Heb je wat extra geld nodig na je studieperiode? Of wil je relevante werkervaring opdoen voor je eerste fulltime baan? De zomerperiode is de ideale periode om hieraan te werken. Je hebt immers een aantal maanden veel tijd, die je goed kan benutten! Deze banen zijn geschikt als zomerwerk:

zomerwerk

Werken op een vakantiepark 

De zomervakantie is de ideale tijd om te werken op een vakantiepark. In deze tijd zijn er immers genoeg werkzaamheden te vinden als bijvoorbeeld sport- en animatie medewerker, in de horeca of achter de receptie. Hier kan je bijvoorbeeld vakantiewerk bij Roompot vinden, een grote aanbieder van vakantieparken.

Logistiek medewerker

Als logistiek medewerker werk je bijvoorbeeld in een magazijn en help je met laden en lossen, het verzendklaar maken van orders en inventarisatie van de voorraad. PostNL, Albert Heijn, DHL en KLM zijn bedrijven waar je voor aan de slag kan. Als je een logistieke studie hebt gedaan, of wilt werken in logistiek kan dit een mooie eerste stap zijn.

Post bezorgen

Het bezorgen van de post kan een geschikte zomerbaan zijn als je buiten wilt werken en tegelijk wilt bewegen. Je kan vaak flexibel je tijd indelen en verdient volgens Post NL € 9,90 per uur, afhankelijk van leeftijd.

Freelancen

Als freelancer kan je makkelijk wat geld bijverdienen in de zomer. Waar ben jij goed in, waar andere mensen voor zouden willen betalen? Het platform Temper maakt het makkelijk om je in te schrijven voor freelance dagjeswerk, zoals chefkok, hostess of catering medewerker.

Bijles geven 

In welke vakken blonk jij uit tijdens je studie of middelbare school? Misschien kan je wel bijverdienen door jouw skills aan anderen over te brengen. Het geven van bijles staat goed op je CV en verdient gemiddeld zo’n 12 euro per uur!

Klantenservice medewerker

Contact met klanten is een belangrijk onderdeel van veel banen. Zomerwerk als klantenservice medewerker geeft je deze ervaring. Veel bedrijven zijn op zoek naar klantenservice medewerkers, zelfs in het zonnige Portugal voor grote namen als Google en Bol.com. Geld verdienen en een nieuw land ontdekken in een!

Festival medewerker

Werken door heel Nederland, met leuke muziek op de achtergrond? Met zomerwerk op een festival verdien je niet alleen geld, je krijgt ook nog iets van de festivals mee. Er zijn veel verschillende werkzaamheden dat je op een festival kan doen, zoals barmedewerker, beveiliger en ticket scanner.

Horeca

In de horeca zijn er altijd wel vacatures te vinden. In de horeca is het hard werken, maar je werkt wel lekker buiten en krijgt vaak nog fooi bovenop je loon. In de horeca werk je bijvoorbeeld op een terras of in de catering.

Administratie

Als je werkervaring hebt in administratie laat je zien dat je geordend bent en secuur kan werken. Eigenschappen die aantrekkelijk kunnen zijn voor je toekomstige werkgever! Administratieve functies kan je bij veel verschillende bedrijven vinden.

Lees meer:

– Hier kan je vakantiewerk in het buitenland vinden