Offline Netwerken 2018-01-02T17:26:02+00:00

Alumniverenigingen

De universiteit waar je bent afgestudeerd organiseert vaak verschillende activiteiten voor alumni studenten. Ook kan je op de hoogte blijven van de activiteiten van andere alumni studenten, wat weer inspiratie voor jouw eigen loopbaan kan geven. Maak hier gebruik van door op de site van jouw universiteit of faculteit naar het programma voor alumni te kijken.

Brancheverenigingen

Zoek online naar zogenaamde beroeps- en brancheverenigingen binnen het veld waarin jij werkzaam wilt zijn. Een voorbeeld is het NIMA, speciaal voor Young Professionals in de marketing communicatie of het Psynip voor Psychologie studenten. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit jouw vakgebied, events en vacatures.

Young Professional Verenigingen

Als je al werkervaring in het bedrijfsleven hebt opgedaan, kan je lid worden van een zogeheten Young Professional Vereniging.

Denktanks

In een denktank komt een groep mensen, van vaak verschillende expertises samen, om aan een probleemstuk te werken. Studenten en afgestudeerden zijn erg geliefd in denktanks vanwege hun frisse blik en theoretische kennis. Denktanks bieden de mogelijkheid om in contact te komen met het bedrijfsleven en ervaring op te doen.