Steeds meer mensen bezitten cryptocurrencies. En dit worden er elke dag meer! Cryptocurrencies kunnen een interessante investering voor de lange termijn zijn, maar je kan er ook mee bijverdienen. Een manier om dat te doen is door rente, oftewel een staking vergoeding, over je cryptocurrencies te ontvangen. Een bekend platform waarbij je dit ontvangt is Celsius Network. Hier lees je mijn Celsius Network ervaring na 6 maanden gebruik te maken van het platform:

celsius network ervaring

Wat is het Celsius Network?

Celsius Network is een applicatie waarmee je geld kan verdienen met je cryptocurrencies. Ook kan je leningen afsluiten met je cryptocurrencies als onderpand.

Het bedrijf is opgericht in 2017 door Alex Mashinksy. Het is zijn missie om met Celsius Network mensen de mogelijkheid te geven om hun eigen bank te worden. Unbank Yourself. Alex wilt mensen minder afhankelijk maken van de traditionele banken die 80% van hun winst uitkeren aan aandeelhouders. Celsius keert 80% van de winst uit aan gebruikers en kan daardoor hoge staking percentages bieden op jouw cryptocurrencies.

Celsius Network heeft onlangs $750 miljoen in funding opgehaald, wat de totale waardering van het bedrijf $3,5 miljard maakt. Het platform heeft 1,5 miljoen gebruikers en beheert meer dan $18 miljard in cryptocurrencies!

Andere vergelijkbare platformen zijn BlockFi, Nexo en Crypto.com. Ik heb zelf voor Celsius Network gekozen, maar ik heb ook een deel van mijn cryptocurrencies bij Crypto.com staan.

Hoeveel kan je verdienen met Celsius Network?

Je verdient met Celsius Network door middel van het staken van je cryptocurrency. Hoeveel je verdient, hangt af van de hoeveelheid cryptocurreny die je op het platform hebt en ook welke cryptocurreny. Op het moment van schrijven krijg je de volgende rentepercentages over deze bekende cryptocurrency:

BTC: 6,20% (op de eerste 0.25 BTC, daarna 3.05%)
ETH: 5,35% (op de eerste 30 ETH, daarna 3.52%)
ADA: 4,06%
XRP: 2,50%
USDC: 8,50%

Er zijn veel meer verschillende munten die je kan staken tegen een vergoeding bij Celsius: BNB, AAVE, LUNA en nog vele anderen. Hier kan je kijken welke munten je allemaal kan staken en hoeveel je ermee kan verdienen. In het onderstaande voorbeeld zie je dat je voor elke $1,000 op het platform per jaar $85 vergoeding krijgt. Dat is meer dan op de bank! Voor elke BTC die je op het platform hebt staan, krijg je per jaar bijna $2,500 vergoeding.

Hoeveel heb ik met Celsius Network verdiend?

Ik maak nu zes maanden gebruik van Celsius Network. Ik heb gekeken welke cryptocurrencies bij Celsius Network een hoge staking vergoeding opleveren. Ik heb nu acht verschillende munten daar staan, waarover ik wekelijks mijn vergoeding krijg uitbetaald. Mijn totale verdiensten zijn: $33,16 op een portfolio van ongeveer $2,800. Op het moment dat ik met Celsius Network startte had ik bijna $4,000 dollar op het platform staan, maar de koersen van cryptocurrencies zijn sindsdien gedaald. Een overzicht:

September 2021    $3989
Februari 2022    $2818
Rewards earned    $33,16

Elke week op maandag krijg ik ongeveer $2,00 stakingvergoeding uitbetaald. Hier hoef ik dus helemaal niks voor te doen. Je kan kiezen om je opbrengsten uit te betalen in de betreffende cryptocurrency, maar ook in de munt van het Celsius platform (CEL). Een voordeel van je vergoeding laten uitbetalen in CEL is dat je zo je verdiensten kan optimaliseren. Zo kan je hogere stakingvergoedingen krijgen naarmate je meer CEL in je portfolio hebt:

Celsius Network Ervaring

Bij Celsius Network betaal je geen kosten. Ook niet voor het opnemen en versturen van je cyrptocurrencies. Zij betalen de network fee.

Wat zijn de risico’s van het Celsius Network?

Er zijn natuurlijk ook risico’s verbonden aan cryptocurrencies en de staking daarvan op een extern platform. Cryptocurrencies hebben te maken met koerwisselingen. Zo kan het gebeuren dat je munten minder waard worden.

Daarnaast heb je je munten op een extern platform staan. Het bedrijf kan failliet gaan of je account kan gehacked worden. Hier kan je zelf wel veel aan voorkomen door je account goed te beschermen. Ik zou daarom ook altijd aanraden om nooit je cryptocurrency allemaal op een platform te hebben en grote bedragen op een Ledger te zetten.

Je kan 2FA (twee-factor authenticatie) aanzetten, whitelisting (alleen naar bepaalde adressen cryptocurrencies overmaken) en er is een HODL mode. HODL mode is een feature die het niet mogelijk maakt om crytpocurrencies van je account af te halen.

Tip: houd de acties in de gaten!

Celsius Network kan je nog meer opleveren als je hun acties in de gaten houdt. Zo heb ik in december meegedaan aan een actie waarmee je $50 euro gratis in Bitcoin kreeg als je voor $200 USDC of USDT op het platform zou hebben. Dat is makkelijk verdiend! Ze hebben regelmatig verschillende acties lopen.

Celsius Network Ervaring

Zelf ook proberen en gelijk $50 in Bitcoin ontvangen?

Mijn Celsius Network ervaring is zeker positief. Ik vind het een fijn, intuitief platform waar ik wekelijks rente krijg over mijn cryptocurrencies. Het is een makkelijke manier om passief inkomen te verdienen over een deel van mijn crypto.

Als je zelf Celsius wilt proberen kan je hier een account aanmaken. Je ontvangt $50 in Bitcoin bij aanmelding met deze code: 1465034617. Je ontvangt de $50 in Bitcoin nadat je voor $400 of meer op het platform hebt staan. Het wordt na 30 dagen uitbetaald.

Hoe je een account aanmaakt vind je hier:

Dit is geen financieel advies. Beleggen kent risico’s. Dit artikel bevat affiliate links