Alles wat je moet weten over werken op festivals

Lijkt werken op festivals jou wel wat? Nederland telt inmiddels honderden festivals en elk jaar komen er meer bij. Van Rotterdam tot Brabant; de populariteit van festivals kent geen grenzen. Zou jij deze festivals in de zomer willen bezoeken en daarbij een mooi salaris ontvangen? Dan is werken op festivals wellicht wat voor jou! Lekker feesten en tegelijkertijd geld verdienen. Wie wil dat nou niet? Het werk op festivals is erg gevarieerd. Van biertjes tappen op Defqon tot podiumopbouwer op Lowlands. Hieronder vind je de verschillende soorten werk die je op een festival kan doen.

werken op festivals

Barmedewerker

Ben jij een ster in bier tappen en stressbestendig? Ga dan werken op festivals en evenementen als barmedewerker! Op de rustige momenten kun je gezellig een praatje maken met de bezoekers. Tijdens de piekmomenten, bijvoorbeeld tussen optredens door, mag je hard aan de slag! Tegenwoordig hebben veel festivals meer te bieden dan enkel bier, wijn en fris. Zo kun je ook aan de slag bij een koffietentje, cocktailbar, whiskeybar, enzovoort.

Artiestenbegeleider

Veel artiesten hebben erg strakke schema’s. Als artiestenbegeleider zorg jij dat alles op rolletjes loopt en de artiesten op tijd bij hun show aankomen. Je bent verantwoordelijk van het vervoer tot aan de beveiliging van een artiest. Het is belangrijk dat jij goed kan plannen en stressbestendig bent.

Social Media

Instagram, Facebook en andere social media kanalen hebben geen geheimen voor jou. Als social media medewerker ben jij verantwoordelijk voor het visitekaartje van het festival op social media. Jij vindt het leuk om content te creëren, plaatsen en beheren op social media. Daarnaast is het belangrijk dat jij foutloos Nederlands kan schrijven.

PR Manager

Als PR Manager ben jij verantwoordelijk voor alle communicatie naar de buitenwereld. Oftewel; jij bedenkt en managet de beste strategieën om met het publiek te communiceren. Jij kent het publiek en weet de juiste snaar te raken. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit het organiseren van activiteiten, het schrijven van nieuwsberichten en contact met de pers.

Designer

De perfecte baan voor de echte creatieveling. Als designer help je mee met het ontwerpen van al het beeld. Denk hierbij aan het logo, posters en flyers. Jij bent goed in het creëren van aansprekend beeld. Hoe gaaf zou het zijn om jouw creaties op een festival tegen te komen?

Talent Booker

Heb jij een echt oog voor talent? Vind jij het leuk om opkomende artiesten te spotten en deze een podium te geven? Dan kun je gaan werken op festivals als Talent Booker! Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het vinden van talent. Jouw taken bestaan ook uit het ondersteunen en begeleiden van dit talent.

werken op festivals

Technicus

Beeld, geluid en licht zijn erg belangrijk voor de shows op festivals. Als technicus zorg jij ervoor dat dit in goede banen loopt. Je zorgt dat onder andere de camera’s, lampen, microfoons en versterkers foutloos werken. Als er problemen voordoen sta jij paraat en zorg je dat alles weer wordt opgelost.

Vrijwilligers coördinator

Op de meeste festivals worden vrijwilligers ingezet. In ruil voor een paar uur werken, mogen deze vrijwilligers gratis naar het festival. Het is natuurlijk van belang dat deze vrijwilligers goed worden ontvangen en aangestuurd. Een leidinggevende rol waarin het niet alleen belangrijk is dat de vrijwilligers goed hun werk doen. Je zorgt er ook voor dat de vrijwilligers een leuke tijd hebben, zodat ze volgend jaar weer terugkomen.

Podiumopbouw

Durf jij de handen uit de mouwen te steken en ben jij fysiek sterk? Als podiumopbouwer werk jij op festivals tijdens de voorbereidingen en zorg je dat alle podia perfect staan. Je werkt mee aan de op- en afbouw van podium- en steigerconstructies op festivals. Je komt dus op veel verschillende plekken, wat de baan erg afwisselend maakt.

Beveiliger

Veiligheid staat voorop en hier wordt veel aandacht aan besteedt op festivals. Om de bezoekers optimaal te laten genieten, is het erg belangrijk dat er een veilige en fijne sfeer is. Sta jij sterk in jouw schoenen en heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is een baan als beveiliger wel wat voor jou!

Fouilleren

Is een baan als beveiliger het toch niet helemaal voor jou? Word dan zijn of haar assistent en ga fouilleren bij de ingang. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor de omzet. Het is namelijk niet de bedoeling dat de bezoekers hun eigen eten en drinken meenemen.

Kassamedewerker

De meeste festivals hebben een winkel waar je leuke merchandise kan kopen. Denk hierbij aan truien, posters, ansichtkaarten en T-shirts. Lijkt jou het leuk om de bezoekers te helpen aan een mooi aandenken? Ga dan werken op festivals als kassamedewerker!

Ticketscanner

Als ticketscanner ontvang jij de festivalbezoekers. Je scant de tickets en bent het eerste aanspreekpunt van de bezoekers. Het is dus belangrijk dat jij vrolijk en enthousiast bent. De perfecte eerste indruk!

Lees meer:

Culturele vacatures