Hoe ideaal zou het zijn om werken en reizen te combineren? De laatste tijd zijn er verschillende organisaties opgericht die bovenstaande aanbieden. De programma’s brengen ondernemers, freelancers en mensen die in het buitenland hun werk kunnen uitvoeren samen. Of je nu marketing advies geeft vanuit Bali, of apps codeert in India, wat de programma’s gemeen hebben zijn de comfortabele accommodatie die je kan delen met je medereizigers, toegang tot co-working spaces en snelle Wi-Fi. Waar wacht je nog op?

 

werken en reizen
The Remote Experience 

The Remote Experience organiseert maandelijkse reizen voor mensen die remote kunnen werken. Ze regelen accommodatie, co-working spaces, verzekeringen, events en een community van medereizigers. Je ervaart een nieuwe cultuur en kan tegelijkertijd werken aan je eigen projecten en carriere. In 2018 organiseren ze remote experiences in Chiang Mai, Santiago, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Puerto Vallarta, Mexico City en Medellin. De prijs voor een maand is $2.000 exclusief vliegticket.

Remote Year

Remote Year brengt mensen samen die samen de wereld over werken, reizen en leven. De mensen die meedoen aan het programma zijn ondernemers, freelancers of mensen die werkzaam zijn bij een bedrijf. Om mee te doen is het essentieel dat je openstaat voor nieuwe ervaringen, jezelf durft uit te dagen en kennis deelt met je reisgenoten. De deelnemers leven elke maand in een nieuwe stad. Er zijn local city hosts aanwezig die je de beste locale tips op elke locatie geven. De prijs voor 12 maanden werken en reizen is $27.000 en de prijs voor 4 maanden is $11.000. Remote Year regelt accommodatie, reiskosten tussen de bestemmingen, toegang tot co-working spaces en een netwerk van medereizigers. De prijs is exclusief vliegticket naar de eerste bestemming en van de laatste bestemming.


Refuga

Refuga richt zich specifiek op ondernemers en brengt deze samen op bijzondere reizen over de hele wereld. Refuga gelooft dat de beste relaties ontstaan als je met anderen samenwoont, werkt en nieuwe bestemmingen ontdekt. De organisatie biedt bijvoorbeeld een fietsreis aan door India, maar ook een vakantie gericht op werken, workshops en avontuur in een luxe villa in Barcelona. De prijs varieert van de reis die je boekt, de werkvakantie in Barcelona kost $1700 euro. De reizen zijn inclusief eten, maar zonder vliegticket naar de bestemming.

Be Unsettled

De 30-daagse coworking retreats van Be Unsettled zijn gemaakt om je dagelijkse routine te breken en je werk, leven en avonturen buiten je eigen landsgrenzen te beleven. Waar je aan werkt is aan jou, als je maar geïnteresseerd bent in het creëren van een werkcultuur gebaseerd op productiviteit, samenwerking, groei en avontuur. Vanaf het moment dat je aankomt regelt Be Unsettled de accommodatie, toegang tot co-working spaces, activiteiten en natuurlijk de community waarmee je reist. Werken en reizen is nog nooit zo makkelijk geweest. De prijs varieert van $2.000 per maand voor goedkope bestemmingen tot $2600 voor duurdere bestemmingen.

Misschien vind je dit ook interessant?