Vrijwilligerswerk in het buitenland 2017-12-30T19:55:21+00:00

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Voor veel afgestudeerden is vrijwilligerswerk in het buitenland een zinvolle invulling na de studie. Niet alleen doe je werkervaring op, wat goed staat op je CV, maar bovenal krijg je de kans meer van de wereld te zien en je in te zetten voor een mooi project.

1. Bemiddelingsorganisaties

Er zijn heel veel bemiddelingsorganisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Bemiddelingsorganisaties hebben voor jou het zoekwerk naar geschikt vrijwilligerswerk al gedaan, maar hier betaal je vaak wel een hogere prijs voor het doen van vrijwilligerswerk. Hieronder vind je een aantal aanbieders van vrijwilligerswerk:

Vrijwillig Wereldwijd – voor projecten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika
IBO-Nederland – bouwkampen en ontwikkelingsprojecten over de hele wereld
Projects Abroad – sociale projecten, lesgeven, medische projecten of natuurprojecten. Ook in combinatie met een taalcursus
DARE2GO – projecten voor langere tijd in Afrika en Latijns-Amerika
Travel Active– verschillende vrijwilligersprogramma’s, zowel individueel als in groepsverband. Hier kan je een gratis brochure aanvragen met meer informatie.
Activity International– vrijwilligersprojecten over de hele wereld, maar ook wildlife- en natuurprojecten
SIW – meer dan 2.000 projecten in Europa en ontwikkelingslanden
Pure! Volunteer – Duurzaam vrijwilligerswerk in Azië
Travel Unique – Vrijwilligersprojecten in Afrika van 2 tot 24 weken
VIA – internationale werkkampen met activiteiten gericht op een vreedzame en duurzame wereld
Be More – Verantwoord vrijwilligerswerk in Azië en Afrika

2. Gratis Vrijwilligerswerk in het Buitenland

Onderstaande organisaties werken met subsidies of brengen je direct in contact met vrijwilligersprojecten. Zo kan je gratis vrijwilligerswerk in het buitenland doen of tegen minimale kosten:

WWOOF brengt vrijwilligers in contact met biologische boerderijen. In ruil voor vrijwilligerswerk krijg je eten, accommodatie en de kans om te leren over organic lifestyles.

Erasmus+ Jeugd biedt het European Voluntary Service (EVS) programma aan voor jongeren tussen de 17 en 30 die vrijwilligerswerk willen doen. Het vrijwilligerswerk is voor minimaal twee en maximaal twaalf maanden in een Europees land. Het grootste deel van je kosten wordt vergoed als motivatie om jongeren meer verbonden te maken met Europa.

Met Global Citizen Project biedt AIESEC vrijwilligerswerk aan voor studenten die zich willen inzetten voor een betere wereld en aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. De projecten duren 6 tot 8 weken, AISEC biedt je persoonlijke begeleiding aan en accommodatie is altijd verzorgd.

Workaway.info is een marktplaats voor vrijwilligers en families, individuen en organisaties die vrijwilligers kunnen gebruiken. In ruil voor een paar uur hulp per dag krijg je onderdak, eten en de mogelijkheid om de lokale cultuur te leren kennen.

JoHo biedt verschillende soorten vrijwilligerswerk aan in meer dan 185 landen. Vaak is dit vrijwilligerswerk gratis of helemaal verzorgd. Wel moet je eerst een JoHo service abonnement afsluiten. Daarnaast krijg je korting bij de grote bemiddelingsorganisaties.

Heb je ook weleens gedacht aan studeren in het buitenland of werken in het buitenland?