CV Templates en Voorbeelden

//CV Templates en Voorbeelden

CV Templates en Voorbeelden

Je CV is de eerste indruk die je bij werkgevers achterlaat. Het is een bepalende factor of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Een recruiter heeft echter maar kort de tijd om de vele CV’s door te nemen, het is dus belangrijk om op te vallen met een goed CV! Dit is niet altijd makkelijk, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen op de markt. CV templates kunnen je helpen met de indeling en vormgeving van je CV.

Een CV template helpt je met het bepalen van de indeling van je CV, bijvoorbeeld hoeveel en welke secties je kan opnemen. Daarnaast kan het ook helpen met de vormgeving, bijvoorbeeld welk lettertype te gebruiken en hoeveel afstand er tussen de verschillende secties moet zitten. Een CV template is een goed begin voor het maken van je CV. Denk er wel aan dat je zelf de nodige informatie nog moet invullen om je CV persoonlijk te maken. Daarnaast kan je je CV ook per vacature waarop je solliciteert aanpassen.

De volgende CV templates helpen je een eind op weg:

  1. Word Templates 

Word heeft standaard een aantal CV templates voor je klaarstaan. Om deze te openen doe je het volgende:
1. Ga naar bestand
2. Klik op ‘nieuw’
3. Vervolgens kan je onder ‘sjablonen’ kiezen voor een CV sjabloon

Daarnaast kan je op deze pagina van Microsoft gratis verschillende CV’s downloaden. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

2. Overige CV templates 

Canva is een ontwerpprogramma met veel verschillende CV templates. Je kan kiezen uit verschillende stijlen, zoals creatief, minimalistisch en zakelijk.

Creddle is een programma waarmee je zelf gratis je CV kan samenstellen. Je kiest een template en kan vervolgens zelf aan de slag met de indeling en vormgeving. Daarnaast is je CV ook via een unieke link online te bekijken.

Etsy is de marktplaats voor handgemaakte producten. Voor een paar euro vind je hier een uniek CV template.

3. CVster.nl 

CVster is een CV- en sollicitatiebrief generator. Je kan gratis een CV maken en downloaden als tekstbestand, je betaalt een klein bedrag als je je CV in een premium template wilt downloaden. Je kan eenvoudig verschillende versies van je CV maken, handig als je je CV per werkgever wilt aanpassen. Daarnaast helpt Cvster je ook met tips om een perfect CV te maken.

2017-12-17T21:34:37+00:00