Online Netwerken

Internet is de ideale plek om te netwerken en jezelf te presenteren aan opdrachtgevers. Op online netwerksites kan je zelf een profiel aanmaken met daarin jouw CV en kwaliteiten. Daarnaast kan je op deze sites ook in contact komen met recruiters en op de hoogte blijven van de laatste vacatures. LinkedIn is de meest bekende tool voor online netwerken, maar onderstaande platformen bieden ook veel mogelijkheden:

1. LinkedIn

Online Netwerken LinkedIn

Als het grootste professionele netwerk is het aan te raden een profiel aan te maken op LinkedIn. Niet alleen om een goede indruk op potentiële werkgevers achter te laten, maar ook om zelf actief te netwerken. Zorg dat je in je LinkedIn instellingen aan hebt staan dat je openstaat voor nieuwe baan mogelijkheden. Op deze manier is de kans groter dat recruiters je benaderen via LinkedIn. Sluit je aan bij relevante groepen:

Young Professionals Amsterdam
Vacature voor jou
Student of Starter
– Vacatures voor HBO of WO

2. Facebook

online netwerken

Facebook staat bekend als persoonlijk netwerk, maar het is zeker mogelijk een baan via dit online netwerk te vinden. Zorg er allereerst voor dat je profiel en profielfoto er goed en professioneel uitziet. Ook kan je je privacy-instellingen verscherpen, zodat niet je potentiële werkgever toegang heeft tot al je vakantiefoto’s. Je kan bedrijven die je interessant vindt volgen en zo op de hoogte blijven van de laatste vacatures. Ook kan je met je netwerk delen dat je op zoek bent naar werk en je aansluiten bij relevante groepen. Neem eens een kijkje bij de volgende groepen:

Ambitieuze Meisjes
Culturele Vacatures
Vacatures in Amsterdam

3. Magnet.me

Online Netwerken Magnet.me

Magnet.me brengt bedrijven in contact met afstudeerders. Op basis van je profiel ontvang je netwerkverzoeken van de bedrijven die in jou geïnteresseerd zijn. Op je nieuwsoverzicht kan je het aanbod en updates van de werkgevers uit jouw netwerk zien.

4. Twitter

online netwerken

Net als met de andere online netwerken, is het ook bij Twitter belangrijk dat je een goede profielfoto en biografie hebt. Om duidelijk te maken dat je werk zoekt kan je hashtags toevoegen, bijvoorbeeld #zoektwerkt en #jouwbaan. Je kan op Twitter banen vinden en in contact komen met recruiters. Een manier om banen te vinden is door het volgen van relevante accounts die vacatures plaatsen:

HRjob
NZGvacatures
Vacatures Rotterdam

5. Recrout

Online Netwerken Recrout

Recrout omschrijft zichzelf als het meest innovatieve matching platform voor young professionals. Het maakt gebruik van tools gebaseerd op sociale wetenschap en technologie om zo de persoon achter jouw cv te laten zien en de juiste banenmatch te maken.

6. At Monday

Online Netwerken At Monday

At Monday is een platform waar werkgevers zoeken naar werknemers voor hun organisatie. Het enige wat jij hoeft te doen is een profiel aan te maken om zo gevonden te worden door werkgevers. Je krijgt een berichtje als een werkgever geïnteresseerd is in jouw profiel.