De auteurs van The Lonely Planet hebben de 500 spannendste, boeiendste en indrukwekkendste plekken op aarde gebundeld in het boek: The Lonely Planet – Ultieme Bestemmingen. Volgens de beschrijving zullen de plekken in het boek je verbazen, verrassen en een diepe indruk op je achterlaten. Lees de review van het boek The Lonely Planet – Ultieme Bestemmingen:

lonely planet ultieme bestemmingen (1)

Om tot de lijst van Ultieme Bestemmingen te komen is een lijst gemaakt van alle hoogtepunten uit The Lonely Planet reisgidsen. De lijst met duizenden bezienswaardigheden werd ingekort tot een shortlist. Iedereen in de Lonely Planet-community is vervolgens gevraagd naar hun persoonlijke top 20. Na veel wiskundige berekeningen is The Lonely Planet – Ultieme Bestemmingen tot stand gekomen.

In elk hoofdstuk lees je meer over de geschiedenis en het ontstaan van de ultieme bestemming. Ook lees je hier leuke weetjes en meer informatie over het plannen van de reis ernaar toe. Welke bestemmingen hebben een plek in de top 500 veroverd?

In de top 5 van ultieme bestemmingen vind je de tempel Angkor Wat, het Groot Barrièrerif, Machu Picchu, de Chinese Muur en de Taj Mahal. Voor niet elke bestemming hoef je ver te vliegen, zo vind je in de lijst ook Europese pareltjes als het Collosseum, het British Museum, de Sagrada Familia en Santorini.

 

lonely planet ultieme bestemmingen

Ook Nederland mag niet op de lijst ontbreken, maar liefst vijf bestemmingen vind je terug op de lijst. Het Anne Frank Huis, de Prinsengracht, het Rijksmuseum, het Van Gogh museum en de windmolens Kinderdijk.

Andere bestemmingen die op de lijst staan zijn de Berlijnse Muur, de Eiffeltoren, het Krugerpark en het Empire State Building. Verwacht geen verborgen pareltjes of verrassingen, doordat de lijst is samengesteld uit favorieten lijsten vind je hier klassieke ultieme bestemmingen. Met meer dan 500 bestemmingen, heb je echter genoeg inspiratie voor heel veel trips!

Het boek telt ruim 300 pagina’s en is voorzien van mooie illustraties. Met het boek wordt een grote wereldkaart geleverd. Hier staan de top 100 plekken op aangegeven. Hoeveel heb jij er al bezocht?

Oordeel:

Lonely Planet - Ultieme Bestemmingen

 

 

Het boek Ultieme Bestemmingen is voor € 29,99 bij Bol.com te koop: