Na je studie kom je er ineens achter hoe duur het openbaar vervoer eigenlijk is. Vanaf nu alles op de fiets of toch een auto kopen, maar dat is in Amsterdam een luxe, toch? Dure parkeervergunning, (all risk) verzekering, wegenbelasting, om nog maar niet te spreken over onderhoudskosten. Of is het eigenlijk een heel slim verdienmodel om je auto particulier te verhuren? Ik verhuurde mijn auto zo veel dat ik er netto rond de 200 euro per maand aan verdiende. Hoe deed ik dat? Lees hier mijn Snappcar review:
Snappcar is een auto deel platform waar je je auto kunt aanbieden voor een dagprijs. Mensen huren de auto en je ontvangt het geld na een paar dagen (minus een fee van Snappcar). Hoeveel verdien je met Snappcar? Dat hangt van verschillende factoren af, onder andere waar je verhuurt, wat voor auto en wat het bestaande aanbod is. Waar moet je aan denken als je je auto wilt verhuren via Snappcar?
Allereerst is het heel belangrijk waar je de auto gaat verhuren, want dat bepaalt voor een groot deel de huurprijs. Je kunt op Snappcar kijken wat auto’s in jouw regio kosten per dag en dan kun je inschatten wat je zelf kunt vragen. Het is ook belangrijk om te bedenken wat jouw auto onderscheidt van de rest van het aanbod. Ik heb bijvoorbeeld gekozen om een ruime, wat oudere auto te kopen die ontzettend geschikt was voor o.a. kinderfeestjes, een huisdier dat naar de dierenarts moet, tripjes naar Ikea en kleine verhuizingen.
Ik woonde in Amsterdam Oud West, waar niet iedereen een eigen auto heeft, en betaalde toen rond de 90 euro per maand voor mijn parkeervergunning. Omdat mijn auto wat ouder was koos ik voor een WA verzekering en betaalde daar rond de 30 euro per maand voor. Tel daar de wegenbelasting van ongeveer 55 euro per maand bij op en mijn auto kostte minstens 175 euro per maand zonder 1 kilometer gereden te hebben. Echter verhuurde ik de auto voor 27,50 per dag, minus de Snappcar fees hield ik daar rond de 20 euro aan over. De auto was gemiddeld 20 dagen per maand verhuurd, dat is 400 euro. Netto winst was dus rond de 225 euro per maand. Dat is best een lekker passief inkomen, toch?
Natuurlijk kun je veel meer verdienen als je de dagprijs van je auto verhoogt. Ik koos ervoor om de goedkoopste in de buurt te zijn en zo veel huurders aan te trekken. Dit is echter niet de enige strategie die werkt. Zolang je goede foto’s plaatst, snel reageert (vindt het algoritme van Snappcar leuk), en 5 sterren reviews krijgt kun je prima geld verdienen met het verhuren van je auto op Snappcar.
Een lease auto via Snappcar is overigens ook een heel goede optie, omdat je dan wel een nieuwe auto rijdt (mensen willen ook graag een nieuwe auto huren) en je betaalt een all-in prijs. Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud, afspraken bij de dealer zijn snel en makkelijk gemaakt en je rijdt in een nieuwe auto. Het nadeel van een lease auto is dat je niet overal een contract kunt afsluiten want veel private lease maatschappijen staan verhuur niet toe. Zo kom je al vrij snel bij Snappcar terecht en hoewel zij leuke auto’s hebben is de keuze wel beperkter. Het grootste nadeel aan een lease auto vind ik echter het maximale aantal kilometers dat je per jaar mag rijden. De prijs per maand gaat flink omhoog zodra je het aantal kilometers verhoogt en omdat elke huurder 100 kilometer vrij mag rijden, tikt dat flink aan.
Lease via Snappcar is een goede optie als je:
– een nieuwe auto wilt rijden
– geen zorgen over onderhoud wil
– niet al te vaak wilt verhuren
Kortom, de afweging die je moet maken is of het je gaat om zo veel mogelijk inkomen, of een mooie auto rijden en daar een bijdrage in de kosten voor verdienen. Allebei de opties zijn volgens mij absoluut de moeite waard.
Meer weten over je auto verhuren bij Snappcar? Kijk dan hier
Dit artikel maakt gebruik van affiliate links
Wat een interessante blogpost!