Opleiding Ondernemerschap

Er zijn verschillende organisaties waarbij je je kennis van ondernemen vergroot en tegelijkertijd aan de slag gaat in de praktijk. Bij de volgende initiatieven heb je een echte opleiding in ondernemerschap:

1. Knowmads Business School

Onderwijs Knowmads

Knowmads Business School biedt een programma voor jonge, creatieve en ondernemende mensen. Het is de missie van Knowmads om van studenten echte changemakers te maken. Dit kan binnen het bedrijf waar je al werkt of bij je eigen start-up. Bij Knowmads volg je colleges, workshops en werk je aan opdrachten van aangesloten partners. Centraal staan vragen over jouw identiteit en wat jij kan en wilt bijdragen aan deze wereld.

Kosten: €5,900

 

2. Amsterdam Centre for Entrepreneurship 

Onderwijs amsterdam-centre-for-entrepreneurship

Bij het Amsterdam Centre for Entrepreneurship (ACE) komen studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap samen. Het ACE stimuleert ondernemerschap door onderzoek en onderwijs en werkt nauw samen met de universiteiten in Amsterdam. Ze organiseren onder andere de ACE Summerschool waar je in een week jouw idee tot een business plan uitwerkt.

 

3. Team Academy 

Team Academy biedt je de mogelijkheid om in 4 jaar tijd je Bachelor Ondernemerschap te behalen. Vanaf het eerste jaar werk je in kleine teams aan je eigen onderneming. Centraal in het programma staat leren door te doen. Het geld dat je verdient met je onderneming wordt geïnvesteerd in kennisreizen naar het buitenland.

Kosten: €12,750 per jaar

 

4. Rotterdam School of Management 

Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) is een van de beste business schools in Europa. Ze bieden een Bachelor aan in Bedrijfskunde (Engelstalig of Nederlandstalig) en verschillende Master programma’s. Zo is er bijvoorbeeld een Master Strategic Entrepreneurship. Daarnaast biedt RSM ook MBA programma’s.

Kosten: €2,083

 

5. B. Startup School Amsterdam

Opleiding Ondernemerschap

B. Startup School Amsterdam (BSSA) biedt jongeren tussen de 18 en 26 met een HBO / WO Bachelor diploma een drie maanden durende opleiding. Je wordt opgeleid tot developer, growth hacker, experience designer of content creator. Dit zijn allemaal skills die je kan gebruiken als je zelf een eigen bedrijf wilt beginnen of voor een startup wilt werken. Na de opleiding volg je een stage van 6 maanden bij een startup.

Kosten: Als je voldoet aan de eisen wordt de opleiding vergoed

6. Traineeship Ondernemen 

opleiding ondernemerschap

Het Traineeship Ondernemen begeleidt jou in het succesvol maken van je start-up. Als je geselecteerd wordt na een 2 weekse intensieve assessment bouw je een jaar lang aan jouw onderneming. Je krijgt €20,000 aan investering, werkruimte in Amsterdam en begeleiding van ervaren ondernemers. Het traineeship gaat uit van de principes die ook worden bijgebracht tijdens een officiers opleiding, zoals samenwerken, volharding en besluitvorming. Om deel te nemen aan de selectie moet je een afgeronde HBO- of WO- opleiding hebben en deze korter dan 12 maanden geleden hebben behaald.

Kosten: Als je wordt geselecteerd wordt het traineeship vergoed