Startup Vacatures

Het aantal vacatures bij startups neemt snel toe, dat blijkt uit onderzoek van de zoekmachine vacaturesite Joblift. De meeste startup vacatures zijn te vinden in Amsterdam, maar in steden als Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam kan je ook steeds meer startup vacatures vinden. De politiek heeft de afgelopen jaren flinke maatregelen genomen om het Nederlandse ondernemersklimaat aantrekkelijk te maken. Ook internationaal zijn er veel vacatures in de startup business: 

Dutch Startup Jobs – Vind een stage of fulltime baan bij een start-up

Startup Jobs – AngelList – Startup jobs over de hele wereld

Scaleup Jobs – Op Scaleup Jobs vind je de nieuwste vacatures die worden geplaatst op de carrière sites van Nederlandse Startups en Scaleups.

Startus – Mogelijkheden in de wereldwijde startup community

Startupbootcamp – Vacatures bij de accelerator zelf, of bij een van de startups uit het programma

Jobfluent – Software developer functies bij startups over de hele wereld

Tyba – Hier vind je een baan bij startups en scale-ups in Nederland en wereldwijd

TQ – Vacatures bij de startups die werken in de co-working ruimte van TQ in Amsterdam

Is werken bij een startup iets voor jou?

Werken bij een startup brengt voordelen en nadelen met zich mee. Venture Village heeft onderzoek gedaan onder 150 medewerkers van startups. Uit het onderzoek blijkt dat een lage beloning en het gebrek aan structuur als grootste nadelen worden gezien. Een open en informele sfeer, flexibiliteit, vrijheid en verantwoordelijkheid werden benoemd als voordelen. Dit is samengevat in onderstaande infographic:

startup vacatures