote Instagrammers? 

Bedrijven kunnen hun verkoop en brand awareness vergroten door in te zetten op Instagram. Je ziet al heel veel samenwerkingen tussen grote merken en influencers, mensen met veel volgers. Influencers hebben vaak een actieve en specifieke doelgroep die hun volgt wat aantrekkelijk is voor adverteerders.

Op welke verschillende manieren kan je geld verdienen met Instagram?

Je kan geld verdienen met Instagram door het promoten van bedrijven of producten in je Instagram stories of als post op je Instagram feed zelf. Als je een samenwerking aangaat krijg je een Influencer Briefing. Hierin staan bepaalde targets en waar en hoe je de content deelt. Zo kan je bijvoorbeeld in week 1 een kortingscode met je volgers delen en in week 2 een Instagram story maken.

Het kan zo zijn dat je een percentage krijgt van het aankoopbedrag dat je volgers besteden aan het product dat je promoot. Affiliate marketing. Ook kan je vooraf een vast bedrag afspreken. Soms wordt achteraf de waarde van de campagne bepaald. Hoeveel mensen heb je bereikt met de samenwerking? Hoeveel mensen hebben op een link geklikt? Hoeveel mensen hebben de foto’s gelikte? Etc. Het verschilt per bedrijf wat de voorwaarden zijn en hoeveel wordt betaald.

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met Instagram?

Onder de 20,000 volgers zullen de meeste samenwerkingen barter deals zijn of op basis van affiliate. Je kan ook een langdurige samenwerking aangaan met een bedrijf. Je spreekt dan bijvoorbeeld af dat na de derde samenwerking en op basis van goede resultaten je ook geld krijgt. Er zijn veel influencers en bedrijven worden steeds strenger met wie ze betaalde samenwerkingen aangaan. Je moet echt een grote, actieve follower base hebben.

Vanaf 20,000 volgers heb je meer kans om geld te verdienen met Instagram

Heb je nog tips voor mensen die succesvol met hun Instagram willen worden? 

Mijn nummer een tip is, blijf dicht bij jezelf. Onderscheid je van andere mensen en vind je niche. Wees ook consistent met het plaatsen van content. Mensen houden ervan als je foto’s op je Instagram feed een geheel vormen.

Tot slot, kunnen we je nog lang blijven volgen op Instagram?

Zeker. Door Instagram kan ik mijn creativiteit delen en heb ik de kans om dagelijks contact met mijn volgers te hebben. Ik wil mijn Instagram verder uitgroeien en mijn boodschap verder verspreiden.

Lees ook:

In the Life of: Agnes reist en werkt als digital nomad de wereld rond
Op welke andere manieren kan je online geld verdienen?