Opleidingen en Cursussen

Afgestudeerd en dan? Na jaren in de collegebanken is misschien verder studeren niet het eerste waar je aan denkt. Bovendien is het starten van een nieuwe studie duur. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om kennis op te doen buiten de collegebanken. En, in vergelijking met een full-time studie, met een minimale tijdsinvestering. Zo kan je aan je CV werken en je kennis verbreden of specialiseren op bepaalde vakgebieden.

1. Erkende opleidingen
2. Colleges
3. MOOC

[/fusion_text]

Erkende Opleidingen

De volgende instanties bieden erkende opleidingen aan die je thuis of klassikaal kan volgen:

1. LOI

De LOI biedt meer dan 1.000 opleidingen, van volledige Master-, HBO-bachelor en MBO -opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen, in elk gewenst vakgebied. Zo kan je makkelijk een erkend diploma of certificaat behalen. Je kan bijvoorbeeld je bachelor ICT en recht halen, maar kan je kan ook kiezen voor een MBA course. Je hebt zelf de keuze of je de studie thuis of klassikaal wilt volgen. Je hebt persoonlijke begeleiding door docenten uit het werkveld van je studie.

2. NHBO

opleidingen

NHBO biedt kortlopende en praktijkgerichte opleidingen die je thuis of klassikaal kan volgen. In 6 tot 9 maanden kan je een erkend diploma halen. Alle opleidingen zijn onder begeleiding van persoonlijke en professionele docenten werkzaam in het vak. Enkele populaire opleidingen zijn digitale fotografie, interieurstyling en een opleiding tot personal coach.

3. NTI

NTI biedt meer dan 850 opleidingen aan: van cursus en training, tot mbo-, hbo- en mba-opleiding. Als je kiest voor een opleiding van NTI kan je kiezen uit zelfstudie of een een combinatie van zelfstudie met klassikale begeleiding. Je krijgt les door professionele docenten en je wordt begeleid door een mentor. De populairste opleidingen bij NTI zijn HBO toegepaste psychologie, Basiskennis boekhouden, MBO Doktersassistent, HBO voeding en diëtiek en Spaans voor beginners.

4. NHA

NHA is een van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen in Nederland. Je kan er officieel erkende VMBO, HAVO en VWO studies doen, maar ook taalcursussen en beroepsopleidingen. Denk aan een opleiding tot bijvoorbeeld fitnesstrainer, loopbaancoach of cateraar. Alle opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt gesteld. Bij alle opleidingen zit persoonlijke studiebegeleiding.

Colleges

Mocht je geen zin hebben in een hele opleiding of cursus, bij de volgende organisaties kan je losse colleges volgen:

1. College-Club

Onderwijs

College-Club biedt collegereeksen aan in de avonduren, speciaal ontwikkeld voor Young Professionals. Het doel van College-Club is het verbreden van algemene kennis ten behoeve van de persoonlijke en professionele ontwikkeling. De colleges gaan over talrijke terreinen als geschiedenis, politicologie en economie.

Kosten: €180 voor 6 colleges, €365 voor ongelimiteerd colleges

2. De Universiteit van Nederland

onderwijs universiteit van nederland

De Universiteit van Nederland biedt gratis colleges van de beste hoogleraren op internet aan. Elke werkdag komt er een nieuw college van 15 minuten online, en elke week een nieuwe hoogleraar. Vier avonden per maand worden de colleges opgenomen in AIR, Amsterdam. Voor €9.95 kan deze colleges bijwonen, meer informatie vind je hier.

3. De Open Universiteit

onderwijs open universiteit

De Open Universiteit biedt gratis online cursussen in uiteenlopende vakgebieden aan. Je kan direct starten. Bij een aantal cursussen is het ook mogelijk tegen een kleine vergoeding een officiële toets af te leggen.

MOOC

MOOC staat voor massive open online course. Cursusmateriaal van bekende universiteiten en professoren wordt gratis, of tegen een kleine vergoeding aangeboden op de volgende platforms:

1. Coursera

onderwijs coursera

Coursera geeft je toegang tot het beste onderwijs in de wereld. Op Coursera vind je gratis cursussen van de beste universiteiten. Je kan kiezen uit honderden cursussen en iedereen kan deze volgen.

2. EdX

Onderwijs Edx

EdX biedt cursussen aan van de beste universiteiten ter wereld. Jij bepaalt zelf waar en hoe je leert. Ook kan je contact leggen met andere mensen van over de hele wereld met hetzelfde interessegebied.

Tip: Op Springest vind je 36.000 trainingen van meer dan 3.000 aanbieders. Springest verbindt je met alle mogelijkheden om je als professional verder te ontwikkelen. Op Springest kan je opleidingen, trainingen, cursussen, boeken, artikelen, vragen & antwoorden en tests vinden en met elkaar vergelijken.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]