Coachingstrajecten

Voor afgestudeerde, jonge ondernemers in spe bestaan er verschillende coachingstrajecten gericht op het ontwikkelen van jouw ondernemerskwaliteiten. Mocht je als starter nog de ervaring, kennis of het netwerk missen, dan kunnen deze coachingstrajecten uitkomst bieden. Sommige trajecten zijn meer gericht op het bouwen van een succesvolle onderneming, waar bij andere trajecten je persoonlijke ontwikkeling en ervaring binnen het bedrijfsleven centraal staat:

1. Holland Startup

Coachingstrajecten Holland Startup

Holland Startup biedt een programma waar je in 6 maanden tijd in teams van 2 personen aan je eigen startup werkt. Dit alles onder begeleiding van de coaches van Holland Startup. Na deze periode krijg je aandelen in het bedrijf. Wat Holland Startup onderscheidend maakt is de life long commitment van de coaches om jouw te doen slagen als ondernemer.

Periode: 6 maanden en daarna voor onbepaalde tijd
Vergoeding: eerste 6 maanden €1000 per maand, daarna aandelen en omzet uit je eigen bedrijf

2. SocialStart

Coachingstrajecten SocialStart

SocialStart koppelt afgestudeerden voor een half jaar aan een maatschappelijke organisatie om zo sociaal ondernemerschap te ontwikkelen. Het is ook mogelijk een eigen sociale onderneming op te zetten. Aan het eind ben je mogelijk mede-eigenaar van je eigen project.

Periode: 3 tot 4 dagen per week voor een halfjaar
Vergoeding: coaching en 3.000 euro per 6 maanden

3. De Upstarter

Coachingstrajecten De Upstarter

De Upstarter matcht afgestudeerden met startups. Niet alleen kan je gelijk aan de slag, ook krijg je training en coaching. Zo ga je met een job-coach onderzoeken waar jij het beste op je plek bent en leer je in trainingsdagen onder andere wat jouw talenten zijn. De Upstarter wilt een programma zijn dat de brug is tussen wat je wilt doen en waar je nu staat.

Periode: verschillend per programma, gemiddeld 5 maanden.
Vergoeding: Werkervaring en training. Je betaalt om mee te doen.

4. Frisse Blikken

Coachingstrajecten Frisse Blikken

Frisse Blikken zet jonge professionals met ondernemingsdrang in bij organisaties met moderne uitdagingen. De organisatie biedt een programma waar je kennis, ervaring en een netwerk opdoet die nodig zijn om te slagen als zelfstandig ondernemer. In teamverband werk je aan projecten binnen grote organisaties. Frisse Blikken omschrijft zichzelf als de springplank naar succesvol ondernemerschap.

Periode: 3 jaar
Eisen: afgestudeerd WO met maximaal 3 jaar werkervaring
Vergoeding: Vast salaris

5. Starters4communities

Coachingstrajecten starters4communnities

Starters4communities biedt starters op de arbeidsmarkt een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen. Met een groep van 15 tot 25 starters ga je aan de slag met het opzetten of versterken van bewonersinitiatieven of sociale ondernemingen.

Periode: 5 maanden (informatiebijeenkomsten in augustus en september)
Vergoeding: werkervaring en netwerk